1. Home
  2. Spanien
  3. Costa Brava
Costa Brava

Resor till Costa Brava

Costa Brava är fulländat - kilometerlånga stränder och fantastiskt vacker natur

Costa Brava är kuststräckan inom Girona provinsen i Katalonien. Costa betyder kust, medan brava kan översättas till klippig eller kuperad. Längst med Costa Brava hittar du ett utbud av stränder, små byar, vacker natur, en hel del hotell samt en av Spaniens bästa golfbanor. Du finner även en av Europas största nöjesparker, ett stort utbud av restauranger som serverar kustens utmärkande rätter – ett paradis för den som älskar fisk och skaldjur.

Njut av ljumma kvällar med god mat och gott vin

Det finns ett stort utbud av stora och små restauranger utmed kusten. Här hittar du b la en av världens bästa restauranger; El Celler de Can Roca, till något mindre lokala restauranger där menyn beror på vad fiskarna fått för fångst under natten. Här ligger också ett av Spaniens mest spännande vindistrikt, Emporda, som fick sin ursprungsbeteckning relativt nyligen.

Ljuvligt strandliv

Längs med Costa Brava väntar kilometerlånga stränder som passar alla åldrar. Här finns plats för alla, och eftersom det är lätt att hitta en strand som passar för hela familjen kan vi garantera en lyckad solsemester med ljuvliga havsbad. Längs med de flesta stränder går en välskött strandpromenad. Behöver du fylla på med energi och vätska, ja då är det hit du går för att fylla på ditt behov för att sedan återvända till sol och badlivet igen.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
11ºC
15ºC
18ºC
19ºC
23ºC
28ºC
29ºC
29ºC
24ºC
23ºC
17ºC
14ºC
Min
4ºC
7ºC
9ºC
9ºC
14ºC
19ºC
20ºC
21ºC
16ºC
15ºC
9ºC
6ºC

Populära boenden

Flyginformation

Flygresan

Du flyger till Barcelona eller Gerona. Flygresan tar ca 3 timmar och 30 minuter. Vid ankomsten till flygplatsen möts du av en medarbetare från vårt transferföretag (MTS Globe).

TRANSFER

Det är möjligt att boka transfer i bokningsstegen, förutom om du åker till Barcelona. Transfertiderna från Barcelona är följande:

Calella - ca 60 minuter

Pineda de Mar - ca 75 minuter

Santa Sussana - ca 110 minuter

Malgrat de Mar - ca 120 minuter

Blanes - ca 135 minuter

Lloret de Mar - ca 150 minuter

Tossa de Mar - ca 180 minuter

Transfertider från Gerona är som följer:

Calella - ca 100 minuter

Pineda de Mar - ca 80 minuter

Santa Sussana - ca 65 minuter

Malgrat de Mar - ca 80 minuter

Blanes - ca 50 minuter

Lloret de Mar - ca 30 minuter

Tossa de Mar - ca 50 minuter

Platja d'Aro - ca 40 minuter

TRANSFER - VÄNLIGEN NOTERA!

Bussen kan behöva passera alla platser, i vilket fall dessa tider varierar kraftigt och transfertiderna kan öka. Transfertiderna kan också öka avsevärt på grund av trafik eller förseningar i skytteltrafiken. Och transferbussen kör inte alltid till orterna i en fast ordning.

Airtours använder en skytteltrafik. Vid ankomst rapporterar du direkt till transferföretaget och det kommer inte att finnas någon reseguide på flygplatsen. Vi strävar efter att alla ska sitta i en transferbuss på väg till sitt boende inom högst 90 minuter från första kontakten med transferbolaget.

På transfervouchern hittar du en detaljerad förklaring av var du ska rapportera på flygplatsen. Läs dessa instruktioner noggrant.

Du får inte släppas av framför ingången till ditt boende.  Påstignings- och avstigningsplatsen kan skilja sig åt.

PRIVAT TRANSFER

Det är möjligt att boka en privat transfer mot en extra avgift. Du kan ange detta under bokningsprocessen i steg 2. På flygplatsen anmäler du dig till vår reseledare med din voucher, så visar de dig till ditt transportmedel (det kan vara en minibuss, stor buss eller taxi). För transfer tillbaka till flygplatsen kommer vår reseledare att informera dig i god tid om upphämtningstiden vid ditt boende.