1. Home
  2. Portugal
  3. Algarvekusten
  4. Olhos d'Agua
Olhos d'Agua

Resor till Olhos d'Agua

Perfekt strandsemester väntar i lugna Olhos d'Agua

Inte långt från Albufeiras livliga centrum ligger lugnare Olhos d'Agua. Byn har fått sitt namn från sötvattenkällorna, "vattenögonen", som rinner ut på stranden Praia da Felesia och som är synliga ibland vid lågvatten. Förr försågs hela byn till och med med dricksvatten från dessa "ögon". Den tidigare så stillsamma fiskebyn har blivit en populär turistort men har ändå behållit sin atmosfär. Den långsträckta, gyllene sandstranden är en dröm att koppla av på och du njuter av en fantastisk utsikt över havet. Stranden omges av klippor och erbjuder solstolar med parasoller och här finns det en liten strandpromenad där några restauranger trängs och tävlar om vem som kan erbjuda den godaste maten. Sida vid sida med badgästerna ankommer fiskebåtarna med nyfångad fisk. 

Upptäck mer av kusten

Albufeira är en given utflykt när du är redo att se mer av Portugals sydkust. Utmärkt shopping och ett festligt uteliv finns där på lagom avstånd. Närmre  ligger byn Vilamoura där du kan ta en tur i hamnen och titta på lyxbåtarna som ligger och guppar sida vid sida. Vandring i Monchiquebergen eller en promenad genom det ganska platta Monte Gordo i östra Algarve finns att välja för den som vill sträcka på benen och beundra bedårande natur.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
15ºC
16ºC
18ºC
22ºC
24ºC
28ºC
28ºC
29ºC
26ºC
26ºC
18ºC
17ºC
Min
7ºC
10ºC
11ºC
13ºC
16ºC
19ºC
19ºC
19ºC
17ºC
18ºC
11ºC
10ºC

Populära boenden

Praktisk information

Huvudstad:

Portugals huvudstad är Lissabon.

Språk:

Det officiella språket är portugisiska, men du kan också använda engelska eller franska.

Tid:

I Portugal är det en timme tidigare än i sverige.

Valuta:

Den officiella valutan är euro. Du kan med ditt bankkort ta ut pengar i en av det många bankomaterna. Betalning i (större) butiker är också möjligt med bankkort. Dessutom kan du betala med ditt kreditkort på flera platser. Detta är inte möjligt på små restauranger och butiker.

Volt:

Du behöver inte en adapter då det är 220 volt i uttagen.

Resedokument:

- Svenskt ID eller pass.

- ID är obligatoriskt för barn under 12 år.

- För personer under 18 år som reser utan vuxna krävs ett undertecknat uttalande från föräldrarna och / eller vårdgivaren. Detta kan begäras.

- Resedokumenten måste vara giltiga under hela vistelsen i Portugal.

- Om du inte har en svensk nationalitet rekommenderar vi att du kontaktar ambassaden eller konsulatet.

- Att ha rätt och giltiga resedokument är alltid ditt eget ansvar.

Observera!

För Portugal:

Om du reser med en grupp där ingen är äldre än 18 år, kan bokningen komma att inte godkänns. Det kan också begäras på hotellet/lägenheten. Detta fastställs i lag i Portugal. Airtours kan inte hållas ansvarig för detta.

Vaccination:

För aktuell information om vaccinationer och annan hälso- och resedata är det bäst att besöka webbplatsen för Institute of Tropical Medicine: https://www.itg.be/

Telefoni:

Du kan ringa med din mobiltelefon i Portugal. Vi rekommenderar att du begränsar detta så mycket som möjligt på grund av de höga kostnaderna. Fråga din leverantör om detta innan du åker på avresa. Om du vill använda internet via din telefon rekommenderar vi att du gör det via ett trådlöst nätverk. Stäng alltid av din dataroaming utomlands.

Nödnummer:

Nödnumret i Portugal för polis, ambulans och brandkår är 112.

Mat och dryck:

Under din semester i Portugal kommer du att njuta av det utsökta portugisiska köket. Vad sägs om Cataplana (en gryta av skaldjur med kokt skinka) eller kyckling Piri-Piri, fin och kryddig! Detta i kombination med ett gott glas vin eller en uppfriskande öl.

Dricks:

Det är vanligt i Portugal att lämna dricks mellan 5% och 10% i barer och restauranger.

Öppettider:

Butikerna i Portugal är öppna från måndag till fredag från 9 till 13 och från 15 till 19. På lördag är butikerna öppna från 9 till 13. Butiker är ofta öppna längre på turist- (bad) platser.