1. Home
  2. Spanien
  3. Costa Brava
  4. Calella
Calella

Resor till Calella

Upptäck Calella - Gyllene stränder och nöjen vid Costa Brava

Calella, en charmig badort belägen i Costa Brava i norra Spanien, är din perfekta solsemesterdestination. Här väntar en kilometer lång gyllene strand med kristallklart vatten och solsken större delen av året. Om du älskar sol och bad är detta platsen för dig! Calella är uppdelad i två delar. Den gamla stadsdelen lockar med historiska byggnader och pittoreska smala gator. Den moderna delen erbjuder bekväma hotell, lägenheter, livliga barer, nattklubbar och en pulserande shoppinggata. För familjer och den som söker lugn och ro finns Parc Dalmau, en vacker stadspark med tallar och en rolig lekplats.

Oavsett om du reser med vänner, familj eller din partner, så kan du skräddarsy din semester efter dina önskemål. Vill du bara koppla av på stranden och ta ett uppfriskande dopp i havet? Välj mellan Playa Grande, Playa de Garbi eller Playa de les Roques – alla med den blå flaggan som garanterar renhet, miljövänlighet och säkerhet. Perfekt för barn som kan leka och bygga sandslott och plaska i timmar.

Calella bjuder på härligt sommarväder från april till oktober med temperaturer över 20 grader, ofta med tropisk värme mitt på sommaren. Här, liksom på resten av Costa Brava, finner du några av de vackraste stränderna, som Cala del Pi i Platja d'Aro. Om du vill ha lite variation från stranden kan du besöka Activ Natura Parque de Aventura i Santa Susanna. Dessutom är Lloret de Mar, med sina trendiga klubbar, bara en kort bilresa bort.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
11ºC
15ºC
17ºC
19ºC
23ºC
28ºC
29ºC
29ºC
24ºC
22ºC
16ºC
14ºC
Min
3ºC
7ºC
8ºC
9ºC
13ºC
19ºC
20ºC
20ºC
15ºC
14ºC
9ºC
5ºC

Populära boenden

Praktisk information

Huvudstad:

Spaniens huvudstad är Madrid.

Språk:

Det officiella språket är spanska. Men du kan ofta klara dig med engelska eller tyska.

Tid:

Spanien har ingen tidsskillnad med Sverige. Förutom på Kanarieöarna, där det är 1 timme tidigare än i Sverige. Detta gäller både sommar- och vintertid.

Valuta:

Spaniens officiella valuta är euro. Att ta ut kontanter i Spanien och på Kanarieöarna är inga problem. Det finns uttagsautomater nästan överallt där du kan ta ut kontanter. Det går också bra att betala med kreditkort på många ställen.

Spänning:

Spänningen är 230 volt.

Resehandlingar:

Du måste ha ett giltigt pass eller identitetskort.

Om du inte har svenskt medborgarskap är det viktigt att kontrollera om andra regler gäller. Kontrollera med ambassaden för det land du vill resa till och de länder du reser igenom.

Observera!

För Spanien gäller följande:

I varje bokning måste minst en person vara 18 år eller äldre.

Att resa med korrekta handlingar är ditt eget ansvar. Airtours kan inte hållas ansvariga för detta.

Vaccination:

För aktuell information om vaccinationer och annan hälso- och reseinformation, besök din lokala vårdcentral.

Nödnummer:

Det spanska nödnumret för polis, ambulans och brandkår är 112.

Mat och dryck:

Spanien är känt för tapas (små rätter) och paella (ris med skaldjur). Spanien är också känt för sangria: ett fruktigt vin som serveras i en karaff med färsk frukt.

Vattnet i Spanien är inte som det du är van vid i Sverige. Det rekommenderas att inte dricka kranvatten. Det är bäst att köpa vatten på flaska i snabbköpet eller på hotellet/lägenheten.

Dricks:

I Spanien är det vanligt att ge mellan 5 och 10 % i dricks.

Öppettider:

Butiker i Spanien är öppna måndag till lördag från 09:00-14:00 och stänger sen för siesta. Butikerna öppnar igen 16:30-20:00. I turiststäder (vid kusten) är butikerna ofta öppna längre.

Viktigt att veta:

Det är obligatoriskt att betala turistskatt i Katalonien och på Balearerna. Kostnaden är per person och natt, för personer som är 17 år eller äldre. Du betalar kostnaden på plats vid incheckningen och beror på antalet stjärnor under din vistelse.