1. Home
  2. Spanien
  3. Costa Brava
  4. Malgrat de Mar
Malgrat de Mar

Resor till Malgrat de Mar

Solig semester i Malgrat de Mar

Vid Costa Brava, intill Santa Susanna, ligger den spanska semesterorten Malgrat de Mar, en plats som erbjuder något för alla smaker. Här hittar du allt från historiska upplevelser i den gamla stadsdelen till en vacker kustlinje med stränder som kommer att locka samtliga solälskare. En antik järnväg passerar genom Malgrat de Mar och tar fortfarande besökare till grannstaden Santa Susanna. Längs stranden finns en pittoresk promenad med många butiker, barer och restauranger där du kan njuta av den utsökta spanska maten. Norrut från Malgrat de Mar hittar du de livliga kuststäderna Lloret de Mar och Blanes med ännu fler nöjesmöjligheter.

Den tre kilometer långa stranden mellan Malgrat de Mar och Santa Susanna gör staden till en populär destination för solälskare. Oavsett om du reser med barn, vänner eller din partner så kan du njuta av en avkopplande vistelse på stranden och på ditt hotell. Det är värt att nämna att stranden har fått en blå flagg-certifiering, vilket är ett tecken på att den är ren och säker.

Om du föredrar att dansa natten lång finns det även flera klubbar och mysiga barer i Malgrat de Mar. Du kan promenera genom den historiska stadskärnan i Malgrat de Mar och besöka den veckovis lokala marknaden. Med en hyrbil kan du enkelt ta dig till Barcelona på bara 50 minuter, där du kan utforska den berömda La Rambla och beundra den imponerande kyrkan Sagrada Familia. För en autentisk upplevelse kan du besöka Tossa de Mar, där det mäktiga slottet Castillo de Tossa de Mar dominerar landskapet. Det ligger bara fyrtio minuters bilresa från Malgrat de Mar. Om du är sugen på vandringar kan du utforska naturreservatet Parque del Montnegre i el Corredor.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
11ºC
15ºC
17ºC
19ºC
23ºC
28ºC
29ºC
29ºC
24ºC
22ºC
16ºC
14ºC
Min
3ºC
7ºC
8ºC
9ºC
13ºC
19ºC
20ºC
20ºC
15ºC
14ºC
9ºC
5ºC

Populära boenden

Praktisk information

Huvudstad:

Spaniens huvudstad är Madrid.

Språk:

Det officiella språket är spanska. Men du kan ofta klara dig med engelska eller tyska.

Tid:

Spanien har ingen tidsskillnad med Sverige. Förutom på Kanarieöarna, där det är 1 timme tidigare än i Sverige. Detta gäller både sommar- och vintertid.

Valuta:

Spaniens officiella valuta är euro. Att ta ut kontanter i Spanien och på Kanarieöarna är inga problem. Det finns uttagsautomater nästan överallt där du kan ta ut kontanter. Det går också bra att betala med kreditkort på många ställen.

Spänning:

Spänningen är 230 volt.

Resehandlingar:

Du måste ha ett giltigt pass eller identitetskort.

Om du inte har svenskt medborgarskap är det viktigt att kontrollera om andra regler gäller. Kontrollera med ambassaden för det land du vill resa till och de länder du reser igenom.

Observera!

För Spanien gäller följande:

I varje bokning måste minst en person vara 18 år eller äldre.

Att resa med korrekta handlingar är ditt eget ansvar. Airtours kan inte hållas ansvariga för detta.

Vaccination:

För aktuell information om vaccinationer och annan hälso- och reseinformation, besök din lokala vårdcentral.

Nödnummer:

Det spanska nödnumret för polis, ambulans och brandkår är 112.

Mat och dryck:

Spanien är känt för tapas (små rätter) och paella (ris med skaldjur). Spanien är också känt för sangria: ett fruktigt vin som serveras i en karaff med färsk frukt.

Vattnet i Spanien är inte som det du är van vid i Sverige. Det rekommenderas att inte dricka kranvatten. Det är bäst att köpa vatten på flaska i snabbköpet eller på hotellet/lägenheten.

Dricks:

I Spanien är det vanligt att ge mellan 5 och 10 % i dricks.

Öppettider:

Butiker i Spanien är öppna måndag till lördag från 09:00-14:00 och stänger sen för siesta. Butikerna öppnar igen 16:30-20:00. I turiststäder (vid kusten) är butikerna ofta öppna längre.

Viktigt att veta:

Det är obligatoriskt att betala turistskatt i Katalonien och på Balearerna. Kostnaden är per person och natt, för personer som är 17 år eller äldre. Du betalar kostnaden på plats vid incheckningen och beror på antalet stjärnor under din vistelse.