1. Home
  2. Grekland
  3. Epirus (Parga)
Epirus (Parga)

Resor till Epirus (Parga)

Greklands svar på Amalfikusten

Epirus är en bergig region på det grekiska fastlandet som lockar med sagolikt vackra semesterorter så som Parga och Sivota. Det finns såklart mer att upptäcka här, exempelvis havsbad i kristallklart vatten, utflykter till paradisstränder och grottor och många små byar som väntar på att bli upptäckta. Skärgården är magiskt vacker och du kan hitta fjordar och gömda stränder du bara drömt om under en båttur.

Ett landskap som trollbinder

Bege dig ut i den orörda naturen på cykel eller hyr en bil och åk inåt land där hittar du Meteoras världskända klippkloster eller Ioanninas droppstensgrottor. Med båt kan du besöka Korfu eller Paxos och Antipaxos.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
15ºC
17ºC
20ºC
21ºC
26ºC
30ºC
33ºC
33ºC
30ºC
27ºC
22ºC
16ºC
Min
8ºC
11ºC
12ºC
13ºC
17ºC
21ºC
25ºC
25ºC
22ºC
18ºC
15ºC
11ºC

Populära boenden

Flyginformation

Flygresan

Du kommer att flyga till Preveza. Denna flygning tar cirka 3 timmar och 30 minuter. Vid ankomst till flygplatsen möts du av Airtours reseledare eller lokal representant.

Transfer

Det är möjligt att boka transfer i bokningsstegen. Transfertiderna är ungefär enligt följande:

Ammoudia - ca 45 minuter

Vrachos - ca 45 minuter

Parga - ca 105 minuter

Nidri - ca 90 minuter

Privata transfer

Det är möjligt att boka en privat transfer mot en extra avgift. Du kan ange detta under bokningsprocessen i steg 2. På flygplatsen kan du anmäla dig till vår reseledare med din voucher och de kommer att hänvisa dig till din taxi. För transfer tillbaka till flygplatsen kommer vår reseguide att informera dig i god tid om upphämtningstiden på ditt boende.