1. Home
  2. Grekland
  3. Kos
Kos

Resor till Kos

Kos - ön med charm, paradisstränder och ett bubblande nöjesliv

På Kos upplever du sagolika stränder, spännande historia och ett behagligt nöjesliv. De fina stränderna runt ön, många av dem långgrunda och med ljuvlig sandbotten, gör Kos till en av de mest uppskattade öarna i den grekiska övärlden. Antika fynd som Asklepions tempel och Johanniterriddarnas borg i hamnen visar på det rika kulturella arv Kos har tilldelats. Ön har många pittoreska byar, besök Zia känd för sin enastående solnedgång med panoramavy över hela Kos.

Upptäcktsfärder till land och till havs

Kos inbjuder till en aktiv och upplevelserik semester. Här har du otroligt bra cykelvägar längs den norra kusten och vill du ta dig längre söderöver gör du det bäst med hyrbil eller någon av Airtours arrangerade utflykter. Missa inte vulkanön Nissyros, en genuin grekisk ö med smala gränder, små vita hus med blå detaljer och vänliga människor. Kliv ner i den aktiva vulkanen och se hur det bubblar och pyser under ytan.

Airtours erbjuder bekvämt och trivsamt boende

I Lambi och Psalidi bor du i lugna omgivningar men ändå nära utbudet i Kos stad. Här trivs familjen som vill bo på bekväma hotell med all inclusive eller vuxna som vill varva ner i en mer stillsam atmosfär. På behagligt avstånd ligger Kos stad med sitt stora utbud av restauranger och nöjen, den folkliga hamnen och det pulserande nattlivet i en mer sofistikerad tappning än förr.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
13ºC
15ºC
17ºC
20ºC
24ºC
30ºC
33ºC
32ºC
29ºC
23ºC
19ºC
13ºC
Min
7ºC
9ºC
11ºC
12ºC
16ºC
21ºC
23ºC
23ºC
20ºC
16ºC
12ºC
8ºC

Populära boenden

Flyginformation

Airtours flyger från Skandinavien till Kos.

Flyg och biljetter

Flygresan tar ca 3 timmar och 15 minuter till Kos. Flygtiderna är preliminära, slutgiltiga tider meddelas på biljetten. Dina resehandlingar erhålles ca en vecka före avgång. Vi rekommenderar att man är på flygplatsen två timmar före avgång, en timme före avgång stänger incheckningen.

Du kan lägga till bagage i bokningssteg ett,  priset styrs av flygbolaget som trafikerar sträckan.

Medtag giltigt ej skadat pass. Eventuellt visum är resenärens ansvar. Kontrollera att namnen överensstämmer med pass/nationellt ID-kort. Hör av dig omgående om namnen är felstavade.

På biljetten anges avgångs och ankomsttider i lokaltid.  Du får ditt boarding-pass på flygplatsen. Var extra uppmärksam på avresetiderna vid sena avgångar – kom ihåg att datumet ändras vid midnatt.

Ankomst och transfer

När du anländer på destinationen och har gått igenom tull och bagageutlämningen möts du upp av våra guider eller en lokal representant. Här får du vårt välkomstbrev samt utflyktsprogram. Här kommer du också få information om vart din transferbuss går ifrån.

Transfer till och från hotellet är inte inkluderat i priset utan finns som tillval i bokningsprocessen. Transfern genomförs med antingen vanlig buss, minibuss eller taxi och körs av lokalt anställda. I vissa fall kommer det också finnas en skandinavisk guide med på bussen.

Transfertider

Kardamena ca 30 minuter

Mastichari ca 30 minuter

Tigaki ca 40 minuter

Kos stad ca 50 minuter

Observera att angivna tider för transfer är exklusive stopp för gäster som ska av/på hotell längst med vägen.