1. Home
  2. Spanien
  3. Costa del Sol
Costa del Sol

Resor till Costa del Sol

Solkusten erbjuder en stor variation för semesterfirarna

Spanska solkusten är den del av Andalusiens kustremsa som sträcker sig från Nerja i öster till Manilva i väster. Costa del Sol är en 20 mil lång kuststräcka som du finner i den södra delen av Spanien.

Detta resmål lockar med behagligt klimat och fina sandstränder. Området erbjuder även på kultur, historia och intressanta sevärdheter.

Golf-entusiaster väljer faktiskt ofta att boka sin golfresa till just Costa del Sol på grund av det många golfbanor som finns i området och tack vare det behagliga klimatet går det att spela golf året runt.

Njut av ljummakvällar på en tapasbar i Costa del Sol

Det andalusiska köket är vida känt och räknas bland Spaniens bästa. I byarna och städerna längs Costa del Sol finns gott om tapasbarer och restauranger, både lokala och internationella med mat från världens alla hörn. Det är inte heller svårt att hitta en bra fiskrestaurang för den som föredrar just fisk och skaldjur.

Strandliv och aktiviteter

Costa del Sol har ett otroligt stort utbud av  sandstränder, långa som korta med finkornig eller grovkornig sand. När man ser de  vackra stränderna är det inte svårt att förstå varför så många skandinaver väljer att resa till Costa del Sol år efter år. För den som tycker om att aktivera sig under sin semester och se något annat än just stränder finns här ett stort utbud av vackra bergsbyar, katedraler och moriska slott att utforska. Det finns en variation på detta resmål: uteliv, strandliv, kultur, matupplevelser – ja, listan kan bli lång.

Experttips

Mijas Pueblo

Mijas Pueblo är en vacker by full av vita hus och pittoreska gator. Den ligger något inåt landet, mot bergen. Från huvudvägen mellan Benalmádena och Fuengirola kan man se byn i fjärran, en vacker syn. Utsikten från byn över kusten är också hisnande. Förutom att promenera genom de smala gatorna kan du besöka olika museer, kyrkor och konstgallerier.

Rio Chillar

Cirka fem minuters bilresa från Nerja ligger Rio Chillar. En vandring längs denna flod är populär bland spanska familjer och är rolig för både stora och små. Vandringen börjar på en torrlagd sträcka, men snart vandrar man mitt i floden, uppströms mellan vackra bergväggar. Längs vägen finns det små pooler där du kan simma, fantastiskt! Vänligen observera! Det rekommenderas inte att göra denna vandring efter mycket regn.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
15ºC
16ºC
18ºC
22ºC
25ºC
30ºC
31ºC
31ºC
28ºC
25ºC
19ºC
16ºC
Min
6ºC
9ºC
10ºC
12ºC
15ºC
20ºC
21ºC
22ºC
18ºC
17ºC
11ºC
9ºC

Populära boenden

Flyginformation

Flygresan

Du kommer att flyga till Malaga. Denna flygning tar cirka 4 timmar. Vid ankomst till flygplatsen möts du av en lokal representant.

Transfer

Det är möjligt att boka transfer i bokningsstegen. Transfertiderna är ungefär enligt följande:

Benalmádena - ca 45 minuter

Estepona - ca 120 - 180 minuter

Fuengirola - ca 35 - 70 minuter

Frigiliana - ca 60 - 90 minuter

Marbella - ca 60 - 120 minuter

Mijas - ca 35 -  80 minuter

Mijas Costa - ca 40 - 80 minuter (Vik Gran Costa del Sol - ca 120 minuter)

Motril - ca 90 minuter

Almuñecar

Frigiliana och Nerja - ca 60 - 90 minuter

Torremolinos - ca 15 - 45 minuter

TRANSFER - VÄNLIGEN NOTERA!

Bussen kan behöva passera alla platser, i vilket fall dessa tider varierar mycket och kan adderas upp. Transfertiderna kan också öka avsevärt på grund av trafikförseningar eller förseningar i skytteltrafiken. Och transferbussen kör inte alltid ner till platserna i en fast ordning.

Det är möjligt att en skytteltrafik kommer att användas för Sunweb för små ankomster. I det här fallet försöker vi sträva efter en maximal väntetid på 60 minuter på flygplatsen efter första kontakten med reseguiden, innan skyttelbussen tar dig till ditt boende.

Det är inte alltid som du kan släppas av framför boendet. Om du körs till boendet med en skytteltrafik kan upphämtnings- och avlämningsplatsen skilja sig åt.

Privat transfer

Det är möjligt att boka en privat transfer mot en extra avgift. Du kan ange detta under bokningsprocessen i steg 2. På flygplatsen kan du anmäla dig till vår reseledare med din voucher och de kommer att hänvisa dig till ditt transportmedel (detta kan vara en minibuss, stor buss eller taxi). För transfer tillbaka till flygplatsen kommer vår reseledare att informera dig i god tid om upphämtningstiden vid ditt boende.