1. Home
  2. Portugal
  3. Algarvekusten
Algarvekusten

Resor till Algarvekusten

Solrika Algarve upplevs bäst när våren spirar

Södra Portugals milda klimat lockar många soltörstiga till Algarves långa kuststräcka. De charmfulla kuststäderna och pittoreska omgivningarna tillsammans med superba sandstränder gör vistelsen här minnesvärd. Västra Algarve bjuder på sceniskt landskap med dramatiska klippor och grottor i sandsten medan östra Algarves stränder är långsträckta och flackare. Besök storstaden Faro med sin vackra historiska stadsdel eller ta dig genom landsbygden upp till kurorten Monchique med sina berömda korkekar à la tjuren Ferdinand.

Skiftande natur och makalösa vyer

Algarvekusten sträcker sig från Kap Sankt Vincent i väst, Europas sydvästligaste punkt, till spanska gränsen i öst som ligger tre mil öster om mysiga staden Tavira. I den östra delen ligger fantastiska naturparken Ria Formosa med laguner, stränder, kanaler och ett rikt fågelliv. Du hittar många golfbanor i toppklass och kilometerlånga sandstränder. Den västra sidan är vildare, här ligger Sagres även kallad världens ände, ett riktigt surfparadis. Här kan du också vandra, cykla eller paddla kajak och paddleboard, perfekt för den aktiva semesterfiraren.

Reser du med Airtours har du många valmöjligheter längs Algarvekusten

Soliga Algarve har något för alla. Lagos och Albufeira är städer med historiska lämningar, romantiska kullerstensgator och magnifika sandstränder. Olhao och Tavira är lite mindre med avslappnad atmosfär där du når stränderna med båt. Vilamoura och Vale de Lobo bjuder på lyxigare resortkänsla och ett paradis för golfare. I Portimao njuter du av det lokala portugisiska vardagslivet med närhet till stränder av absolut toppklass. Gemensam nämnare för dem alla är de gastronomiska upplevelserna där fisk och skaldjur är huvudingrediensen.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
15ºC
16ºC
18ºC
22ºC
24ºC
28ºC
28ºC
29ºC
26ºC
26ºC
19ºC
17ºC
Min
7ºC
10ºC
11ºC
13ºC
16ºC
19ºC
19ºC
19ºC
17ºC
17ºC
11ºC
10ºC

Populära boenden

Flyginformation

Flygresan

Du flyger till Algarve (Faro). Flygningen tar cirka 4 timmar och 35 minuter. Vid ankomsten till flygplatsen möts en lokal representant. Det finns ingen reseledare på följande platser: Praia da Luz, Salema, Loule, Monchique, Montinhos och Lagos.

Transfer

Det är möjligt att boka en transfer i bokningsstegen.

Transfertiderna är som följer:

Quarteira - ca 30 minuter

Olhao - ca 30 minuter

Vilamoura - ca 45 minuter

Olhos d'Agua - ca 45 till 60 minuter

Albufeira - ca 60 till 90 minuter

Praia da Galé / dos Salgados - ca 70 till 90 minuter

Armaçao de Pêra - ca 90 till 120 minuter

Carvoeiro - ca 105 till 120 minuter

Ferragudo - ca 120 minuter

Praia da Rocha - ca 120 till 180 minuter

Praia do Vau - ca 120 till 180 minuter

Alvor - ca 120 till 180 minuter

Lagos - ca 150 till 180 minuter

Praia da Luz - ca 150 till 180 minuter

Santa Luzia Tavira - ca 60 minuter

Tavira - ca 60 minuter

Altura - ca 60 minuter

Monte Gordo - ca 60 till 90 minuter

Mante Rota - ca 60 till 90 minuter

* För små sällskap (mindre än 10 personer) är det möjligt att du kommer att tas till ditt boende med skyttelbuss. Vi strävar efter en maximal väntetid på 45 minuter.

Privat transfer

Det är möjligt att boka en privat transfer mot en extra avgift. Du kan ange detta under bokningsprocessen, i steg 2. På flygplatsen kan du rapportera till MTS-skrivbordet eller Café Central. Här kommer en lokal representant att hänvisa dig till din taxi.