1. Home
  2. Spanien
  3. Costa Brava
  4. Pineda de Mar
Pineda de Mar

Resor till Pineda de Mar

Semestra i Pineda de Mar och njut av vackra stränder, shopping och avkoppling

Pineda de Mar är en liten och charmig stad mellan Santa Susanna och Calella. Ursprungligen en fiskeby, präglas staden av pittoreska båtar som ligger utspridda längs stranden. I jämförelse med den livliga grannstaden Lloret de Mar är Pineda de Mar betydligt mer avslappnat. Här har staden behållit sin genuina spanska karaktär med en vacker gammal stadskärna och ett torg omringat av mysiga uteserveringar, en plats där lokalbefolkningen gärna samlas. Självklart kan du också njuta av de utsökta smakerna från det spanska köket, inklusive läcker tapas.

Väder och Sevärdheter i Soliga Pineda de Mar

På Costa Brava råder oftast underbart väder. Sommartid, under juni, juli och augusti, stiger temperaturen ofta till omkring 30 grader. På hösten och vintern är det svalare, men med en temperatur på cirka 15 grader i februari är det fortfarande utmärkt väder för cykling och promenader. Pineda de Mar ligger bara lite mer än 50 kilometer från världsberömda Barcelona, där du kan besöka ikoniska platser som Sagrada Familia-katedralen och den färgglada Park Güell. Pineda de Mar är särskilt barnvänligt med gratis aktiviteter under högsäsongen. Dessa aktiviteter inkluderar färgläggning, hantverk och vattensporter och ibland även skumfester. För vuxna erbjuds olika klasser som zumba och vattengympa på morgonen, perfekt anpassat till de omgivande förhållandena.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
11ºC
15ºC
17ºC
19ºC
23ºC
28ºC
29ºC
29ºC
24ºC
22ºC
16ºC
14ºC
Min
3ºC
7ºC
8ºC
9ºC
13ºC
19ºC
20ºC
20ºC
15ºC
14ºC
9ºC
5ºC

Populära boenden

Praktisk information

Huvudstad:

Spaniens huvudstad är Madrid.

Språk:

Det officiella språket är spanska. Men du kan ofta klara dig med engelska eller tyska.

Tid:

Spanien har ingen tidsskillnad med Sverige. Förutom på Kanarieöarna, där det är 1 timme tidigare än i Sverige. Detta gäller både sommar- och vintertid.

Valuta:

Spaniens officiella valuta är euro. Att ta ut kontanter i Spanien och på Kanarieöarna är inga problem. Det finns uttagsautomater nästan överallt där du kan ta ut kontanter. Det går också bra att betala med kreditkort på många ställen.

Spänning:

Spänningen är 230 volt.

Resehandlingar:

Du måste ha ett giltigt pass eller identitetskort.

Om du inte har svenskt medborgarskap är det viktigt att kontrollera om andra regler gäller. Kontrollera med ambassaden för det land du vill resa till och de länder du reser igenom.

Observera!

För Spanien gäller följande:

I varje bokning måste minst en person vara 18 år eller äldre.

Att resa med korrekta handlingar är ditt eget ansvar. Airtours kan inte hållas ansvariga för detta.

Vaccination:

För aktuell information om vaccinationer och annan hälso- och reseinformation, besök din lokala vårdcentral.

Nödnummer:

Det spanska nödnumret för polis, ambulans och brandkår är 112.

Mat och dryck:

Spanien är känt för tapas (små rätter) och paella (ris med skaldjur). Spanien är också känt för sangria: ett fruktigt vin som serveras i en karaff med färsk frukt.

Vattnet i Spanien är inte som det du är van vid i Sverige. Det rekommenderas att inte dricka kranvatten. Det är bäst att köpa vatten på flaska i snabbköpet eller på hotellet/lägenheten.

Dricks:

I Spanien är det vanligt att ge mellan 5 och 10 % i dricks.

Öppettider:

Butiker i Spanien är öppna måndag till lördag från 09:00-14:00 och stänger sen för siesta. Butikerna öppnar igen 16:30-20:00. I turiststäder (vid kusten) är butikerna ofta öppna längre.

Viktigt att veta:

Det är obligatoriskt att betala turistskatt i Katalonien och på Balearerna. Kostnaden är per person och natt, för personer som är 17 år eller äldre. Du betalar kostnaden på plats vid incheckningen och beror på antalet stjärnor under din vistelse.