1. Home
  2. Spanien
  3. Costa del Sol
  4. Puerto Banus
Puerto Banus

Resor till Puerto Banus

En underbar semester i Costa del Sol

Puerto Banus är en perfekt plats för en underbar semester pi Costa del Sol. Det finns flera stränder som flyter in i varandra, där du kan lata dig på en solstol hela dagen lång. För en uppfriskande drink kan du gå till någon av strandklubbarna, eller för en god lunch.

Strosa och shoppa i hamnen under din semester

Hamnen i Puerto Banus, där du kan ta en promenad och imponeras av lyxiga yachter och designerbutiker. Här kan du verkligen strosa runt, shoppa och äta gott med utsikt över yachter som har lagt sig till ro i hamnen för natten. Här står säkert en och annan "snabb-bil" parkerad som är imponerande för ögat.

Marbella: färgglada gator och pittoreska torg

Lite längre bort ligger Marbella, denna plats är också värt ett besök! Staden har ett gammalt centrum med vackra, färgglada gator och mysiga torg, som Plaza de los Naranjos. Längst med gatorna kommer du hitta butiker och massor av trevliga ställen att äta eller dricka gott på. Här finns också självklart vackra stränder att besöka.

Populära boenden

Praktisk information

Huvudstad:

Spaniens huvudstad är Madrid.

Språk:

Det officiella språket är spanska. Men du kan ofta klara dig med engelska eller tyska.

Tid:

Spanien har ingen tidsskillnad med Sverige. Förutom på Kanarieöarna, där det är 1 timme tidigare än i Sverige. Detta gäller både sommar- och vintertid.

Valuta:

Spaniens officiella valuta är euro. Att ta ut kontanter i Spanien och på Kanarieöarna är inga problem. Det finns uttagsautomater nästan överallt där du kan ta ut kontanter. Det går också bra att betala med kreditkort på många ställen.

Spänning:

Spänningen är 230 volt.

Resehandlingar:

Du måste ha ett giltigt pass eller identitetskort.

Om du inte har svenskt medborgarskap är det viktigt att kontrollera om andra regler gäller. Kontrollera med ambassaden för det land du vill resa till och de länder du reser igenom.

Observera!

För Spanien gäller följande:

I varje bokning måste minst en person vara 18 år eller äldre.

Att resa med korrekta handlingar är ditt eget ansvar. Airtours kan inte hållas ansvariga för detta.

Vaccination:

För aktuell information om vaccinationer och annan hälso- och reseinformation, besök din lokala vårdcentral.

Nödnummer:

Det spanska nödnumret för polis, ambulans och brandkår är 112.

Mat och dryck:

Spanien är känt för tapas (små rätter) och paella (ris med skaldjur). Spanien är också känt för sangria: ett fruktigt vin som serveras i en karaff med färsk frukt.

Vattnet i Spanien är inte som det du är van vid i Sverige. Det rekommenderas att inte dricka kranvatten. Det är bäst att köpa vatten på flaska i snabbköpet eller på hotellet/lägenheten.

Dricks:

I Spanien är det vanligt att ge mellan 5 och 10 % i dricks.

Öppettider:

Butiker i Spanien är öppna måndag till lördag från 09:00-14:00 och stänger sen för siesta. Butikerna öppnar igen 16:30-20:00. I turiststäder (vid kusten) är butikerna ofta öppna längre.

Viktigt att veta:

Det är obligatoriskt att betala turistskatt i Katalonien och på Balearerna. Kostnaden är per person och natt, för personer som är 17 år eller äldre. Du betalar kostnaden på plats vid incheckningen och beror på antalet stjärnor under din vistelse.