1. Home
  2. Spanien
  3. Costa Brava
Costa Brava

Resor till Costa Brava

Costa Brava är fulländat - kilometerlånga stränder och fantastiskt vacker natur

Costa Brava är kuststräckan inom Girona provinsen i Katalonien. Costa betyder kust, medan brava kan översättas till klippig eller kuperad. Längst med Costa Brava hittar du ett utbud av stränder, små byar, vacker natur, en hel del hotell samt en av Spaniens bästa golfbanor. Du finner även en av Europas största nöjesparker, ett stort utbud av restauranger som serverar kustens utmärkande rätter – ett paradis för den som älskar fisk och skaldjur.

Njut av ljumma kvällar med god mat och gott vin

Det finns ett stort utbud av stora och små restauranger utmed kusten. Här hittar du b la en av världens bästa restauranger; El Celler de Can Roca, till något mindre lokala restauranger där menyn beror på vad fiskarna fått för fångst under natten. Här ligger också ett av Spaniens mest spännande vindistrikt, Emporda, som fick sin ursprungsbeteckning relativt nyligen.

Ljuvligt strandliv

Längs med Costa Brava väntar kilometerlånga stränder som passar alla åldrar. Här finns plats för alla, och eftersom det är lätt att hitta en strand som passar för hela familjen kan vi garantera en lyckad solsemester med ljuvliga havsbad. Längs med de flesta stränder går en välskött strandpromenad. Behöver du fylla på med energi och vätska, ja då är det hit du går för att fylla på ditt behov för att sedan återvända till sol och badlivet igen.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
11ºC
15ºC
18ºC
19ºC
23ºC
28ºC
29ºC
29ºC
24ºC
23ºC
17ºC
14ºC
Min
4ºC
7ºC
9ºC
9ºC
14ºC
19ºC
20ºC
21ºC
16ºC
15ºC
9ºC
6ºC

Populära boenden

Populärt resmål för:

Unga par Familjer - äldre barn Äldre par Unga familjer

Flyginformation

Airtours flyger från Skandinavien till Barcelona.

Flyg och biljetter

Flygresan tar ca 3 timmar till Barcelona. Flygtiderna är preliminära, slutgiltiga tider meddelas på biljetten. Dina resehandlingar erhålles ca en vecka före avgång. Vi rekommenderar att man är på flygplatsen två timmar före avgång, en timme före avgång stänger incheckningen.

Du kan lägga till bagage i bokningssteg ett,  priset styrs av flygbolaget som trafikerar sträckan.

Medtag giltigt ej skadat pass. Eventuellt visum är resenärens ansvar. Kontrollera att namnen överensstämmer med pass/nationellt ID-kort. Hör av dig omgående om namnen är felstavade.

På biljetten anges avgångs och ankomsttider i lokaltid.  Du får ditt boarding-pass på flygplatsen. Var extra uppmärksam på avresetiderna vid sena avgångar – kom ihåg att datumet ändras vid midnatt.

Ankomst och transfer

När du anländer på destinationen och har gått igenom tull och bagageutlämningen möts du upp av våra guider eller en lokal representant. Här får du vårt välkomstbrev samt utflyktsprogram. Här kommer du också få information om vart din transferbuss går ifrån.

Transfer till och från hotellet är inte inkluderat i priset utan finns som tillval i bokningsprocessen. Transfern genomförs med antingen vanlig buss, minibuss eller taxi och körs av lokalt anställda. I vissa fall kommer det också finnas en skandinavisk guide med på bussen.

Transfertider

(Det är möjligt att boka transfer i bokningsstegen, förutom om du bor i Barcelona)

Calella - ca 60 minuter

Pineda de Mar - ca 75 minuter

Santa Sussana - ca 110 minuter

Malgrat de Mar - ca 120 minuter

Blanes - ca 135 minuter

Lloret de Mar - ca 150 minuter

Tossa de Mar - ca 180 minuter

Transfertider från Gerona flygplats är följande:

Calella - ca 100 minuter

Pineda de Mar - ca 80 minuter

Santa Sussana - ca 65 minuter

Malgrat de Mar - ca 80 minuter

Blanes - ca 50 minuter

Lloret de Mar - ca 30 minuter

Tossa de Mar - ca 50 minuter

Platja d'Aro - ca 40 minuter

Observera att angivna tider för transfer är exklusive stopp för gäster som ska av/på hotell längst med vägen.