1. Home
  2. Grekland
  3. Halkidiki
Halkidiki

Resor till Halkidiki

Halkidiki är enastående vackert med stränder för alla smaker

Unika Halkidiki bjuder på underbara stränder och ett makalöst sceneri. Här kan du vandra längs vandringsleder, uppleva fängslande historiska sevärdheter och besöka välkända vingårdar. Grekerna själva spenderar gärna sin semester här på halvön i norra Grekland. Från fastlandet sträcker sig tre halvöar ut i havet, den västligaste och mest populära är Kassandra. I mitten ligger bergiga Sithonia och längt österut ligger Mount Athos, en munkrepublik som är hem för över 1400 munkar.

Tre halvöar i unik form och karaktär

Kassandra är den halvö som de flesta väljer att bo på. Här finns vackra stränder och ett stort utbud av restauranger och nöjen. Ett semesterparadis med grekisk atmosfär och hög standard. Sithonia är lugnare, här hittar du flera sagolika stränder och svindlande vacker natur. Lite vilt och ostyrigt men grönt och frodigt. Mount Athos, det "Heliga Berget" är halvön i öst, dit bara munkar och män som ansökt om visum får komma.

Här kan du slappa, uppleva och shoppa

Du kan varva strandlivet med massor av spännande utflykter. Hyr en bil och kör upp till storstaden Thessaloniki för en dag i shoppingens tecken. Chalkidiki och speciellt Sithonia med sitt natursköna landskap bjuder på vandringsleder och vackra vyer. Vingårdar där du kan provsmaka och köpa de lokalproducerade kända Carrasvinerna är ett populärt dagsnöje. Njut av solens strålar på en båttur runt Mount Athos och kanske ser du en glimt av något av de 20 klostren som finns.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
11ºC
12ºC
16ºC
19ºC
24ºC
29ºC
31ºC
32ºC
27ºC
21ºC
15ºC
13ºC
Min
2ºC
5ºC
8ºC
9ºC
14ºC
18ºC
21ºC
21ºC
17ºC
11ºC
8ºC
4ºC

Populära boenden

Flyginformation

Flygresan

Du flyger till Thessaloniki. Denna flygning tar ca 3 timmar och 25 minuter. Vid ankomst till flygplatsen möts du av reseledare eller lokala representant.

Transfer

Det är möjligt att boka transfer i bokningsstegen. Transfertiderna är som följer:

Nea Moudania - cirka 45 minuter

Nea Potidea - cirka 50 minuter

Kriopigi - cirka 95 minuter

Sani Beach - cirka 80 minuter

Kalithea - cirka 90 minuter

Metamorfosi - cirka 80 minuter

Hanioti - ca 105 minuter, minst 2 timmar under högsäsong på grund av tung trafik på vägen

Gerakini - ca 70 minuter

Pefkohori - cirka 105 minuter, under högsäsong mer än 2 timmar på grund av tung trafik på vägen

Neos Marmaras - ca 115 minuter

Afitos - ca 90 minuter

Polichrono - ca 100 minuter

Ouranoupoli - ca 105 minuter

Viktig information om du bokar transfer: Halkidiki är ett vidsträckt område, vilket innebär att du kan behöva vänta på gäster som anländer med ett annat flyg. En transferbuss avgår från Thessaloniki till korsningspunkten ovanför Kassandra-halvön. Här delar sig transferbussen, en buss fortsätter till platserna på Kassandra och den andra bussen kör till platserna på Sithonia och Athos.