1. Home
  2. Spanien
  3. Costa del Sol
  4. Fuengirola
Fuengirola

Resor till Fuengirola

Solig semester i Fuengirola, kuststaden med sju kilometer av stränder

I södra Spanien ligger Fuengirola: en tidigare fiskeby som har utvecklats till en modern badort. Den kilometerlånga sandstranden gör att Fuengirola drar till sig många semesterfirare. Med en sju kilometer lång strandpromenad och en livlig stadskärna fylld med smala gator, mysiga torg, uteserveringar, nattliv och charmiga butiker pulserar Fuengirola dag och natt. Om du älskar den spanska maten kan du njuta av läcker tapas och andra spanska rätter Fuengirola. Dessutom hittar du olika kulturella höjdpunkter i staden, som ett slott, och med staden Málaga bara 35 kilometer bort finns alltid något att utforska längs Costa del Sols många sevärdheter.

En skräddarsydd semester i Fuengirola för alla resesällskap

 I södra Spanien är Fuengirola en fantastisk plats att sola och bada. Från Playa El Ejido till Playa Santa Amalia och från Playa San Francisco till Playa Carvajal: utbudet är brett. Om du uppskattar historiska byggnader och arkeologiska fyndplatser finns det gott om sådana i Fuengirola. Om du föredrar en stadspromenad ligger Fuengirola mellan Marbella och Málaga, där du kan shoppa och besöka sevärdheter. Även för barn finns det massor att göra i och runt Fuengirola: från lekplatser på stranden till djurparken och från ett vattenland till underhållning på hotellet. Om du plötsligt får lust på sol, hav och strand kan du boka en sista minuten-resa till Fuengirola.

Vädret i Fuengirola och unika sevärdheter

Vädret i Fuengirola är behagligt större delen av året. Mitt i vintern är temperaturen runt 17 grader och på sommaren är det oftast tropiskt varmt. Perfekt för att hoppa i havet och svalka dig. Glöm inte att utforska centrum av Fuengirola. Det arabiska slottet Castillo Sohail är ett absolut måste, särskilt om du älskar historia och fantastisk utsikt över havet. På sommaren kan du också njuta av musikevenemanget Mare Nostrum Fuengirola på slottet. Vill du se mer av Costa del Sol? Med en hyrbil är du fri att resa var du vill: från den charmiga Benalmádena med det sagolika slottet Castillo de Colomares till shoppingparadiset Marbella och från "de vita byn" Mijas till golfparadiset Manilva. Vad kommer du att utforska under din semester i Fuengirola?

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
15ºC
17ºC
19ºC
22ºC
25ºC
30ºC
30ºC
31ºC
28ºC
25ºC
18ºC
16ºC
Min
7ºC
10ºC
10ºC
12ºC
15ºC
20ºC
21ºC
21ºC
18ºC
17ºC
11ºC
10ºC

Populära boenden

Praktisk information

Huvudstad:

Spaniens huvudstad är Madrid.

Språk:

Det officiella språket är spanska. Men du kan ofta klara dig med engelska eller tyska.

Tid:

Spanien har ingen tidsskillnad med Sverige. Förutom på Kanarieöarna, där det är 1 timme tidigare än i Sverige. Detta gäller både sommar- och vintertid.

Valuta:

Spaniens officiella valuta är euro. Att ta ut kontanter i Spanien och på Kanarieöarna är inga problem. Det finns uttagsautomater nästan överallt där du kan ta ut kontanter. Det går också bra att betala med kreditkort på många ställen.

Spänning:

Spänningen är 230 volt.

Resehandlingar:

Du måste ha ett giltigt pass eller identitetskort.

Om du inte har svenskt medborgarskap är det viktigt att kontrollera om andra regler gäller. Kontrollera med ambassaden för det land du vill resa till och de länder du reser igenom.

Observera!

För Spanien gäller följande:

I varje bokning måste minst en person vara 18 år eller äldre.

Att resa med korrekta handlingar är ditt eget ansvar. Airtours kan inte hållas ansvariga för detta.

Vaccination:

För aktuell information om vaccinationer och annan hälso- och reseinformation, besök din lokala vårdcentral.

Nödnummer:

Det spanska nödnumret för polis, ambulans och brandkår är 112.

Mat och dryck:

Spanien är känt för tapas (små rätter) och paella (ris med skaldjur). Spanien är också känt för sangria: ett fruktigt vin som serveras i en karaff med färsk frukt.

Vattnet i Spanien är inte som det du är van vid i Sverige. Det rekommenderas att inte dricka kranvatten. Det är bäst att köpa vatten på flaska i snabbköpet eller på hotellet/lägenheten.

Dricks:

I Spanien är det vanligt att ge mellan 5 och 10 % i dricks.

Öppettider:

Butiker i Spanien är öppna måndag till lördag från 09:00-14:00 och stänger sen för siesta. Butikerna öppnar igen 16:30-20:00. I turiststäder (vid kusten) är butikerna ofta öppna längre.

Viktigt att veta:

Det är obligatoriskt att betala turistskatt i Katalonien och på Balearerna. Kostnaden är per person och natt, för personer som är 17 år eller äldre. Du betalar kostnaden på plats vid incheckningen och beror på antalet stjärnor under din vistelse.