1. Home
  2. Grekland
  3. Skiathos
Skiathos

Resor till Skiathos

Skiathos bjuder på hög klass och förtjusande stränder

Skiathos är en charmig liten Greklandspärla med många vackra stränder och ett exklusivt nöjesliv. Lugna badorter vid fantastiska sandstränder med kristallklart badvatten ligger inbäddade i lummig grönska på sydkusten. Norra sidan bjuder på undangömda vikar med stenstränder och grottor som du når med fiskebåtar. Här har du sevärdheter som forna huvudstaden Kastro och klostret Evangelistria.

Lyxig atmosfär med hög mysfaktor i Skiathos stad

Skiathos har en internationell och kräsen publik, hit lockas Europas jetset och många förmögna har sommarhus här. Skiathos stad med sina eminenta restauranger, som serverar allt från genuin grekisk husmanskost till läckra internationella smakupplevelser, ger en känsla av behaglig lyx. Smakfulla loungebarer och charmiga tavernor trängs i de båda hamnarna, gågatan genom staden är kantad av flotta butiker och i de mysiga gränderna hittar du restauranger där du kan sitta ute under en stjärnklar himmel.

Du bor utmärkt vid soldränkta stränder

Söker du sagolika stränder i rogivande atmosfär är det i de små badorterna du ska bo, du tar dig enkelt mellan orterna på sydkusten med både taxibåt och buss. Vill du istället vara nära folklivet är det i Skiathos stad eller strax utanför, vid Megali Ammos du ska bo. Vackra Skiathos är omgiven av kristallklart vatten och ligger bredvid storasyster Skopelos, världskänd för sin medverkan i musikalen Mamma Mia.

 

 

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
14ºC
15ºC
19ºC
19ºC
22ºC
26ºC
28ºC
29ºC
26ºC
23ºC
19ºC
17ºC
Min
8ºC
10ºC
13ºC
12ºC
15ºC
19ºC
21ºC
22ºC
20ºC
17ºC
14ºC
11ºC

Populära boenden

Flyginformation

Airtours flyger från Skandinavien till Skiathos.

Flyg och biljetter

Flygresan tar ca 3 timmar till Skiathos. Flygtiderna är preliminära, slutgiltiga tider meddelas på biljetten. Dina resehandlingar erhålles ca en vecka före avgång. Vi rekommenderar att man är på flygplatsen två timmar före avgång, en timme före avgång stänger incheckningen.

Du kan lägga till bagage i bokningssteg ett,  priset styrs av flygbolaget som trafikerar sträckan.

Medtag giltigt ej skadat pass. Eventuellt visum är resenärens ansvar. Kontrollera att namnen överensstämmer med pass/nationellt ID-kort. Hör av dig omgående om namnen är felstavade.

På biljetten anges avgångs och ankomsttider i lokaltid.  Du får ditt boarding-pass på flygplatsen. Var extra uppmärksam på avresetiderna vid sena avgångar – kom ihåg att datumet ändras vid midnatt.

Ankomst och transfer

När du anländer på destinationen och har gått igenom tull och bagageutlämningen möts du upp av våra guider eller en lokal representant. Här får du vårt välkomstbrev samt utflyktsprogram. Här kommer du också få information om vart din transferbuss går ifrån.

Transfer till och från hotellet är inte inkluderat i priset utan finns som tillval i bokningsprocessen. Transfern genomförs med antingen vanlig buss, minibuss eller taxi och körs av lokalt anställda. I vissa fall kommer det också finnas en skandinavisk guide med på bussen.

Transfertider

Koukounaries - ca 35 minuter

Achladies - ca 25 minuter

Agia Paraskevi - ca 30 minuter

Kanapitsa - ca 25 minuter

Megali Ammos - ca 15 minuter

Vromolimnos - ca 30 minuter

Platanias - ca 20 minuter

Vassilias - ca 15 minuter

Skiathos stad - ca 10 minuter

Observera att angivna tider för transfer är exklusive stopp för gäster som ska av/på hotell längst med vägen.