1. Home
  2. Grekland
  3. Halkidiki
Halkidiki

Resor till Halkidiki

Halkidiki är enastående vackert med stränder för alla smaker

Unika Halkidiki bjuder på underbara stränder och ett makalöst sceneri. Här kan du vandra längs vandringsleder, uppleva fängslande historiska sevärdheter och besöka välkända vingårdar. Grekerna själva spenderar gärna sin semester här på halvön i norra Grekland. Från fastlandet sträcker sig tre halvöar ut i havet, den västligaste och mest populära är Kassandra. I mitten ligger bergiga Sithonia och längt österut ligger Mount Athos, en munkrepublik som är hem för över 1400 munkar.

Tre halvöar i unik form och karaktär

Kassandra är den halvö som de flesta väljer att bo på. Här finns vackra stränder och ett stort utbud av restauranger och nöjen. Ett semesterparadis med grekisk atmosfär och hög standard. Sithonia är lugnare, här hittar du flera sagolika stränder och svindlande vacker natur. Lite vilt och ostyrigt men grönt och frodigt. Mount Athos, det "Heliga Berget" är halvön i öst, dit bara munkar och män som ansökt om visum får komma.

Här kan du slappa, uppleva och shoppa

Du kan varva strandlivet med massor av spännande utflykter. Hyr en bil och kör upp till storstaden Thessaloniki för en dag i shoppingens tecken. Chalkidiki och speciellt Sithonia med sitt natursköna landskap bjuder på vandringsleder och vackra vyer. Vingårdar där du kan provsmaka och köpa de lokalproducerade kända Carrasvinerna är ett populärt dagsnöje. Njut av solens strålar på en båttur runt Mount Athos och kanske ser du en glimt av något av de 20 klostren som finns.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
11ºC
12ºC
16ºC
19ºC
24ºC
29ºC
31ºC
32ºC
27ºC
21ºC
15ºC
13ºC
Min
2ºC
5ºC
8ºC
9ºC
14ºC
18ºC
21ºC
21ºC
17ºC
11ºC
8ºC
4ºC

Populära boenden

Flyginformation

Airtours flyger från Skandinavien till Halkidiki.

Flyg och biljetter

Flygresan tar ca 3 timmar och 20 minuter till Halkidiki. Flygtiderna är preliminära, slutgiltiga tider meddelas på biljetten. Dina resehandlingar erhålles ca en vecka före avgång. Vi rekommenderar att man är på flygplatsen två timmar före avgång, en timme före avgång stänger incheckningen.

Du kan lägga till bagage i bokningssteg ett,  priset styrs av flygbolaget som trafikerar sträckan.

Medtag giltigt ej skadat pass. Eventuellt visum är resenärens ansvar. Kontrollera att namnen överensstämmer med pass/nationellt ID-kort. Hör av dig omgående om namnen är felstavade.

På biljetten anges avgångs och ankomsttider i lokaltid.  Du får ditt boarding-pass på flygplatsen. Var extra uppmärksam på avresetiderna vid sena avgångar – kom ihåg att datumet ändras vid midnatt.

Ankomst och transfer

När du anländer på destinationen och har gått igenom tull och bagageutlämningen möts du upp av våra guider eller en lokal representant. Här får du vårt välkomstbrev samt utflyktsprogram. Här kommer du också få information om vart din transferbuss går ifrån.

Transfer till och från hotellet är inte inkluderat i priset utan finns som tillval i bokningsprocessen. Transfern genomförs med antingen vanlig buss, minibuss eller taxi och körs av lokalt anställda. I vissa fall kommer det också finnas en skandinavisk guide med på bussen.

Transfertider:

Nea Moudania - cirka 45 minuter

Nea Potidea - cirka 50 minuter

Kriopigi - cirka 95 minuter

Sani Beach - cirka 80 minuter

Kalithea - cirka 90 minuter

Metamorfosi - cirka 80 minuter

Hanioti - cirka 105 minuter

Nikiti - cirka 95 minuter

Gerakini - cirka 70 minuter

Pefkohori - cirka 105 minuter

Neos Marmaras - cirka 115 minuter

Afitos - cirka 90 minuter

Polichrono - cirka 100 minuter

Siviri - cirka 100 minuter

Ouranoupoli - cirka 105 minuter

Observera att angivna tider för transfer är exklusive stopp för gäster som ska av/på hotell längst med vägen.