1. Home
  2. Portugal
  3. Algarvekusten
Algarvekusten

Resor till Algarvekusten

Solrika Algarve upplevs bäst när våren spirar

Södra Portugals milda klimat lockar många soltörstiga till Algarves långa kuststräcka. De charmfulla kuststäderna och pittoreska omgivningarna tillsammans med superba sandstränder gör vistelsen här minnesvärd. Västra Algarve bjuder på sceniskt landskap med dramatiska klippor och grottor i sandsten medan östra Algarves stränder är långsträckta och flackare. Besök storstaden Faro med sin vackra historiska stadsdel eller ta dig genom landsbygden upp till kurorten Monchique med sina berömda korkekar à la tjuren Ferdinand.

Skiftande natur och makalösa vyer

Algarvekusten sträcker sig från Kap Sankt Vincent i väst, Europas sydvästligaste punkt, till spanska gränsen i öst som ligger tre mil öster om mysiga staden Tavira. I den östra delen ligger fantastiska naturparken Ria Formosa med laguner, stränder, kanaler och ett rikt fågelliv. Du hittar många golfbanor i toppklass och kilometerlånga sandstränder. Den västra sidan är vildare, här ligger Sagres även kallad världens ände, ett riktigt surfparadis. Här kan du också vandra, cykla eller paddla kajak och paddleboard, perfekt för den aktiva semesterfiraren.

Reser du med Airtours har du många valmöjligheter längs Algarvekusten

Soliga Algarve har något för alla. Lagos och Albufeira är städer med historiska lämningar, romantiska kullerstensgator och magnifika sandstränder. Olhao och Tavira är lite mindre med avslappnad atmosfär där du når stränderna med båt. Vilamoura och Vale de Lobo bjuder på lyxigare resortkänsla och ett paradis för golfare. I Portimao njuter du av det lokala portugisiska vardagslivet med närhet till stränder av absolut toppklass. Gemensam nämnare för dem alla är de gastronomiska upplevelserna där fisk och skaldjur är huvudingrediensen.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
15ºC
16ºC
18ºC
22ºC
24ºC
28ºC
28ºC
29ºC
26ºC
26ºC
19ºC
17ºC
Min
7ºC
10ºC
11ºC
13ºC
16ºC
19ºC
19ºC
19ºC
17ºC
17ºC
11ºC
10ºC

Populära boenden

Flyginformation

Airtours flyger från Skandinavien till Faro.

Flyg och biljetter

Flygresan tar ca 3 timmar och 30 minuter till Faro. Flygtiderna är preliminära, slutgiltiga tider meddelas på biljetten. Dina resehandlingar erhålles ca en vecka före avgång. Vi rekommenderar att man är på flygplatsen två timmar före avgång, en timme före avgång stänger incheckningen.

Du kan lägga till bagage i bokningssteg ett,  priset styrs av flygbolaget som trafikerar sträckan.

Medtag giltigt ej skadat pass. Eventuellt visum är resenärens ansvar. Kontrollera att namnen överensstämmer med pass/nationellt ID-kort. Hör av dig omgående om namnen är felstavade.

På biljetten anges avgångs och ankomsttider i lokaltid.  Du får ditt boarding-pass på flygplatsen. Var extra uppmärksam på avresetiderna vid sena avgångar – kom ihåg att datumet ändras vid midnatt.

Ankomst och transfer

När du anländer på destinationen och har gått igenom tull och bagageutlämningen möts du upp av våra guider eller en lokal representant. Här får du vårt välkomstbrev samt utflyktsprogram. Här kommer du också få information om vart din transferbuss går ifrån.

Transfer till och från hotellet är inte inkluderat i priset utan finns som tillval i bokningsprocessen. Transfern genomförs med antingen vanlig buss, minibuss eller taxi och körs av lokalt anställda. I vissa fall kommer det också finnas en skandinavisk guide med på bussen.

Transfertider:

Olhos d'Agua: ca 45-60 minuter

Albufeira: ca 60-90 minuter

Carvoeiro: ca 105-120 minuter

Praia da Rocha: ca 120 minuter

Observera att angivna tiderna för transfer är exklusive stopp för gäster som ska av på hotell längs vägen.