Sök och boka resa
Arlanda

Resor till Aten Grekland

Aten

Det gamla grekiska möter de senaste internationella trenderna

Våra hotell i Aten

Om Aten

Aten är en skattgömma med antika lämningar i kombination med dagens moderna storstadsatmosfär. Akropolis med sitt fantastiska museum, Parthenon och Dionysosteatern. Den gamla olympiastadion och utsikten från Atens högsta punkt, Lykavittos går inte av för hackor. Allt detta tillsammans med den gamla stadsdelen, magiska Plaka med sitt virrvarr av gränder och hjärtliga stämning. Under sommarmånaderna njuter du bäst vid stränderna längs Atens Riviera.

Fyll väskan på en weekend i Aten

Genom Monastiraki går Atens shoppinggata Ermou. Med början från Syntagmatorget är det en gågata med alla kända märkesaffärer du kan tänka dig såsom Zara, Mango och H&M. I andra änden, innan kyrkogården Kerameikos hittar du Monastirakis loppmarknad där du kan köpa nästan vadsomhelst. Vill du besöka Atens saluhall tar du dig norrut längs Athina Street, här finns både kött, fisk och grönsaker att handla. De finare butikerna hittar du i Kolonaki, Atens Östermalm.

Solmogna grönsaker och grillad fisk är vardaglyx

Det grekiska köket är världskänt och typiska ingredienser är grönsaker, olivolja, lamm och fisk. Beställ in meze och du får möjlighet att smaka på grekiska delikatesser som bläckfisk, tzatziki, saganaki och grekisk sallad. Skölj ner med en kall Mythos. Flanera och fika i gamla kvarteren Plaka, ta en långlunch i det mångkulturella Monastiraki. Exarhia är det bohemiska studentkvarteret medan Psirri och Gazi är de trendiga områdena med många barer och klubbar.

Klimatkompenserad resa
fr. 6 477:-

Pris per person. Pris per person. Flyg + hotell 3 nätter

Avresa från Arlanda onsdag 11 oktober. Del i dubbelrum. Dorian Inn, Aten.

Sök pris och boka

Var ligger Aten?

Karta Aten

Karta över Aten

Restid från Stockholm: 3 timmar 40min

Öppna karta

Andra resmål i Grekland

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!