1. Home
  2. Grekland
  3. Paxos
Paxos

Resor till Paxos

Här finner du en autentisk pärla i det Joniska havet

På den oupptäckta ön Paxos, strax söder om Korfu, finner du en fridfull pärla vid det Joniska havet. Med gröna landskap, blågröna vikar och charmiga byar är det en plats där besökare återvänder för dess unika atmosfär. Här upplever du det autentiska grekiska ö-livet, omgiven av grönskande natur och kristallklart vatten. En plats för återhämtning och avkoppling, där varje dag är en resa in i harmonin med naturen. Upptäck förtrollande stränder med blågrönt vatten på Paxos. Dessa unika kustlinjer, lätta att nå till fots eller med båt, erbjuder en naturlig skönhet som ger ön en autentisk charm.

Lugn och ro bland trollbindande landskap

Hit reser du som söker lugn och ro och vill uppleva det genuina Grekland. Förutom lugn och ro, sol och bad samt avkoppling finns det möjlighet till att aktivera sig under sin vistelse på Paxos. Här finns flera fina vandringsleder, upptäck gamla bosättningar och små kapell, samt avlägsna stränder. Upplev även Trypitos, Paxos egna regnbåge, denna bågformade klippa i väst har en palett som skiftar i grönt, turkost och blått.

Njut av lokala smaker på charmiga tavernor i b la Longos. Öns huvudort Gaios lockar med pastellfärgade hus och en aktiv fiskehamn. Norrut ligger skyddade Lakka och mysiga fiskesamhället Longos.

Beroende på flyg- och färjetider kan du behöva tillbringa en natt på Korfu.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
13ºC
14ºC
16ºC
17ºC
22ºC
26ºC
32ºC
32ºC
27ºC
22ºC
19ºC
16ºC
Min
4ºC
8ºC
10ºC
10ºC
13ºC
16ºC
20ºC
22ºC
19ºC
14ºC
11ºC
8ºC

Populära boenden

Topp 5

Flyginformation

Airtours flyger från Skandinavien till Korfu.

Flyg och biljetter

Flygresan tar ca 3 timmar. Flygtiderna är preliminära, slutgiltiga tider meddelas på biljetten. Dina resehandlingar erhålles ca en vecka före avgång. Vi rekommenderar att man är på flygplatsen två timmar före avgång, en timme före avgång stänger incheckningen.

Du kan lägga till bagage i bokningssteg ett,  priset styrs av flygbolaget som trafikerar sträckan.

Medtag giltigt ej skadat pass. Eventuellt visum är resenärens ansvar. Kontrollera att namnen överensstämmer med pass/nationellt ID-kort. Hör av dig omgående om namnen är felstavade.

På biljetten anges avgångs och ankomsttider i lokaltid.  Du får ditt boarding-pass på flygplatsen. Var extra uppmärksam på avresetiderna vid sena avgångar – kom ihåg att datumet ändras vid midnatt.

Ankomst och transfer

När du anländer på destinationen och har gått igenom tull och bagageutlämningen möts du upp av våra guider eller en lokal representant. Här får du vårt välkomstbrev samt utflyktsprogram. Här kommer du också få information om vart din transferbuss går ifrån.

Transfer ingår om du också har bokat ditt boende med Airtours.

Transfertiderna från Korfu är följande:

Korfu flygplats till Korfu hamn - ca 15 minuter

Färja från Korfu till Paxos - ca 60 till 120 minuter (beroende på färja)

Transfer från Paxos hamn till Loggos/Gaios - ca 20 minuter

Det kan också vara nödvändigt att övernatta på Korfu, beroende på flyg- och färjetider.

Observera att angivna tider för transfer är exklusive stopp för gäster som ska av/på hotell längst med vägen.