1. Home
  2. Grekland
  3. Skopelos
Skopelos

Resor till Skopelos

Vackra Skopelos är för badfantaster och livsnjutare

Gröna Skopelos är vacker med sitt böljande landskap och underbara stränder. En genuint grekisk atmosfär vilar över den frodiga ön med vinodlingar, fruktträd och väldoftande pinjeträd. Skopelos stad är byggd som en amfiteater runt den charmiga hamnen och är full av restauranger och uteserveringar. Efter filmatiseringen av musikalen Mamma Mia, där många av scenerna är inspelade just på Skopelos, har världen fått upp ögonen för denna fagra smaragd.

Genuint, sceniskt och oemotståndligt

Skopelos har lyckats behålla sin autentiska charm och är en ö dit du kommer för att njuta och bara vara. Ön är rätt stor och bergig, på norra sidan stupar de höga klipporna brant ner i havet och nedanför kan du hitta små orörda badvikar med kristallklart vatten. Du upptäcker Skopelos bäst på egen hand, hyr en bil och stanna till vid öns ljuvliga stränder eller besök någon av de 360 kyrkorna som finns.

Här bor du bra nära Skopelos stad

Blomstersmyckade Skopelos stad med sina vitkalkade hus och terrakottafärgade tak klättrar uppför bergssluttningen. Små gränder slingrar sig mellan husen och stämningen är trolsk och romantisk. Strosa i den mysiga hamnen och njut av en god middag på någon av tavernorna när mörkret smyger sig på. Ön är berömd för sina plommon och mandlar som ofta återkommer i öns traditionella maträtter. Lugnet på Skopelos smittar av sig och känslan tar du med dig hem igen.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
14ºC
13ºC
12ºC
17ºC
19ºC
26ºC
29ºC
30ºC
26ºC
22ºC
19ºC
15ºC
Min
9ºC
9ºC
7ºC
11ºC
14ºC
19ºC
21ºC
24ºC
21ºC
17ºC
14ºC
10ºC

Populära boenden

Flyginformation

Airtours flyger från Skandinavien till Skiathos.

Flyg och biljetter

Flygresan tar ca 3 timmar till Skiathos. Flygtiderna är preliminära, slutgiltiga tider meddelas på biljetten. Dina resehandlingar erhålles ca en vecka före avgång. Vi rekommenderar att man är på flygplatsen två timmar före avgång, en timme före avgång stänger incheckningen.

Du kan lägga till bagage i bokningssteg ett, priset styrs av flygbolaget som trafikerar sträckan.

Medtag giltigt ej skadat pass. Eventuellt visum är resenärens ansvar. Kontrollera att namnen överensstämmer med pass/nationellt ID-kort. Hör av dig omgående om namnen är felstavade.

På biljetten anges avgångs och ankomsttider i lokaltid. Du får ditt boarding-pass på flygplatsen. Var extra uppmärksam på avresetiderna vid sena avgångar – kom ihåg att datumet ändras vid midnatt.

Ankomst och transfer

När du anländer på destinationen och har gått igenom tull och bagageutlämningen möts du upp av våra guider eller en lokal representant. Här får du vårt välkomstbrev samt utflyktsprogram. Här kommer du också få information om vart din transferbuss går ifrån. Från flygplatsen till hamnen i Skiathos stad tar det 5-10 minuter.

Transfertider:

Transfer ingår om du har bokat ditt boende med Airtours. Väntetid i hamnen kan uppstå innan båtresan både på ut- och hemresan, allt mellan en till fem timmar på utresan, kortare på hemresan. Om det inte uppstår några väntetider tar transfern ca 1 timme och 30 minuter till Skopelos. Om båtarna inte går, tex vid dåligt väder eller ej passande tidtabell kan en övernattning på Skiathos förekomma.