1. Home
  2. Spanien
  3. Costa Brava
  4. Santa Susanna
Santa Susanna

Resor till Santa Susanna

Sol, stad och strand i Santa Susanna

Santa Susanna, en pärla längs Costa Brava i nordöstra Spanien, är en destination som har något för alla. Staden gränsar till det mer välkända Malgrat de Mar. Kataloniens turism råd har erkänt Santa Susanna med olika certifikat som en utmärkt destination för familjeturism och sportturism, och det är lätt att förstå varför. Santa Susanna har exempelvis en imponerande två kilometer lång strand med grovkornig, gyllene sand. Stranden sträcker sig längs järnvägsspåret och nås genom gångtunnlar. Dessutom finns det olika äventyrs- och vattenparker att utforska i och runt Santa Susanna. För sportentusiaster finns utmärkta möjligheter till mountainbike och vattensporter. Både Barcelona och Girona ligger nära och är väl värda ett besök under din semester i Santa Susanna.

Det fantastiska med Santa Susanna är möjligheten att kombinera olika typer av semestrar under din vistelse. Beroende på vilken årstid du besöker Santa Susanna är det en perfekt plats för en strandsemester. Samtidigt kan du enkelt göra en dagsutflykt till Barcelona (60 km) eller Girona (50 km). Santa Susanna gränsar direkt till Malgrat de Mar, och de mysiga orterna Pineda de Mar, Blanes och Lloret de Mar ligger också på bekvämt avstånd. När det kommer till boende hittar du i Santa Susanna det perfekta alternativet för alla typer av semesterfirare. Här finns allt från bekväma lägenheter med självhushåll till lyxiga all inclusive-hotell, varav de flesta ligger längs den livliga strandpromenaden. Precis bakom kusten reser sig de vackra bergen med sina praktfulla villor, och du kan åka turist-tåg för att beundra den hisnande utsikten längs kusten. För matälskare finns det gott om tapasbarer där du kan njuta av det katalanska köket. Missa inte heller att prova den lokala specialiteten "fideuà", en rätt som liknar paella men med vermicelli istället för ris.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
11ºC
15ºC
17ºC
19ºC
23ºC
28ºC
29ºC
29ºC
24ºC
22ºC
16ºC
14ºC
Min
3ºC
7ºC
8ºC
9ºC
13ºC
19ºC
20ºC
20ºC
15ºC
14ºC
9ºC
5ºC

Populära boenden

Praktisk information

Huvudstad:

Spaniens huvudstad är Madrid.

Språk:

Det officiella språket är spanska. Men du kan ofta klara dig med engelska eller tyska.

Tid:

Spanien har ingen tidsskillnad med Sverige. Förutom på Kanarieöarna, där det är 1 timme tidigare än i Sverige. Detta gäller både sommar- och vintertid.

Valuta:

Spaniens officiella valuta är euro. Att ta ut kontanter i Spanien och på Kanarieöarna är inga problem. Det finns uttagsautomater nästan överallt där du kan ta ut kontanter. Det går också bra att betala med kreditkort på många ställen.

Spänning:

Spänningen är 230 volt.

Resehandlingar:

Du måste ha ett giltigt pass eller identitetskort.

Om du inte har svenskt medborgarskap är det viktigt att kontrollera om andra regler gäller. Kontrollera med ambassaden för det land du vill resa till och de länder du reser igenom.

Observera!

För Spanien gäller följande:

I varje bokning måste minst en person vara 18 år eller äldre.

Att resa med korrekta handlingar är ditt eget ansvar. Airtours kan inte hållas ansvariga för detta.

Vaccination:

För aktuell information om vaccinationer och annan hälso- och reseinformation, besök din lokala vårdcentral.

Nödnummer:

Det spanska nödnumret för polis, ambulans och brandkår är 112.

Mat och dryck:

Spanien är känt för tapas (små rätter) och paella (ris med skaldjur). Spanien är också känt för sangria: ett fruktigt vin som serveras i en karaff med färsk frukt.

Vattnet i Spanien är inte som det du är van vid i Sverige. Det rekommenderas att inte dricka kranvatten. Det är bäst att köpa vatten på flaska i snabbköpet eller på hotellet/lägenheten.

Dricks:

I Spanien är det vanligt att ge mellan 5 och 10 % i dricks.

Öppettider:

Butiker i Spanien är öppna måndag till lördag från 09:00-14:00 och stänger sen för siesta. Butikerna öppnar igen 16:30-20:00. I turiststäder (vid kusten) är butikerna ofta öppna längre.

Viktigt att veta:

Det är obligatoriskt att betala turistskatt i Katalonien och på Balearerna. Kostnaden är per person och natt, för personer som är 17 år eller äldre. Du betalar kostnaden på plats vid incheckningen och beror på antalet stjärnor under din vistelse.