1. Home
  2. Portugal
  3. Algarvekusten
  4. Monte Gordo
Monte Gordo

Resor till Monte Gordo

Vidsträckta stränder i Monte Gordo

Breda sandstränder så långt ögat når – Detta är vad man kan förvänta sig på resor till Monte Gordo, som ligger nere vid en 18 km lång strand, så här blir det ingen trängsel på stranden.

Monte Gordo ligger bara 3 km från gränsen mellan Spanien och Portugal, i den östra delen av Algarve. Här hittar du alla ingredienser för en avkopplande semester. På stranden kan du sola dagen lång medan barnen gräver kanaler och bygger sandslott vid strandkanten. Det finns också massor av vattensportaktiviteter för både stora och små. Längs stranden löper stadens långa huvudgatan där du kan köpa en glass på de små glassbarerna, hitta dina semesterminnen i souvenirbutiker eller slå dig ner på en av de många restaurangerna som serverar ett bra urval av utsökta portugisiska rätter och även mer internationella klassiker. I centrum ligger stadens stora kasino där du kan prova lyckan.

Det korta avståndet till spanska gränsen öppnar möjligheterna för massor av utflykter och vi rekommenderar en resan till den spanska staden Vila Real de Santo António, bara 3 km från Monte Gordo. Resan kan göras med bil men kan också hyra en cykel, då vägen dit är mycket vacker.

Om du föredrar att stanna på den andra sidan av den portugisiska gränsen finns det bland annat gott om golfbanor Nära Monte Gordo. Du kan också spendera dagen på en flodbåt uppför floden Guadiana eller köra ett runt och uppleva det fascinerande landskapet och dess pittoreska byar.

Restauranger i Monte Gordo

Ett bra utbud av restauranger som serverar portugisiska och internationella rätter.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
15ºC
17ºC
19ºC
23ºC
25ºC
30ºC
30ºC
31ºC
28ºC
27ºC
18ºC
17ºC
Min
6ºC
10ºC
10ºC
12ºC
15ºC
19ºC
19ºC
19ºC
16ºC
17ºC
10ºC
9ºC

Populära boenden

Praktisk information

Huvudstad:

Portugals huvudstad är Lissabon.

Språk:

Det officiella språket är portugisiska, men du kan också använda engelska eller franska.

Tid:

I Portugal är det en timme tidigare än i sverige.

Valuta:

Den officiella valutan är euro. Du kan med ditt bankkort ta ut pengar i en av det många bankomaterna. Betalning i (större) butiker är också möjligt med bankkort. Dessutom kan du betala med ditt kreditkort på flera platser. Detta är inte möjligt på små restauranger och butiker.

Volt:

Du behöver inte en adapter då det är 220 volt i uttagen.

Resedokument:

- Svenskt ID eller pass.

- ID är obligatoriskt för barn under 12 år.

- För personer under 18 år som reser utan vuxna krävs ett undertecknat uttalande från föräldrarna och / eller vårdgivaren. Detta kan begäras.

- Resedokumenten måste vara giltiga under hela vistelsen i Portugal.

- Om du inte har en svensk nationalitet rekommenderar vi att du kontaktar ambassaden eller konsulatet.

- Att ha rätt och giltiga resedokument är alltid ditt eget ansvar.

Observera!

För Portugal:

Om du reser med en grupp där ingen är äldre än 18 år, kan bokningen komma att inte godkänns. Det kan också begäras på hotellet/lägenheten. Detta fastställs i lag i Portugal. Airtours kan inte hållas ansvarig för detta.

Vaccination:

För aktuell information om vaccinationer och annan hälso- och resedata är det bäst att besöka webbplatsen för Institute of Tropical Medicine: https://www.itg.be/

Telefoni:

Du kan ringa med din mobiltelefon i Portugal. Vi rekommenderar att du begränsar detta så mycket som möjligt på grund av de höga kostnaderna. Fråga din leverantör om detta innan du åker på avresa. Om du vill använda internet via din telefon rekommenderar vi att du gör det via ett trådlöst nätverk. Stäng alltid av din dataroaming utomlands.

Nödnummer:

Nödnumret i Portugal för polis, ambulans och brandkår är 112.

Mat och dryck:

Under din semester i Portugal kommer du att njuta av det utsökta portugisiska köket. Vad sägs om Cataplana (en gryta av skaldjur med kokt skinka) eller kyckling Piri-Piri, fin och kryddig! Detta i kombination med ett gott glas vin eller en uppfriskande öl.

Dricks:

Det är vanligt i Portugal att lämna dricks mellan 5% och 10% i barer och restauranger.

Öppettider:

Butikerna i Portugal är öppna från måndag till fredag från 9 till 13 och från 15 till 19. På lördag är butikerna öppna från 9 till 13. Butiker är ofta öppna längre på turist- (bad) platser.