1. Home
  2. Grekland
  3. Samos
Samos

Resor till Samos

Genuina Samos har vackra stränder och naturskönt landskap

Samos bjuder på vacker natur, rik historia och många stränder. Här finns mångfald och valmöjligheter, Samos har något för alla. Bästa sättet att uppleva denna stora ö är att hyra bil, vägarna är bra och bergsbyarna många. Landskapet är varierat, här finns pinjeskogar, höga berg och grönskande dalar. Stränderna är vita, steniga, gyllene eller sandiga, valet är ditt!

Upplev Samos rika skattkista

De bästa stränderna på Samos ligger en bit från de stora badorterna. Ljuvliga sandstränder och vita klapperstenstränder nås bäst med båt eller bil. Bara en timmes båtresa bort ligger Turkiet med sin antika stad, Efesos. Även på Samos finns intressanta sevärdheter, i bergen ligger Pythagorions grotta dit du kan vandra och mysiga byn Pythagorion är med på Unescos världsarvslista.

Samos är riktigt grekiskt!

Den genuint grekiska atmosfären fyller hela Samos trots att ön är en populär semesterort. Här äter du gott på hemtrevliga tavernor, smaka Samos eget vin som lokalborna är så stolta över. Underbara Pythagorion med sin charmanta hamnpromenad fylld med tavernor och barer passar dig som vill uppleva allt ön har att erbjuda. Reser du med barn kanske Votsalakia eller Potokaki med sina barnvänliga stränder uppfyller dina önskemål. Vill du ha allt inkluderat bor du på vårt hotell i autentiska Karlovassi.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
14ºC
15ºC
19ºC
20ºC
22ºC
27ºC
29ºC
29ºC
26ºC
24ºC
20ºC
15ºC
Min
8ºC
10ºC
11ºC
12ºC
14ºC
19ºC
21ºC
22ºC
19ºC
17ºC
14ºC
9ºC

Populära boenden

Flyginformation

Airtours flyger från Skandinavien till Samos.

Flyg och biljetter

Flygresan tar ca 3 timmar och 45 minuter till Samos. Flygtiderna är preliminära, slutgiltiga tider meddelas på biljetten. Dina resehandlingar erhålles ca en vecka före avgång. Vi rekommenderar att man är på flygplatsen två timmar före avgång, en timme före avgång stänger incheckningen.

Du kan lägga till bagage i bokningssteg ett, priset styrs av flygbolaget som trafikerar sträckan.

Medtag giltigt ej skadat pass. Eventuellt visum är resenärens ansvar. Kontrollera att namnen överensstämmer med pass/nationellt ID-kort. Hör av dig omgående om namnen är felstavade.

På biljetten anges avgångs och ankomsttider i lokaltid.  Du får ditt boarding-pass på flygplatsen. Var extra uppmärksam på avresetiderna vid sena avgångar – kom ihåg att datumet ändras vid midnatt.

Ankomst och transfer

När du anländer på destinationen och har gått igenom tull och bagageutlämningen möts du upp av våra guider eller en lokal representant. Här får du vårt välkomstbrev samt utflyktsprogram. Här kommer du också få information om vart din transferbuss går ifrån.

Transfer till och från hotellet är inte inkluderat i priset utan finns som tillval i bokningsprocessen. Transfern genomförs med antingen vanlig buss, minibuss eller taxi och körs av lokalt anställda. I vissa fall kommer det också finnas en skandinavisk guide med på bussen.

Transfertider:

Pythagorion - cirka 15 minuter

Ireon - cirka 20 minuter

Samos stad – cirka 30-45 minuter

Mykali – cirka 30 minuter

Kokkari – cirka 45 minuter

Agios Konstantinos – cirka 60 minuter

Psili Ammos - cirka 60 minuter

Votsalakia – cirka 60-80 minuter

Karlovassi – cirka 90 minuter

Observera att angivna tider för transfer är exklusive stopp för gäster som ska av/på hotell längst med vägen.