Sök och boka resa
Arlanda

Fakta om Mykonos Grekland

Om Mykonos

Mykonos tillhör ögruppen Kykladerna, sydöst om det grekiska fastlandet, där också Santorini, Naxos och den heliga ön Delos ingår. Här bor ca 10 000 bofasta invånare.

Ta sig till Mykonos

Flyget landar på Mykonos flygplats. Delad eller privat transfer kan förbokas i samband med att du bokar din resa. Buss till hotellen i Mykonos stad, Ornos och Platis Gialos tar ca 15 minuter, till Agios Ioannis och Agios Stefanos ca 20 minuter och till Kalo Livadi, Kalafati och Elia ca 30 minuter. Transfertiden kan variera beroende på antal stopp och trafik.

Att ta sig runt

Bra bussförbindelser från Mykonos stad. Bad- och taxibåtar går från stranden i Platis Gialos till stränderna längs sydkusten. Dagliga färjor till fastlandet och närliggande öar går från hamnen i Mykonos stad, vissa snabbfärjor går från hamnen i Tourlos, norr om stan. Begränsat antal taxibilar, under högsäsong kan det vara svårt att få tag i taxi. Uthyrning av bilar, mopeder och cyklar finns i alla större badorter men främst i Mykonos stad. Flygförbindelser med bl a Aten, Samos och Santorini.

Nöjen

I Mykonos stad finns mängder av trendiga restauranger och barer. Nattlivet på Mykonos är liberalt och världskänt. Lilla Venedig i Mykonos stad är samlingsplatsen tidig kväll, här dricks dyra drinkar till en magnifik solnedgång. I stan finns många chica och hippa barer och klubbar som har öppet långt in på småtimmarna. Festen kan fortsätta vid någon av stränderna, på Paradise beach finns två jättelika nattklubbar, Cavo Paradiso och Paradise Club. Här dansar tusentals gäster till kända dj:ar natten lång. Nattklubbarna öppnar vid elvatiden på kvällen och bussar går från Mykonos stad.

Stränder

Det finns en strand i Mykonos stad, men de bästa och mest kända stränderna ligger på öns sydkust. Längst sydväst ligger Agios Ioannis som är relativt oexploaterad och lugn sandstrand, i ena änden ligger en liten hamn med en kyrka. Österut längs den södra kusten ligger stranden i Ornos, barnvänlig och långgrund och kantad av tavernor och barer. Vidare österut från Ornos ligger exklusiva Psarrou och direkt efter Platis Gialos, som också är barnvänlig och kantad av tavernor och barer. Här är det lite livligare och folk kommer med buss för att hoppa på någon av båtarna som går till andra stränder längs kusten. Till exempel kan du åka till Paradise beach som är en populär partystrand eller Super Paradise Beach som är favoriten hos gaypubliken. Andra fina stränder du kan åka båt till är Paranga eller Elia. På sydöstra kusten hittar du stränder som Kalo Livadi, en av öns längsta sandstränder och Kalafati som är populär bland vind- och kitesurfare. På norra kusten finns mer orörda sandstränder som Agios Sostis och Panormos. Nordväst på ön, Tre kilometer norr om Mykonos stad ligger Agios Stefanos vid den nya hamnen med en trevlig och barnvänlig sandstrand.

Barnvänligt

Många långgrunda, barnvänliga sandstränder som stränderna i Platis Gialos och Ornos. Mykonos stad är livligt under högsäsong men lugnare under början och slutet och då mer barnvänligt.

Pass & visum - Grekland

För svenska medborgare krävs inget visum. Ditt pass måste vara giltigt under hela ditt besök i landet. Observera att du till Grekland även kan resa med ett nationellt-ID utfärdat av polismyndigheten. För vidare information hänvisar vi till Greklands ambassad: https://www.svenska-ambassaden.com/Ambassad/9969/Grekland-i-Stockholm

Hälsa & vaccinationer - Grekland

Vi rekommenderar alla resenärer att vaccinera sig mot hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig i god tid före avresa. För resor inom Europa krävs vanligen inga ytterligare vaccinationer men det kan finnas undantag. För vidare information hänvisar vi till din vaccinationsmottagning.

Snabbfakta – Mykonos

  • Valuta: Euro (EUR)
  • Språk: Grekiska
  • Elektricitet: 220 V. Adapter behövs inte.
  • Tidsskillnad: + 1 timme

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!