1. Home
  2. Portugal
  3. Algarvekusten
  4. Praia da Rocha
Praia da Rocha

Resor till Praia da Rocha

Inbjudande Praia da Rocha har en av Algarves vackraste stränder

Mitt på den portugisiska sydkusten ligger badorten Praia da Rocha, en del av den större staden Portimão. Om du ser fram emot en solig strandsemester, då är det här du vill vara, även på vintern. Den ockragula sandstranden ligger i en vik och är känd som en av de vackraste stränderna i Algarve. Det är inte förvånande, eftersom den karga kusten med imponerande klippor och röda sandstensklippor verkligen är spektakulär och sträcker sig nästan hela vägen till den trevliga badorten Praia de Luz. Allt det här betyder underbart, ostört solbad i det klarblå vattnet. Boulevarden i centrum är också trevlig, året runt.

Sola, dansa och lyssna på musik i Praia da Rocha

Sandstranden som är två kilometer lång erbjuder gott om plats till alla solbadare. Den kantas först av den livliga strandgatan, Tomás Cabreira och längre ut av ljusa klippor. På strandpromenaden slutar du inte fascineras av utbutet av butiker, barer och restauranger där du mixar shopping med en utsökt matbit eller en färgglad drink på kvällen. Det är också här du dansar natten lång på en klubb eller kanske bättrar på semesterkassan på kasinot. När du kommer till änden av boulevarden finner du båtar guppandes i marinan och så Santa Catarina de Ribamar, den fascinerande historiska fästningen, byggd för att skydda Portimão mot pirater och korståg under 1600- och 1700-talen. Besöker du Praia da Rocha när det är musikfestival kommer du finna orten ännu mer livlig.

Ett besök i Praia da Rocha passar året om

Tack vare medelhavsklimatet och Praia da Rochas läge skiner solen regelbundet och temperaturen är behaglig året runt. På sommaren är det cirka 25 grader, med toppar på 28 grader i augusti. På vintern är det ett trevligt vintersolmål med runt 15 till 18 grader. Under vilken årstid vill du utforska Praia da Rocha?

Festival Praia da Rocha

Från 26 till 28 juni 2024 kommer en stor festival att äga rum på stranden i Praia da Rocha. Observera därför att detta kan orsaka bullerstörningar. Detta gäller även för den montering och demontering som kommer att äga rum flera veckor före och efter evenemanget.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
15ºC
16ºC
18ºC
22ºC
23ºC
27ºC
27ºC
28ºC
26ºC
25ºC
18ºC
16ºC
Min
8ºC
10ºC
11ºC
13ºC
15ºC
18ºC
18ºC
18ºC
16ºC
17ºC
11ºC
10ºC

Populära boenden

Praktisk information

Huvudstad:

Portugals huvudstad är Lissabon.

Språk:

Det officiella språket är portugisiska, men du kan också använda engelska eller franska.

Tid:

I Portugal är det en timme tidigare än i sverige.

Valuta:

Den officiella valutan är euro. Du kan med ditt bankkort ta ut pengar i en av det många bankomaterna. Betalning i (större) butiker är också möjligt med bankkort. Dessutom kan du betala med ditt kreditkort på flera platser. Detta är inte möjligt på små restauranger och butiker.

Volt:

Du behöver inte en adapter då det är 220 volt i uttagen.

Resedokument:

- Svenskt ID eller pass.

- ID är obligatoriskt för barn under 12 år.

- För personer under 18 år som reser utan vuxna krävs ett undertecknat uttalande från föräldrarna och / eller vårdgivaren. Detta kan begäras.

- Resedokumenten måste vara giltiga under hela vistelsen i Portugal.

- Om du inte har en svensk nationalitet rekommenderar vi att du kontaktar ambassaden eller konsulatet.

- Att ha rätt och giltiga resedokument är alltid ditt eget ansvar.

Observera!

För Portugal:

Om du reser med en grupp där ingen är äldre än 18 år, kan bokningen komma att inte godkänns. Det kan också begäras på hotellet/lägenheten. Detta fastställs i lag i Portugal. Airtours kan inte hållas ansvarig för detta.

Vaccination:

För aktuell information om vaccinationer och annan hälso- och resedata är det bäst att besöka webbplatsen för Institute of Tropical Medicine: https://www.itg.be/

Telefoni:

Du kan ringa med din mobiltelefon i Portugal. Vi rekommenderar att du begränsar detta så mycket som möjligt på grund av de höga kostnaderna. Fråga din leverantör om detta innan du åker på avresa. Om du vill använda internet via din telefon rekommenderar vi att du gör det via ett trådlöst nätverk. Stäng alltid av din dataroaming utomlands.

Nödnummer:

Nödnumret i Portugal för polis, ambulans och brandkår är 112.

Mat och dryck:

Under din semester i Portugal kommer du att njuta av det utsökta portugisiska köket. Vad sägs om Cataplana (en gryta av skaldjur med kokt skinka) eller kyckling Piri-Piri, fin och kryddig! Detta i kombination med ett gott glas vin eller en uppfriskande öl.

Dricks:

Det är vanligt i Portugal att lämna dricks mellan 5% och 10% i barer och restauranger.

Öppettider:

Butikerna i Portugal är öppna från måndag till fredag från 9 till 13 och från 15 till 19. På lördag är butikerna öppna från 9 till 13. Butiker är ofta öppna längre på turist- (bad) platser.