1. Home
  2. Spanien
  3. Costa Brava
  4. Lloret de Mar
Lloret de Mar

Resor till Lloret de Mar

Upptäck det pulserande Lloret de Mar och dess underbara stränder

Lloret de Mar har länge varit en älskad semesterort. Belägen mellan Tossa de Mar och Blanes på Costa Brava erbjuder Lloret de Mar sol, hav och fantastiska stränder. Strandens utseende ändras varje år på grund av tidvattensvariationer. I stadens centrum finns smala, autentiska gator som påminner om tiden före 1950-talet när fisket dominerade livet i denna  spanska badort. Idag lockar Lloret de Mar många besökare för dess nattliv, med livliga uteserveringar, mysiga barer och pulserande nattklubbar och diskotek som håller igång till tidiga morgontimmar

Här kan du njuta av vackra stränder som Cala Santa Cristina, Cala Boadella, Cala Canyelles och Playa de Fenals, vilka alla utmärker sig längs Costa Bravas kustlinje med sina vita sandstränder och imponerande klippformationer. Med bara en timmes bilresa till Barcelona kan även kulturälskare uppleva stadens skatter från Lloret de Mar. För de äventyrliga finns det många sportmöjligheter både på land och i vattnet.

Mer än en badort

Lloret de Mar är inte bara en badort utan erbjuder också kulturella höjdpunkter och sportmöjligheter. Om du vill utforska platser runtomkring kan du hyra en bil och besöka Barcelona, promenera längs La Ramblas, beundra Sagrada Familia eller upptäcka Park Güell. Du kan också utforska andra närliggande badorter som Tossa de Mar med sina smala gator, Blanes med sin botaniska trädgård och Malgrat de Mar med en vacker strandpromenad till Santa Susanna. I Lloret de Mar kan du besöka slottet Sant Joan som står på en hög klippa och erbjuder enastående utsikt över området. För de äventyrliga finns möjlighet att prova på havskajakpaddling, snorkling, dykning eller SUP-paddling från vattensportcentret i Lloret de Mar.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
10ºC
15ºC
17ºC
19ºC
23ºC
28ºC
29ºC
29ºC
24ºC
22ºC
16ºC
14ºC
Min
3ºC
7ºC
8ºC
9ºC
13ºC
18ºC
19ºC
20ºC
15ºC
14ºC
8ºC
5ºC

Populära boenden

Praktisk information

Huvudstad:

Spaniens huvudstad är Madrid.

Språk:

Det officiella språket är spanska. Men du kan ofta klara dig med engelska eller tyska.

Tid:

Spanien har ingen tidsskillnad med Sverige. Förutom på Kanarieöarna, där det är 1 timme tidigare än i Sverige. Detta gäller både sommar- och vintertid.

Valuta:

Spaniens officiella valuta är euro. Att ta ut kontanter i Spanien och på Kanarieöarna är inga problem. Det finns uttagsautomater nästan överallt där du kan ta ut kontanter. Det går också bra att betala med kreditkort på många ställen.

Spänning:

Spänningen är 230 volt.

Resehandlingar:

Du måste ha ett giltigt pass eller identitetskort.

Om du inte har svenskt medborgarskap är det viktigt att kontrollera om andra regler gäller. Kontrollera med ambassaden för det land du vill resa till och de länder du reser igenom.

Observera!

För Spanien gäller följande:

I varje bokning måste minst en person vara 18 år eller äldre.

Att resa med korrekta handlingar är ditt eget ansvar. Airtours kan inte hållas ansvariga för detta.

Vaccination:

För aktuell information om vaccinationer och annan hälso- och reseinformation, besök din lokala vårdcentral.

Nödnummer:

Det spanska nödnumret för polis, ambulans och brandkår är 112.

Mat och dryck:

Spanien är känt för tapas (små rätter) och paella (ris med skaldjur). Spanien är också känt för sangria: ett fruktigt vin som serveras i en karaff med färsk frukt.

Vattnet i Spanien är inte som det du är van vid i Sverige. Det rekommenderas att inte dricka kranvatten. Det är bäst att köpa vatten på flaska i snabbköpet eller på hotellet/lägenheten.

Dricks:

I Spanien är det vanligt att ge mellan 5 och 10 % i dricks.

Öppettider:

Butiker i Spanien är öppna måndag till lördag från 09:00-14:00 och stänger sen för siesta. Butikerna öppnar igen 16:30-20:00. I turiststäder (vid kusten) är butikerna ofta öppna längre.

Viktigt att veta:

Det är obligatoriskt att betala turistskatt i Katalonien och på Balearerna. Kostnaden är per person och natt, för personer som är 17 år eller äldre. Du betalar kostnaden på plats vid incheckningen och beror på antalet stjärnor under din vistelse.