1. Home
  2. Bulgarien
Bulgarien

Resor till Bulgarien

Prisvärd semesterfavorit

Att semestra i Bulgarien har varit populärt i flera år, delvis tack vare de vackra stränderna vid Svarta havet och deras utmärkta, ofta nybyggda, moderna hotell. Det här landet är perfekt för en avkopplande solsemester, men är det uteliv du vill ha så finns det också här! Dessutom är det fortfarande möjligt att ha en billig semester i Bulgarien. Att gå ut och äta blir här ett ännu större nöje. Eller välj ett konkurrenskraftigt prissatt all inclusive-hotell så att du inte får några oväntade kostnader på plats. Detta land erbjuder verkligen alla möjligheter att skapa nya semesterminnen - och allt till ett rimligare pris.

Vackra stränder i Bulgarien

Världsberömda stränder som Copacabana i Rio Janeiro, Bondi Beach i Sydney och Thailands Koh Phi Phi är lika vackra som Bulgariens vackra Sunny Beach. Den guldfärgade breda sandstranden är en av de vackraste stränderna i Europa och mycket trevlig. Att den är åtta kilometer lång och långgrund gör att den är idealisk också för barnfamiljer. Den milslånga boulevarden går längs hela stranden upp till Nessebar. Alla typer av trevliga restauranger och mysiga strandbarer du vill besöka för ett läskande och välsmakande besök finns uppradade. Det är den idealiska platsen att slå sig ner för en tropisk cocktail eller ett gott mellanmål. Du kan också njuta av en romantisk middag här på kvällen. Sunny Beach är också rätt plats för vattenaction: snurra runt ett par varv på en cool vattenskoter eller låt dig ryckas med på en vild tur på en banan. Det finns mycket att göra när det gäller spännande vattensporter.

Pittoreska platser

Vill du uppleva något mer än strand och barhäng? Ta dig då en bit bort från strandorterna och finn att charmiga byar döljer sig i det omväxlande inlandet. Här kan du uppleva det genuina Bulgarien. Du hittar också en rad pittoreska platser längs kusten: den före detta grekiska staden Sozopol som ser ut som en riktig medeltida filmkuliss och det gäller faktiskt även den trevliga badorten Nessebar. Ta en ordentlig titt runt dig och du kommer att upptäcka imponerande kulturskatter från antiken bland dussintals barer. Även om Nessebar redan är en attraktion i sig har platsen ett antal viktiga måsten som du inte bör missa. En av dem är den heliga Sofiabasilikan. Det är inte utan anledning som denna speciella kyrka finns med på Unescos världsarvslista. Andra skatter inkluderar Christ Pantocrator och Saint John Aliturgetos Church.

 

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
2ºC
7ºC
13ºC
15ºC
21ºC
27ºC
29ºC
30ºC
26ºC
18ºC
12ºC
6ºC
Min
-4ºC
0ºC
4ºC
5ºC
11ºC
17ºC
18ºC
19ºC
16ºC
9ºC
5ºC
-1ºC

Populära boenden

Populärt resmål för:

Familjer - äldre barn Unga familjer Unga par Andra

Topp 5 regioner

Praktisk information

Huvudstad
Huvudstaden är Sofia.

Tid
Bulgarien är en timme före Sverige.

Språk
Det officiella språket är bulgariska. De flesta i turistbranchen talar engelska.

Valuta
Den officiella valutan är Leva. Det rekommenderas inte att växla pengar på flygplatsen.

Dricks
Det är normalt att ge 10 % av totalbeloppet i dricks på barer och restauranger i Bulgarien.

Elektricitet
220 volt, samma som i Sverige och du behöver inte använda adapter.

Vatten
Det rekomenderas att inte dricka vattnet från kranen. Vatten på flaska kan köpas överallt, oftast till låga priser.

Mat
Bulgarien är känd för sina fisk- och kötträtter med turkiska influenser, som Kebabcheta: grillat kött med olika såser. Förutom det kan man finna den berömda yoghurten och honungen på menyn.

Mobiltelefon
Din svenska mobiltelefon fungerar också i Bulgarien. Var uppmärksam på att det ofta blir dyrt att använda data-roaming. Vi rekommenderar att du endast använder internet från mobilen eller surfplattan när du kan ansluta till wi-fi.

Resedokumenter
När du åker till Bulgarien måste du ha ett pass som är giltigt minst 3 månader efter hemkomsten.

Nödtillfälle
Nödnummer till polisen i Bulgarien är 166. Om du behöver en ambulans eller i händelse av en nödsituation, ring 150.