1. Home
  2. Grekland
  3. Karpathos
Karpathos

Resor till Karpathos

Karpathos är paradiset för Greklandsälskare!

Genuint grekiskt, vacker natur och helt makalöst vackra stränder bjuder Rhodos lillasyster Karpathos på. Hit återkommer Greklandsälskare år efter år och ön gör ingen besviken. Framförallt stränderna är magiska, Apella är en av Medelhavets, ja en av världens vackraste stränder! Höga branta berg som stupar rakt ner i havet, grönskande pinjeskogar och kristallklart vatten ger en förtrollande stämning som är så typisk för Karpathos.

Genuina bergsbyar inbäddade i ett kuperat landskap

De pittoreska bergsbyarna med sina tavernor, där du äter hemlagad mat efter ägarens mormorsmors recept, besöker du bäst med bil. Kör de slingriga vägarna genom olivodlingar och gröna skogar, njut av den sagolika panoramavyn och stanna till vid någon av de små kyrkorna som finns över hela ön. Missa inte byn Olympos, en av de mest sevärda byarna i Grekland. Här känns det som tiden nästan stått stilla sedan den började byggas på 700-talet. De äldre kvinnorna går klädda i färggranna folkdräkter och byn är som ett levande folklivsmuseum.

Bo bra vid den mysiga hamnen eller nära stranden

I Karpathos stad bor du nära både hamnen och stranden. Här trivs du som uppskattar ett lugnt men trivsamt nöjesliv med långa middagar på mysiga tavernor längs hamnpromenaden. Maten håller bra kvalitet och du möts av en varmhjärtad gästfrihet. Från hamnen går båtar till olika stränder och byar varje dag annars har du Pigadias långa strand just utanför centrum. Familjen brukar tycka om Amopi med sin ljuvliga sandstrand och serena stämning. Fler fabulösa badvikar ligger längs kusten där du njuter av stillheten.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
16ºC
17ºC
19ºC
20ºC
24ºC
28ºC
29ºC
29ºC
27ºC
24ºC
20ºC
18ºC
Min
10ºC
12ºC
13ºC
14ºC
17ºC
21ºC
23ºC
23ºC
22ºC
18ºC
15ºC
13ºC

Populära boenden

Flyginformation

Airtours flyger från Skandinavien till Karpathos.

Flyg och biljetter

Flygresan tar ca 4 timmar. Flygtiderna är preliminära, slutgiltiga tider meddelas på biljetten. Dina resehandlingar erhålles ca en vecka före avgång. Vi rekommenderar att man är på flygplatsen två timmar före avgång, en timme före avgång stänger incheckningen.

Du kan lägga till bagage i bokningssteg ett,  priset styrs av flygbolaget som trafikerar sträckan.

Medtag giltigt ej skadat pass. Eventuellt visum är resenärens ansvar. Kontrollera att namnen överensstämmer med pass/nationellt ID-kort. Hör av dig omgående om namnen är felstavade.

På biljetten anges avgångs och ankomsttider i lokaltid.  Du får ditt boarding-pass på flygplatsen. Var extra uppmärksam på avresetiderna vid sena avgångar – kom ihåg att datumet ändras vid midnatt.

Ankomst och transfer

När du anländer på destinationen och har gått igenom tull och bagageutlämningen möts du upp av våra guider eller en lokal representant. Här får du vårt välkomstbrev samt utflyktsprogram. Här kommer du också få information om vart din transferbuss går ifrån.

Transfer till och från hotellet är inte inkluderat i priset utan finns som tillval i bokningsprocessen. Transfern genomförs med antingen vanlig buss, minibuss eller taxi och körs av lokalt anställda. I vissa fall kommer det också finnas en skandinavisk guide med på bussen.

Transfertider

Amopi - ca 30 minuter

Arkasa - ca 20 minuter

Pigadia och Karpathos stad - ca 30 till 60 minuter

Observera att angivna tider för transfer är exklusive stopp för gäster som ska av/på hotell längst med vägen.