1. Home
  2. Grekland
  3. Alonissos
Alonissos

Resor till Alonissos

Lugnet omfamnar dig på ljuvliga Alonissos

Denna stilla paradisö är för dig som vill uppleva och framförallt njuta av det autentiska Grekland. Här ligger de vackra stränderna som ett pärlband längs öns östra kust medan den nordvästra kusten är vild med branta klippor som sluttar ut i det kristallklara havet. Du bjuds på makalösa naturupplevelser på denna lummigt bergiga ö med många vandringsleder och Greklands enda marina nationalpark där den skygga munksälen lever. På Alonissos äter du god och genuint grekisk mat. Ett måste är ett besök upp till den charmanta byn Chora uppe i bergen. Den romantiska stämningen och utsikten över bergen och havet från uteserveringarna är oslagbar. Hamnstaden Patitiri är den mest livfulla. Här spenderas kvällarna på någon av tavernorna i hamnen med utsikt över vattnet.

Trollbindande landskap med vandringsleder och sagolika stränder

Alonissos är en vacker liten pärla i ögruppen Sporaderna öster om Skiathos och Skopelos. Lugn är det ord som bäst beskriver stämningen på ön. Landskapet är bergigt och grönt. Passa på att utforska naturen till fots och avsluta vandringen med ett dopp i havet på någon av öns fantastiska stränder. Eller ta dig ut till havs, dyk och snorkla bland fiskar, delfiner och undervattensgrottor. Kajak är ett annat bra färdsätt för att uppleva den fängslande naturen.

Res med Airtours till Alonissos, ön du besöker mer än en gång

Patitiri är Alonissos hamnstad, det är hit du kommer med färjan från flygplatsen på Skiathos. En ganska ny stad som fick ta över huvudansvaret för ön när en jordbävning ödelade den gamla byn Chora år 1965. Här finns de flesta hotellen och hamnpromenaden bjuder på många mysiga tavernor och barer. Du bor bäst uppe på kullen ovanför hamnen där utsikten över havet och byn är spektakulär. Den mer stillsamma fiskebyn Steni Vala med färgglada fiskebåtar är också ett populärt tillhåll.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
13ºC
14ºC
16ºC
17ºC
22ºC
26ºC
32ºC
32ºC
27ºC
22ºC
19ºC
16ºC
Min
4ºC
8ºC
10ºC
10ºC
13ºC
16ºC
20ºC
22ºC
19ºC
14ºC
11ºC
8ºC

Populära boenden

Topp 5

Flyginformation

Flygresan

Du flyger till Skiathos. Denna flygning tar ca 3 timmar. Vid ankomst till flygplatsen möts du av Airtours reseledare eller lokal representant.

Transfer

Väntetid i hamnen kan uppstå innan båtresan, både på ut- och hemresan, allt mellan en till fem timmar. Om det inte uppstår några väntetider tar transfern ca 2 timmar och 15 minuter till Alonissos. Om båtarna inte går, tex vid dåligt väder eller ej passande tidtabell kan en övernattning på Skiathos förekomma.