1. Home
  2. Spanien
  3. Costa del Sol
  4. Torrox Costa
Torrox Costa

Resor till Torrox Costa

Upptäck Torrox Costa i Spanien

På Costa del Sols kust hittar du Torrox Costa,  en liten badort öster om Málaga, med en vacker lång sandstrand. Längs stranden sträcker sig en livlig strandpromenad med butiker och olika restauranger. Promenaden är perfekt för avkopplande promenader eller cykelturer. När du är i Torrox Costa ska du inte missa att besöka den ursprungliga byn Torrox Pueblo, som ligger cirka fyra kilometer från Torrox Costa. Den är belägen på en kulle, vilket ger dig en imponerande utsikt över havet. Du kan också enkelt nå andra charmiga kuststäder som Nerja, Frigiliana och Torre del Mar. Glöm inte att besöka de autentiska byarna inlandet nära Torrox för att uppleva äkta Spanien. Självklart kan du också njuta av utsökt mat från det spanska köket på någon av de mysiga restaurangerna längs strandpromenaden.

Vädret i Torrox Costa: Sydeuropeisk njutning

I Torrox Costa i Spanien kan du njuta av det härliga sydeuropeiska klimatet. Det innebär varma somrar och behagliga, milda vintrar. Under sommarmånaderna stiger temperaturen lätt över 30 grader, medan den fortfarande ligger runt 15 grader i januari och februari: perfekt väder för att utforska Torrox Costa och dess omgivningar. Du kan till exempel hyra en bil och på 40 minuter nå Málaga. Där kan du beundra katedralen och den moriska borgen Alcazaba. Eller promenera genom stadsdelen Soho, där nästan varje gata pryds av en unik konstverk. Glöm inte att besöka hamnen, en av världens äldsta hamnar. En vistelse i Torrox Costa är en perfekt utgångspunkt för sådana utflykter.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
15ºC
15ºC
16ºC
22ºC
26ºC
31ºC
32ºC
32ºC
29ºC
26ºC
20ºC
15ºC
Min
7ºC
5ºC
10ºC
12ºC
15ºC
20ºC
20ºC
21ºC
18ºC
15ºC
9ºC
7ºC

Populära boenden

Praktisk information

Huvudstad:

Spaniens huvudstad är Madrid.

Språk:

Det officiella språket är spanska. Men du kan ofta klara dig med engelska eller tyska.

Tid:

Spanien har ingen tidsskillnad med Sverige. Förutom på Kanarieöarna, där det är 1 timme tidigare än i Sverige. Detta gäller både sommar- och vintertid.

Valuta:

Spaniens officiella valuta är euro. Att ta ut kontanter i Spanien och på Kanarieöarna är inga problem. Det finns uttagsautomater nästan överallt där du kan ta ut kontanter. Det går också bra att betala med kreditkort på många ställen.

Spänning:

Spänningen är 230 volt.

Resehandlingar:

Du måste ha ett giltigt pass eller identitetskort.

Om du inte har svenskt medborgarskap är det viktigt att kontrollera om andra regler gäller. Kontrollera med ambassaden för det land du vill resa till och de länder du reser igenom.

Observera!

För Spanien gäller följande:

I varje bokning måste minst en person vara 18 år eller äldre.

Att resa med korrekta handlingar är ditt eget ansvar. Airtours kan inte hållas ansvariga för detta.

Vaccination:

För aktuell information om vaccinationer och annan hälso- och reseinformation, besök din lokala vårdcentral.

Nödnummer:

Det spanska nödnumret för polis, ambulans och brandkår är 112.

Mat och dryck:

Spanien är känt för tapas (små rätter) och paella (ris med skaldjur). Spanien är också känt för sangria: ett fruktigt vin som serveras i en karaff med färsk frukt.

Vattnet i Spanien är inte som det du är van vid i Sverige. Det rekommenderas att inte dricka kranvatten. Det är bäst att köpa vatten på flaska i snabbköpet eller på hotellet/lägenheten.

Dricks:

I Spanien är det vanligt att ge mellan 5 och 10 % i dricks.

Öppettider:

Butiker i Spanien är öppna måndag till lördag från 09:00-14:00 och stänger sen för siesta. Butikerna öppnar igen 16:30-20:00. I turiststäder (vid kusten) är butikerna ofta öppna längre.

Viktigt att veta:

Det är obligatoriskt att betala turistskatt i Katalonien och på Balearerna. Kostnaden är per person och natt, för personer som är 17 år eller äldre. Du betalar kostnaden på plats vid incheckningen och beror på antalet stjärnor under din vistelse.