1. Home
  2. Spanien
  3. Costa del Sol
  4. Benalmádena
Benalmádena

Resor till Benalmádena

Utforska den vackra kuststaden Benalmádena

Beläget vid den spanska södra kusten, mellan Torremolinos och Fuengirola, finner du Benalmádena. Denna badort utmärker sig med sina höga byggnader och ett brett utbud av semesteraktiviteter. De flesta av dem är koncentrerade kring hamnen, som kvällstid belyses av stämningsfulla ljus. På stranden kan du njuta av det soliga klimatet och det behagliga havet. Värt att notera är att det kan vara en utmaning för personer med nedsatt rörlighet att nå Benalmádenas strand, eftersom det krävs att man tar en trappa. Med en hyrbil kan du enkelt utforska de många andra stränderna längs Costa del Sol och utforska vackra städer, pittoreska byar och robusta naturområden i omgivningen.

Njut av det härliga klimatet i Benalmádena

Hela året är Benalmádena i Spanien en attraktiv soldestination. Under vintern sjunker temperaturen sällan under 15 grader, medan du under sommarmånaderna kan förvänta dig temperaturer kring 30 grader. Om du vill göra en utflykt kan du uppleva den äkta spanska känslan i Benalmádena-pueblo, en liten och karakteristisk andalusisk by med smala gränder som ligger cirka två kilometer från kusten. Från hamnen Puerto Marina bör du definitivt ta en båttur, eftersom det är en bra chans att du får se delfiner. Ett annat tips är att åka kabelbanan Teleférico upp till toppen av Calamorroberget, där utsikten över kusten är spektakulär, särskilt vid solnedgången. Strax utanför Benalmádenas centrum kan du utforska slottet Castillo de Colomares.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
15ºC
17ºC
19ºC
22ºC
25ºC
30ºC
30ºC
31ºC
28ºC
25ºC
18ºC
16ºC
Min
7ºC
10ºC
10ºC
12ºC
15ºC
20ºC
21ºC
22ºC
19ºC
17ºC
11ºC
10ºC

Populära boenden

Praktisk information

Huvudstad:

Spaniens huvudstad är Madrid.

Språk:

Det officiella språket är spanska. Men du kan ofta klara dig med engelska eller tyska.

Tid:

Spanien har ingen tidsskillnad med Sverige. Förutom på Kanarieöarna, där det är 1 timme tidigare än i Sverige. Detta gäller både sommar- och vintertid.

Valuta:

Spaniens officiella valuta är euro. Att ta ut kontanter i Spanien och på Kanarieöarna är inga problem. Det finns uttagsautomater nästan överallt där du kan ta ut kontanter. Det går också bra att betala med kreditkort på många ställen.

Spänning:

Spänningen är 230 volt.

Resehandlingar:

Du måste ha ett giltigt pass eller identitetskort.

Om du inte har svenskt medborgarskap är det viktigt att kontrollera om andra regler gäller. Kontrollera med ambassaden för det land du vill resa till och de länder du reser igenom.

Observera!

För Spanien gäller följande:

I varje bokning måste minst en person vara 18 år eller äldre.

Att resa med korrekta handlingar är ditt eget ansvar. Airtours kan inte hållas ansvariga för detta.

Vaccination:

För aktuell information om vaccinationer och annan hälso- och reseinformation, besök din lokala vårdcentral.

Nödnummer:

Det spanska nödnumret för polis, ambulans och brandkår är 112.

Mat och dryck:

Spanien är känt för tapas (små rätter) och paella (ris med skaldjur). Spanien är också känt för sangria: ett fruktigt vin som serveras i en karaff med färsk frukt.

Vattnet i Spanien är inte som det du är van vid i Sverige. Det rekommenderas att inte dricka kranvatten. Det är bäst att köpa vatten på flaska i snabbköpet eller på hotellet/lägenheten.

Dricks:

I Spanien är det vanligt att ge mellan 5 och 10 % i dricks.

Öppettider:

Butiker i Spanien är öppna måndag till lördag från 09:00-14:00 och stänger sen för siesta. Butikerna öppnar igen 16:30-20:00. I turiststäder (vid kusten) är butikerna ofta öppna längre.

Viktigt att veta:

Det är obligatoriskt att betala turistskatt i Katalonien och på Balearerna. Kostnaden är per person och natt, för personer som är 17 år eller äldre. Du betalar kostnaden på plats vid incheckningen och beror på antalet stjärnor under din vistelse.