1. Home
  2. Spanien
  3. Costa del Sol
  4. Estepona
Estepona

Resor till Estepona

Upptäck Costa del Sols pärla Estepona

Estepona, vid Costa del Sol, är den perfekta destinationen för en avkopplande solsemester. Det är tydligt att se varför staden kallas "Costa del Sols pärla" när du promenerar genom Esteponas charmiga gator, som är fyllda med blomsterprydda vägar, gamla utsiktstorn och andra historiska monument. Estepona är utan tvekan en av de mest tilltalande destinationerna längs Costa del Sol. Dess läge mellan Marbella och Manilva ger dig dessutom gott om möjligheter att skapa din semester i Estepona på ditt eget sätt. Norr om Estepona hittar du det bergiga området Paraje Natural Los Reales de Sierra Bermeja, ett paradis för natur- och vandringsentusiaster.

Skapa din drömsemester i Estepona

Funderar du på att resa till Spanien för en semester i Estepona med din partner, din familj eller dina vänner? Estepona har något för alla. Med sitt läge vid kusten och vackra sandstränder som Playa de la Raya är Estepona det perfekta resmålet för en avkopplande strandsemester. Om du vill kombinera strandliv med kultur, finns det gott om historiska skatter att utforska, från arkeologiska utgrävningar till imponerande väggmålningar. För de äventyrslystna erbjuder omgivningens vackra andalusiska natur fantastiska möjligheter för spännande vandringar, eller så kan du besöka någon av de många golfbanorna i närheten för en omgång golf. Om du väljer ett all inclusive-paket ingår mat och dryck, vilket gör semestern ännu bekvämare. Estepona erbjuder också gott om möjligheter för sista minuten-resenärer året runt.

Sommarväder i Estepona och roliga sevärdheter

Precis som i andra kuststäder längs Costa del Sol, som Torremolinos och Mijas Costa, är vädret i Estepona känt för att vara soligt och behagligt varmt. Mjuka vintrar och tropiska somrar.

Den mest kända stranden är Playa de la Raya, medan Playa de la Arroyo Vaquero erbjuder lugn och ro. I trädgården Orquidario kan du beundra de vackraste orkidéerna, och om du vill ge dig ut på havet kan du följa med på en båttur från hamnen Puerto Deportivo för att spana efter delfiner. Om du känner för en dag i staden kan du hyra en bil och köra till Marbella, där du kan shoppa och imponeras av den lyxiga marinan Puerto Banús.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
15ºC
17ºC
19ºC
22ºC
25ºC
29ºC
30ºC
31ºC
28ºC
25ºC
18ºC
17ºC
Min
7ºC
11ºC
10ºC
13ºC
16ºC
20ºC
20ºC
21ºC
19ºC
18ºC
12ºC
10ºC

Populära boenden

Praktisk information

Huvudstad:

Spaniens huvudstad är Madrid.

Språk:

Det officiella språket är spanska. Men du kan ofta klara dig med engelska eller tyska.

Tid:

Spanien har ingen tidsskillnad med Sverige. Förutom på Kanarieöarna, där det är 1 timme tidigare än i Sverige. Detta gäller både sommar- och vintertid.

Valuta:

Spaniens officiella valuta är euro. Att ta ut kontanter i Spanien och på Kanarieöarna är inga problem. Det finns uttagsautomater nästan överallt där du kan ta ut kontanter. Det går också bra att betala med kreditkort på många ställen.

Spänning:

Spänningen är 230 volt.

Resehandlingar:

Du måste ha ett giltigt pass eller identitetskort.

Om du inte har svenskt medborgarskap är det viktigt att kontrollera om andra regler gäller. Kontrollera med ambassaden för det land du vill resa till och de länder du reser igenom.

Observera!

För Spanien gäller följande:

I varje bokning måste minst en person vara 18 år eller äldre.

Att resa med korrekta handlingar är ditt eget ansvar. Airtours kan inte hållas ansvariga för detta.

Vaccination:

För aktuell information om vaccinationer och annan hälso- och reseinformation, besök din lokala vårdcentral.

Nödnummer:

Det spanska nödnumret för polis, ambulans och brandkår är 112.

Mat och dryck:

Spanien är känt för tapas (små rätter) och paella (ris med skaldjur). Spanien är också känt för sangria: ett fruktigt vin som serveras i en karaff med färsk frukt.

Vattnet i Spanien är inte som det du är van vid i Sverige. Det rekommenderas att inte dricka kranvatten. Det är bäst att köpa vatten på flaska i snabbköpet eller på hotellet/lägenheten.

Dricks:

I Spanien är det vanligt att ge mellan 5 och 10 % i dricks.

Öppettider:

Butiker i Spanien är öppna måndag till lördag från 09:00-14:00 och stänger sen för siesta. Butikerna öppnar igen 16:30-20:00. I turiststäder (vid kusten) är butikerna ofta öppna längre.

Viktigt att veta:

Det är obligatoriskt att betala turistskatt i Katalonien och på Balearerna. Kostnaden är per person och natt, för personer som är 17 år eller äldre. Du betalar kostnaden på plats vid incheckningen och beror på antalet stjärnor under din vistelse.