Sök och boka resa
Arlanda
Mykonos, (Grekland)
Boka tidigt-rabatt

Boka-tidigt-rabatt på alla resor 2020!

Resor till Mykonos Stad på MykonosGrekland

Mykonos stad är magiskt vacker och bjuder på ett glimrande nöjesliv

Om Mykonos Stad

Mykonos stad, i folkmun kallad Chora, är en av de vackraste och vitaste städerna i Grekland. I den förtrollande labyrinten av gränder bland vitmålade hus med blåa fönsterkarmar är det nästan omöjligt att inte gå vilse. I de magiskt vackra gränderna finns obegränsat med små butiker, restauranger och barer. Pulsen är hög och partyglada människor från hela världen möts i Mykonos stad.

Mykonos stad är full av tavernor, restauranger och barer. I "Lilla Venedig" ligger restauranger och barer direkt vid vattenkanten och hit kommer de festsugna framåt kvällskvisten. Här äter du fisk- och skaldjur och dricker läckra drinkar. Även i stadens utkant finns flera resturanger och kaféer.

Trendigt och hippt blandas med bohemchic och lyxig atmosfär

Det här är en av de trendigaste platserna i den grekiska övärlden med moderna restauranger, lyxiga butiker och hippa nattklubbar. I Lilla Venedig dricker du dyra drinkar i solnedgången med utsikt över de vackra husen med sina träbalkonger som hänger ut över vattnet och de imponerande väderkvarnarna ovanför. Längs hamnpromenaden finns många barer där du kan njuta av folklivet och kanske kommer den tama Pelikanen Petros förbi.

Var ligger Mykonos Stad?

Karta Mykonos Stad

Väder och badtemperaturer

På Mykonos råder ett behagligt medelhavsklimat, i slutet av april börjar temperaturen att stiga och når i maj runt 20 grader dagtid med lite kallare nätter. I juni börjar den sköna sommaren med temperaturer runt 25 grader. Under högsommaren juli-augusti är det varmt med temperaturer runt 30 grader och knappt ett moln på himlen. Vattentemperaturen ligger på ca 20-25 grader under sommaren och solen skiner ca 10-12 timmar per dag. I september börjar det bli svalare med temperaturer runt 25 grader igen. I början av våren och sen höst kan det komma regnskurar men oftast inget långvarigt.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Vistelsen är på egen hand.

Andra resmål på Mykonos