1. Home
  2. Grekland
  3. Kos
Kos

Resor till Kos

Kos - ön med charm, paradisstränder och ett bubblande nöjesliv

På Kos upplever du sagolika stränder, spännande historia och ett behagligt nöjesliv. De fina stränderna runt ön, många av dem långgrunda och med ljuvlig sandbotten, gör Kos till en av de mest uppskattade öarna i den grekiska övärlden. Antika fynd som Asklepions tempel och Johanniterriddarnas borg i hamnen visar på det rika kulturella arv Kos har tilldelats. Ön har många pittoreska byar, besök Zia känd för sin enastående solnedgång med panoramavy över hela Kos.

Upptäcktsfärder till land och till havs

Kos inbjuder till en aktiv och upplevelserik semester. Här har du otroligt bra cykelvägar längs den norra kusten och vill du ta dig längre söderöver gör du det bäst med hyrbil eller någon av Airtours arrangerade utflykter. Missa inte vulkanön Nissyros, en genuin grekisk ö med smala gränder, små vita hus med blå detaljer och vänliga människor. Kliv ner i den aktiva vulkanen och se hur det bubblar och pyser under ytan.

Airtours erbjuder bekvämt och trivsamt boende

I Lambi och Psalidi bor du i lugna omgivningar men ändå nära utbudet i Kos stad. Här trivs familjen som vill bo på bekväma hotell med all inclusive eller vuxna som vill varva ner i en mer stillsam atmosfär. På behagligt avstånd ligger Kos stad med sitt stora utbud av restauranger och nöjen, den folkliga hamnen och det pulserande nattlivet i en mer sofistikerad tappning än förr.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
13ºC
15ºC
17ºC
20ºC
24ºC
30ºC
33ºC
32ºC
29ºC
23ºC
19ºC
13ºC
Min
7ºC
9ºC
11ºC
12ºC
16ºC
21ºC
23ºC
23ºC
20ºC
16ºC
12ºC
8ºC

Populära boenden

Flyginformation

Flygresan

Du kommer att flyga till Kos. Denna flygning tar ca 3 timmar och 15 minuter. Vid ankomst till flygplatsen möts du av Airtours reseledare eller lokala representant.

Transfer

Det är möjligt att boka transfer i bokningsstegen.

Transfertiderna är som följer:

Kardamena - ca 20 minuter

Kefalos - ca 20 minuter

Mastichari - ca 20 minuter

Marmari - ca 30 minuter

Tigaki - ca 30 minuter (med en kombinerad buss cirka 60 minuter)

Kos stad,Lambi och Psalidi - ca 45 minuter (med en kombinerad buss ca 90 minuter)

Privat transfer

Det är möjligt att boka en privat transfer mot en extra kostnad. Du kan ange detta under bokningsprocessen i steg 2. På flygplatsen kan du anmäla dig till vår reseledare med din voucher och de kommer att hänvisa dig till din taxi. För transfer tillbaka till flygplatsen kommer vår reseledare att informera dig i god tid om upphämtningstiden på ditt boende.