1. Home
  2. Spanien
  3. Costa del Sol
  4. Torremolinos
Torremolinos

Resor till Torremolinos

Utforska Torremolinos: Livlig stad med sol och bad

Torremolinos, beläget i det soligaste hörnet av Europa och Spanien, är en oas av skönhet och den perfekta solsemester destinationen. På 1950-talet var detta en liten fiskeby som nu har förvandlats till en livlig kuststad som lockar besökare året runt. Den sex kilometer långa sandstranden är utan tvekan stadens stjärna, där både familjer och par samlas för att njuta av sol och hav. Strandpromenaden, en charmig gångväg som slingrar sig längs kusten till Benalmadenas hamn, erbjuder en avkopplande möjlighet till promenader.

Torremolinos centrum är en levande knutpunkt som lockar med många restauranger, mysiga barer, mångsidiga butiker och charmiga torg. I den bilfria Calle San Miguel kan du utforska intressanta butiker och små, lockande butiker. Torremolinos, en pärla längs Costa del Sol, är även en utmärkt utgångspunkt för att utforska andra fascinerande platser i regionen. Med en hyrbil kan du enkelt ta dig till destinationer som det glamorösa Marbella och den traditionella "vita byn" Mijas.

Om du längtar efter den ultimata strandsemestern är Torremolinos den idealiska platsen att vara på. Familjer trivs vid Playa Los Alamos och Playa Torremolinos, medan par kan finna lugn och ro på den mer avskilda Playa La Carihuela. Den sistnämnda stranden, belägen vid strandpromenaden, är helt fri från biltrafik och erbjuder en rofylld atmosfär. För de äventyrslystna finns ett rikt utbud av vattensportaktiviteter, och pittoreska byar och städer ligger inom en timmes bilresa.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
16ºC
17ºC
19ºC
21ºC
25ºC
29ºC
29ºC
30ºC
28ºC
25ºC
18ºC
16ºC
Min
7ºC
10ºC
10ºC
12ºC
15ºC
20ºC
21ºC
22ºC
19ºC
17ºC
11ºC
10ºC

Populära boenden

Praktisk information

Huvudstad:

Spaniens huvudstad är Madrid.

Språk:

Det officiella språket är spanska. Men du kan ofta klara dig med engelska eller tyska.

Tid:

Spanien har ingen tidsskillnad med Sverige. Förutom på Kanarieöarna, där det är 1 timme tidigare än i Sverige. Detta gäller både sommar- och vintertid.

Valuta:

Spaniens officiella valuta är euro. Att ta ut kontanter i Spanien och på Kanarieöarna är inga problem. Det finns uttagsautomater nästan överallt där du kan ta ut kontanter. Det går också bra att betala med kreditkort på många ställen.

Spänning:

Spänningen är 230 volt.

Resehandlingar:

Du måste ha ett giltigt pass eller identitetskort.

Om du inte har svenskt medborgarskap är det viktigt att kontrollera om andra regler gäller. Kontrollera med ambassaden för det land du vill resa till och de länder du reser igenom.

Observera!

För Spanien gäller följande:

I varje bokning måste minst en person vara 18 år eller äldre.

Att resa med korrekta handlingar är ditt eget ansvar. Airtours kan inte hållas ansvariga för detta.

Vaccination:

För aktuell information om vaccinationer och annan hälso- och reseinformation, besök din lokala vårdcentral.

Nödnummer:

Det spanska nödnumret för polis, ambulans och brandkår är 112.

Mat och dryck:

Spanien är känt för tapas (små rätter) och paella (ris med skaldjur). Spanien är också känt för sangria: ett fruktigt vin som serveras i en karaff med färsk frukt.

Vattnet i Spanien är inte som det du är van vid i Sverige. Det rekommenderas att inte dricka kranvatten. Det är bäst att köpa vatten på flaska i snabbköpet eller på hotellet/lägenheten.

Dricks:

I Spanien är det vanligt att ge mellan 5 och 10 % i dricks.

Öppettider:

Butiker i Spanien är öppna måndag till lördag från 09:00-14:00 och stänger sen för siesta. Butikerna öppnar igen 16:30-20:00. I turiststäder (vid kusten) är butikerna ofta öppna längre.

Viktigt att veta:

Det är obligatoriskt att betala turistskatt i Katalonien och på Balearerna. Kostnaden är per person och natt, för personer som är 17 år eller äldre. Du betalar kostnaden på plats vid incheckningen och beror på antalet stjärnor under din vistelse.