1. Home
  2. Grekland
  3. Lefkas
Lefkas

Resor till Lefkas

Lefkas har spektakulära stränder med gudomligt turkost vatten

I den joniska arkipelagen hittar du denna natursköna pärla. Hit reser du som vill njuta av solbadande till havs eller vid någon av västkustens helt otroliga stränder. Här finns bekväma turistorter och genuint grekiska bergsbyar, arkitekturen är en blandning av grekiskt och italienskt likaså den utsökta matkulturen. Besök charmiga Lefkas stad med sina trånga gränder och små pittoreska hus belägen precis vid brofästet, där bron går över den stora saltvattenlagunen till fastlandet.

Här badar du på några av Greklands bästa stränder

Lefkas är känt för sina vackra stränder, glittrande blå hav och grönskande natur. Här hittar du några av Greklands mest berömda stränder som Kathisma och Porto Katsiki. Ljuvliga Kathisma är en långsträckt sandstrand med strandklubbar nedanför kuststaden Agios Nikitas. Vackra Porto Katsiki är en stenstrand, dramatiskt omgiven av branta kalkstensklippor, med runda vita stenar som ger det kristallklara vattnet och den turkosa färgen.

Bo bra nära allt i Nidri

Reser du med Airtours bor du bra i bekväma Nidri på östkusten. Här finns den livliga huvudgatan och den fina hamnpromenaden med bra restauranger och barer. Från hamnen går utflyktsbåtar runt omkringliggande öar som Onassis ö, Scorpios. Vill du bo rofyllt nära naturen passar lugna Nikiana bra, för dig som vill njuta av det grekiska turistlivet kanske Lefkas stad är det bästa alternativet. Hyr gärna en bil för att uppleva ön i din egen takt.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
13ºC
17ºC
19ºC
20ºC
24ºC
27ºC
32ºC
31ºC
28ºC
24ºC
19ºC
16ºC
Min
5ºC
10ºC
11ºC
11ºC
14ºC
17ºC
21ºC
21ºC
19ºC
14ºC
12ºC
10ºC

Populära boenden

Flyginformation

Airtours flyger från Skandinavien till Lefkas/Preveza.

Flyg och biljetter

Flygresan tar ca 3 timmar och 30 minuter till Preveza. Flygtiderna är preliminära, slutgiltiga tider meddelas på biljetten. Dina resehandlingar erhålles ca en vecka före avgång. Vi rekommenderar att man är på flygplatsen två timmar före avgång, en timme före avgång stänger incheckningen.

Du kan lägga till bagage i bokningssteg ett,  priset styrs av flygbolaget som trafikerar sträckan.

Medtag giltigt ej skadat pass. Eventuellt visum är resenärens ansvar. Kontrollera att namnen överensstämmer med pass/nationellt ID-kort. Hör av dig omgående om namnen är felstavade.

På biljetten anges avgångs och ankomsttider i lokaltid.  Du får ditt boarding-pass på flygplatsen. Var extra uppmärksam på avresetiderna vid sena avgångar – kom ihåg att datumet ändras vid midnatt.

Ankomst och transfer

När du anländer på destinationen och har gått igenom tull och bagageutlämningen möts du upp av våra guider eller en lokal representant. Här får du vårt välkomstbrev samt utflyktsprogram. Här kommer du också få information om vart din transferbuss går ifrån.

Transfer till och från hotellet är inte inkluderat i priset utan finns som tillval i bokningsprocessen. Transfern genomförs med antingen vanlig buss, minibuss eller taxi och körs av lokalt anställda. I vissa fall kommer det också finnas en skandinavisk guide med på bussen.

Transfertider

Lygia - ca 45 minuter

Nikiana - cirka 55 minuter

Agios Ioannis - cirka 50 minuter

Agios Nikitas - cirka 75 minuter

Perigiali - cirka 65 minuter

Nidri - cirka 70-90 minuter

Geni - cirka 90 minuter

Vassiliki - cirka 120 minuter

Meganissi - 70-90 minuter

Lefkas stad - 40-60 minuter

Observera att angivna tider för transfer är exklusive stopp för gäster som ska av/på hotell längst med vägen.