1. Home
  2. Grekland
  3. Thassos
Thassos

Resor till Thassos

Oupptäckt badparadis med lummiga badvikar och vita sandstränder

Thassos är för många en oupptäckt pärla bland grekiska öar och har många vackra sandstränder. Ön är Greklands nordligaste ö och brukar kallas för "smaragdön" då de grönklädda bergen dominerar landskapet. Längs med kusten ligger långa vita sandstränder och lummiga badvikar på rad, vissa där du kan njuta av salta dopp nästan helt själv och andra med bra utbud av restauranger, vattensporter och strandservice.

I vacker natur ligger charmiga byar och härliga stränder med vit marmorsand

De bästa stränderna ligger på den södra och östra kusten, en av de mest kända är Golden Beach som är en långgrund och finkornig sandstrand med bra utbud av restauranger och barer. Hyr en bil och kör hela kustvägen runt ön, då kan du varva solbadandet på någon av stränderna med avstickare upp bland de grönskande bergen. Byarna är små oaser där du kan stanna och äta gott på någon av de genuina tavernorna.

Bo bekvämt i rofylld atmosfär eller på familjära hotell mitt i stan

På Thassos finns något för alla, du bor lugnt och stillsamt i Skala Prinos med fin långgrund strand och bra hotell vid stranden. Vill du ha ett större utbud bor du vid Golden Beach och för dig som vill bo i händelsernas centrum bor du i Thassos stad med mysiga restauranger och barer runt hörnet. Bortom fiskehamnen ligger stadsstranden och två kilometer bort ligger Makryammosstranden. På sydkusten ligger Limenaria med sin strand mitt i staden och ett mer lokalt nöjesliv.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
13ºC
14ºC
18ºC
19ºC
23ºC
27ºC
30ºC
30ºC
28ºC
24ºC
19ºC
15ºC
Min
7ºC
9ºC
12ºC
12ºC
15ºC
19ºC
22ºC
23ºC
20ºC
16ºC
12ºC
10ºC

Populära boenden

Flyginformation

Airtours flyger från Skandinavien till Kavala.

Flyg och biljetter

Flygresan tar ca 3 timmar och 25 minuter till Kavala. Flyget landar på flygplatsen utanför Kavala på fastlandet. Buss från flygplatsen till färjeläget Keramoti tar ca 15 minuter och färjan från Keramoti till Thassos stad tar ca 45 minuter. Flygtiderna är preliminära, slutgiltiga tider meddelas på biljetten. Dina resehandlingar erhålles ca en vecka före avgång. Vi rekommenderar att man är på flygplatsen två timmar före avgång, en timme före avgång stänger incheckningen.

Du kan lägga till bagage i bokningssteg ett,  priset styrs av flygbolaget som trafikerar sträckan.

Medtag giltigt ej skadat pass. Eventuellt visum är resenärens ansvar. Kontrollera att namnen överensstämmer med pass/nationellt ID-kort. Hör av dig omgående om namnen är felstavade.

På biljetten anges avgångs och ankomsttider i lokaltid.  Du får ditt boarding-pass på flygplatsen. Var extra uppmärksam på avresetiderna vid sena avgångar – kom ihåg att datumet ändras vid midnatt.

Ankomst och transfer

När du anländer på destinationen och har gått igenom tull och bagageutlämningen möts du upp av våra guider eller en lokal representant. Här får du vårt välkomstbrev samt utflyktsprogram. Här kommer du också få information om vart din transferbuss går ifrån.

Transfer till och från hotellet är inte inkluderat i priset utan finns som tillval i bokningsprocessen. Transfern genomförs med antingen vanlig buss, minibuss eller taxi och körs av lokalt anställda. I vissa fall kommer det också finnas en skandinavisk guide med på bussen.

Transfertider:

Potos – ca 145 minuter

Thassos stad –  ca 85 minuter

Limenaria –  ca 125 minuter

Skala Potamias – ca 100 minuter

Golden Beach – ca 95 minuter

Prinos – ca 100 minuter

Skala Panagias – ca 95 minuter

Skala Rachoni – 85 minuter

Observera att angivna tider för transfer är exklusive stopp för gäster som ska av/på hotell längst med vägen.