1. Home
  2. Spanien
  3. Costa del Sol
  4. Benahavís
Benahavís

Resor till Benahavís

Avkopplande semester i historiska Benahavís

Benahavís i Spanien är en charmig bergsby, bara sju kilometer inåt land från det underbara Costa del Sol. Här andas du in den äkta andalusiska atmosfären med smala gator som påminner om moriska influenser och vita hus som leder dig till soliga torg. Utsikterna är magnifika, med storslagna bergsområden som sträcker sig så långt ögat kan nå. En semester i Benahavís bjuder på fantastiska vandringar och enastående landskap fyllda med kastanj- och olivträd. Inte bara naturälskare, utan även matälskare flockas hit. Området är känt för sina många förstklassiga restauranger, och vissa reser hit enbart för att uppleva maten. Benahavís kallas ibland för "Costa del Sols restaurang." Är du en golfentusiast? Då är detta också rätt plats för dig, med inte mindre än sextio golfbanor i närheten. Med Marbella, Estepona och Ronda inom räckhåll finns det gott om aktiviteter att utforska i och runt Benahavís.

Det perfekta klimatet

Benahavís har ett medelhavsklimat som gör det till den bästa resetiden mellan början av juni och mitten av september, med temperaturer som når upp till 30 grader i juli och augusti. Under vintern är det lugnare, men då kan du uppleva det genuina spanska livet och den lokala kulturen på närmare håll. I Benahavís kan du besöka Montemayor-slottet från 10-talet, där den mest framstående delen är Torre de la Reina (Drottningens torn). I den närliggande genuina kuststaden San Pedro de Alcántara kan du handla lokala delikatesser på en typisk spansk gatumarknad som lockar alla människor i byn. Här kan du även njuta av en trevlig promenad längs den breda strandpromenaden, där mysiga restauranger och vajande palmer ger dig den ultimata semesterkänslan. I det närliggande hamnstaden Estepona kan du följa den konstnärliga väggen 'La Ruta de Murales Artisticos' och beundra unika väggmålningar längs vägen.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
15ºC
15ºC
17ºC
22ºC
25ºC
30ºC
31ºC
31ºC
28ºC
26ºC
20ºC
16ºC
Min
8ºC
7ºC
11ºC
13ºC
16ºC
20ºC
20ºC
21ºC
18ºC
17ºC
11ºC
8ºC

Populära boenden

Praktisk information

Huvudstad:

Spaniens huvudstad är Madrid.

Språk:

Det officiella språket är spanska. Men du kan ofta klara dig med engelska eller tyska.

Tid:

Spanien har ingen tidsskillnad med Sverige. Förutom på Kanarieöarna, där det är 1 timme tidigare än i Sverige. Detta gäller både sommar- och vintertid.

Valuta:

Spaniens officiella valuta är euro. Att ta ut kontanter i Spanien och på Kanarieöarna är inga problem. Det finns uttagsautomater nästan överallt där du kan ta ut kontanter. Det går också bra att betala med kreditkort på många ställen.

Spänning:

Spänningen är 230 volt.

Resehandlingar:

Du måste ha ett giltigt pass eller identitetskort.

Om du inte har svenskt medborgarskap är det viktigt att kontrollera om andra regler gäller. Kontrollera med ambassaden för det land du vill resa till och de länder du reser igenom.

Observera!

För Spanien gäller följande:

I varje bokning måste minst en person vara 18 år eller äldre.

Att resa med korrekta handlingar är ditt eget ansvar. Airtours kan inte hållas ansvariga för detta.

Vaccination:

För aktuell information om vaccinationer och annan hälso- och reseinformation, besök din lokala vårdcentral.

Nödnummer:

Det spanska nödnumret för polis, ambulans och brandkår är 112.

Mat och dryck:

Spanien är känt för tapas (små rätter) och paella (ris med skaldjur). Spanien är också känt för sangria: ett fruktigt vin som serveras i en karaff med färsk frukt.

Vattnet i Spanien är inte som det du är van vid i Sverige. Det rekommenderas att inte dricka kranvatten. Det är bäst att köpa vatten på flaska i snabbköpet eller på hotellet/lägenheten.

Dricks:

I Spanien är det vanligt att ge mellan 5 och 10 % i dricks.

Öppettider:

Butiker i Spanien är öppna måndag till lördag från 09:00-14:00 och stänger sen för siesta. Butikerna öppnar igen 16:30-20:00. I turiststäder (vid kusten) är butikerna ofta öppna längre.

Viktigt att veta:

Det är obligatoriskt att betala turistskatt i Katalonien och på Balearerna. Kostnaden är per person och natt, för personer som är 17 år eller äldre. Du betalar kostnaden på plats vid incheckningen och beror på antalet stjärnor under din vistelse.