1. Home
  2. Grekland
  3. Skopelos
Skopelos

Resor till Skopelos

Vackra Skopelos är för badfantaster och livsnjutare

Gröna Skopelos är vacker med sitt böljande landskap och underbara stränder. En genuint grekisk atmosfär vilar över den frodiga ön med vinodlingar, fruktträd och väldoftande pinjeträd. Skopelos stad är byggd som en amfiteater runt den charmiga hamnen och är full av restauranger och uteserveringar. Efter filmatiseringen av musikalen Mamma Mia, där många av scenerna är inspelade just på Skopelos, har världen fått upp ögonen för denna fagra smaragd.

Genuint, sceniskt och oemotståndligt

Skopelos har lyckats behålla sin autentiska charm och är en ö dit du kommer för att njuta och bara vara. Ön är rätt stor och bergig, på norra sidan stupar de höga klipporna brant ner i havet och nedanför kan du hitta små orörda badvikar med kristallklart vatten. Du upptäcker Skopelos bäst på egen hand, hyr en bil och stanna till vid öns ljuvliga stränder eller besök någon av de 360 kyrkorna som finns.

Här bor du bra nära Skopelos stad

Blomstersmyckade Skopelos stad med sina vitkalkade hus och terrakottafärgade tak klättrar uppför bergssluttningen. Små gränder slingrar sig mellan husen och stämningen är trolsk och romantisk. Strosa i den mysiga hamnen och njut av en god middag på någon av tavernorna när mörkret smyger sig på. Ön är berömd för sina plommon och mandlar som ofta återkommer i öns traditionella maträtter. Lugnet på Skopelos smittar av sig och känslan tar du med dig hem igen.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
14ºC
13ºC
12ºC
17ºC
19ºC
26ºC
29ºC
30ºC
26ºC
22ºC
19ºC
15ºC
Min
9ºC
9ºC
7ºC
11ºC
14ºC
19ºC
21ºC
24ºC
21ºC
17ºC
14ºC
10ºC

Populära boenden

Flyginformation

Flygresan

Du flyger till Skiathos. Denna flygning tar cirka 3 timmar och 25 minuter. Vid ankomst till flygplatsen möts du av reseledare eller lokala representant.

Transfer

Transfern till Skopelos beror på färjetiderna. Om du inte behöver vänta på färjan tar transfern ca 1 timme och 30 minuter. Väntetiden i hamnen kan vara upp till 5 timmar vid både ankomst och avresa. Detta beror på båtarnas tidtabeller. Om båten blit inställd på grund av väder eller om det inte finns en lämplig tidtabell kan det bli en övernattning på Skiathos.