1. Home
  2. Grekland
  3. Zakynthos
Zakynthos

Resor till Zakynthos

Zakynthos är naturälskarnas ö med ljusa stränder och klarblått vatten

På Zakynthos är vattnet härligt blått och många stränder har ljus och mjuk sand. Ön ligger vid fastlandet på Greklands västkust och bjuder på ett grönt landskap. På nordvästra kusten ligger Smugglers Bay, en av Greklands mest fotograferade stränder. Den är inramad av höga berg och hit tar du dig endast med båt.

Här njuter du av Greklands kanske allra bästa bad- och naturupplevelser

Ön är känd för sina sagolika stränder, både fina sandstränder och kalkstensklippor som lockar till bra snorkling. Populära utflykter är sköldpaddsön Marathonissi och grottorna i Keri. Du kan också ta dig till Gerakas beach på sydsidan som är tillhåll för de stora havssköldpaddorna, där de lägger sina ägg under sommaren. På natten cirka 50 dagar senare kläcks äggen och med livet som insats kämpar sig de små bebisarna ner mot vattnet.

Charterresmålet som bjuder på både hålligång, lugnt tempo och familjeliv

Zakynthos passar alla, här kan du bo med familjen på bekväma all inclusivehotell i Tsilivi eller med kärleken på ett charmigt hotell i rofyllda Kalamaki. För dig som är ute efter strand-häng med kompisarna och kanske party sent inpå nattimmarna passar Laganas bäst. Väljer du lugnare Argassi med sin trivsamma atmosfär har du nära till shopping i Zakynthos stad där du kan flanera längs den mysiga hamnpromenaden.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
13ºC
15ºC
18ºC
20ºC
24ºC
29ºC
32ºC
33ºC
28ºC
23ºC
19ºC
14ºC
Min
5ºC
8ºC
8ºC
10ºC
14ºC
18ºC
21ºC
22ºC
18ºC
14ºC
11ºC
5ºC

Populära boenden

Flyginformation

Airtours flyger från Skandinavien till Zakynthos.

Flyg och biljetter

Flygresan tar ca 3 timmar och 30 minuter till Zakynthos. Flygtiderna är preliminära, slutgiltiga tider meddelas på biljetten. Dina resehandlingar erhålles ca en vecka före avgång. Vi rekommenderar att man är på flygplatsen två timmar före avgång, en timme före avgång stänger incheckningen.

Du kan lägga till bagage i bokningssteg ett,  priset styrs av flygbolaget som trafikerar sträckan.

Medtag giltigt ej skadat pass. Eventuellt visum är resenärens ansvar. Kontrollera att namnen överensstämmer med pass/nationellt ID-kort. Hör av dig omgående om namnen är felstavade.

På biljetten anges avgångs och ankomsttider i lokaltid.  Du får ditt boarding-pass på flygplatsen. Var extra uppmärksam på avresetiderna vid sena avgångar – kom ihåg att datumet ändras vid midnatt.

Ankomst och transfer

När du anländer på destinationen och har gått igenom tull och bagageutlämningen möts du upp av våra guider eller en lokal representant. Här får du vårt välkomstbrev samt utflyktsprogram. Här kommer du också få information om vart din transferbuss går ifrån.

Transfer till och från hotellet är inte inkluderat i priset utan finns som tillval i bokningsprocessen. Transfern genomförs med antingen vanlig buss, minibuss eller taxi och körs av lokalt anställda. I vissa fall kommer det också finnas en skandinavisk guide med på bussen.

Transfertider:

Kalamaki, Argassi och Laganas: ca 20 minuter

Agios Sostis: ca 25 minuter

Tsilivi: ca 30 minuter

Zakynthos stad: ca 45 minuter

Vassilikos: ca 60 minuter

Observera att angivna tider för transfer är exklusive stopp för gäster som ska av/på hotell längst med vägen.