1. Home
  2. Spanien
  3. Costa del Sol
  4. Motril
Motril

Resor till Motril

Upptäck den charmiga staden Motril i Spanien

Staden Motril i Andalusien, Spanien, ligger längs Costa del Sol. Det är en perfekt plats för shopping, och det finns gott om mysiga barer där du kan njuta av drycker. Vid kusten i Motril finner du området Playa Granada med en härlig strandpromenad som är perfekt för avkopplande promenader. Du kan också besöka någon av strandbarerna, "chiringuitos", och njuta av svalkande drycker och goda snacks. Bortom strandpromenaden finns flera trevliga barer, glassbutiker och butiker. I centrum av Motril kan du naturligtvis också testa de goda rätter som det spanska köket har att erbjuda i de mysiga restaurangerna.

Semester för alla i Motril

Tack vare det mångsidiga utbudet av hotell och lägenheter är Motril en populär destination för alla slags resenärer, oavsett om du är ett par, en familj eller en grupp vänner. Här finns allt från familjeanläggningar med underhållning för barn till lugna och mer isolerade vuxenhotell. Med det lugna och varma vattnet och de trevliga stränderna kan du njuta av en oförglömlig strandsemester. För historienördarna finns det gott om kultur och historia att upptäcka, medan naturälskare kan utforska det vackra spanska landskapet. Om du vill ha den ultimata avkopplingen, där mat och dryck ingår, kan du boka en all inclusive-resa. Om du är sugen på att komma iväg till solen så snabbt som möjligt kan du även ta en titt på våra prisvärda sista minuten-erbjudanden till Costa del Sol.

Väder i Motril: Subtropisk njutning

Det subtropiska klimatet i Motril, som är typiskt för södra Europa, gör sig påmint. Somrarna är varma med temperaturer som ofta överstiger 30 grader under juni, juli och augusti. Det är perfekt för en avslappnad strandsemester. Vintrarna i Motril är milda, med medeltemperaturer på 14 grader under vintermånaderna. De milda vintermånaderna ger dig möjlighet att utforska omgivningarna runt Costa del Sol, som har mycket att erbjuda. Om du är sugen på en utflykt till en pittoresk by i närheten är det charmiga Salobreña, med sina vita byggnader, väl värt ett besök. Med en hyrbil tar du dig snabbt till universitetsstaden Granada, en av Spaniens vackraste städer. Där kan du besöka det världsberömda Alhambra-palatset med sina försvarsverk och kungliga bostäder.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
14ºC
14ºC
16ºC
22ºC
26ºC
31ºC
32ºC
32ºC
29ºC
26ºC
19ºC
15ºC
Min
6ºC
5ºC
9ºC
11ºC
15ºC
20ºC
21ºC
21ºC
17ºC
15ºC
9ºC
6ºC

Populära boenden

Praktisk information

Huvudstad:

Spaniens huvudstad är Madrid.

Språk:

Det officiella språket är spanska. Men du kan ofta klara dig med engelska eller tyska.

Tid:

Spanien har ingen tidsskillnad med Sverige. Förutom på Kanarieöarna, där det är 1 timme tidigare än i Sverige. Detta gäller både sommar- och vintertid.

Valuta:

Spaniens officiella valuta är euro. Att ta ut kontanter i Spanien och på Kanarieöarna är inga problem. Det finns uttagsautomater nästan överallt där du kan ta ut kontanter. Det går också bra att betala med kreditkort på många ställen.

Spänning:

Spänningen är 230 volt.

Resehandlingar:

Du måste ha ett giltigt pass eller identitetskort.

Om du inte har svenskt medborgarskap är det viktigt att kontrollera om andra regler gäller. Kontrollera med ambassaden för det land du vill resa till och de länder du reser igenom.

Observera!

För Spanien gäller följande:

I varje bokning måste minst en person vara 18 år eller äldre.

Att resa med korrekta handlingar är ditt eget ansvar. Airtours kan inte hållas ansvariga för detta.

Vaccination:

För aktuell information om vaccinationer och annan hälso- och reseinformation, besök din lokala vårdcentral.

Nödnummer:

Det spanska nödnumret för polis, ambulans och brandkår är 112.

Mat och dryck:

Spanien är känt för tapas (små rätter) och paella (ris med skaldjur). Spanien är också känt för sangria: ett fruktigt vin som serveras i en karaff med färsk frukt.

Vattnet i Spanien är inte som det du är van vid i Sverige. Det rekommenderas att inte dricka kranvatten. Det är bäst att köpa vatten på flaska i snabbköpet eller på hotellet/lägenheten.

Dricks:

I Spanien är det vanligt att ge mellan 5 och 10 % i dricks.

Öppettider:

Butiker i Spanien är öppna måndag till lördag från 09:00-14:00 och stänger sen för siesta. Butikerna öppnar igen 16:30-20:00. I turiststäder (vid kusten) är butikerna ofta öppna längre.

Viktigt att veta:

Det är obligatoriskt att betala turistskatt i Katalonien och på Balearerna. Kostnaden är per person och natt, för personer som är 17 år eller äldre. Du betalar kostnaden på plats vid incheckningen och beror på antalet stjärnor under din vistelse.