1. Home
  2. Portugal
  3. Algarvekusten
  4. Carvoeiro
Carvoeiro

Resor till Carvoeiro

Upptäck populära Carvoeiro du också

Carvoeiros blickfång är bukten, där de färgglada fiskebåtarna är redo att ta sig ut i Atlanten. Typiska vitkalkade hus kryper upp från stranden och vattnet längs bergssidorna runt byn. Byns egen strand ligger nära med inbjudande sand, med gångavstånd hittar du andra stränder, Praia da Marinha och Praia de Vale de Centianes om du tycker att det blir trångt på bystranden. Längs kullerstensgatorna ner mot stranden finns flera caféer och restauranger så du hittar enkelt något att äta och svalka dig med. Vill du ge dig ut på vattnet hyr du en trampbåt och får vackra vyer av grönskan på land och kustens dramatiska linjer.

Vandra i Monchiquebergen

Som variation och för att aktivera dig på semestern kan du utforska omgivningarna, enklast med hyrbil. Staden Albufeira ligger cirka 40 minuter bort och där kan du smaka på det portugisiska stadslivet, njuta av massor av shopping och gå ut dag och natt. Ren natur finns i Monchiquebergen, med spännande stenformationer, cirka 45 minuters bilresa från Carvoeiro. Underbart för ändlösa promenader över gröna kullar och perfekt för en aktiv semester. Familjer uppskattar också vattenparken i närheten där vattenleken blir ett fartfyllt äventyr.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
15ºC
16ºC
18ºC
22ºC
24ºC
27ºC
27ºC
28ºC
26ºC
25ºC
18ºC
16ºC
Min
7ºC
10ºC
11ºC
13ºC
16ºC
19ºC
18ºC
19ºC
16ºC
17ºC
11ºC
10ºC

Populära boenden

Praktisk information

Huvudstad:

Portugals huvudstad är Lissabon.

Språk:

Det officiella språket är portugisiska, men du kan också använda engelska eller franska.

Tid:

I Portugal är det en timme tidigare än i sverige.

Valuta:

Den officiella valutan är euro. Du kan med ditt bankkort ta ut pengar i en av det många bankomaterna. Betalning i (större) butiker är också möjligt med bankkort. Dessutom kan du betala med ditt kreditkort på flera platser. Detta är inte möjligt på små restauranger och butiker.

Volt:

Du behöver inte en adapter då det är 220 volt i uttagen.

Resedokument:

- Svenskt ID eller pass.

- ID är obligatoriskt för barn under 12 år.

- För personer under 18 år som reser utan vuxna krävs ett undertecknat uttalande från föräldrarna och / eller vårdgivaren. Detta kan begäras.

- Resedokumenten måste vara giltiga under hela vistelsen i Portugal.

- Om du inte har en svensk nationalitet rekommenderar vi att du kontaktar ambassaden eller konsulatet.

- Att ha rätt och giltiga resedokument är alltid ditt eget ansvar.

Observera!

För Portugal:

Om du reser med en grupp där ingen är äldre än 18 år, kan bokningen komma att inte godkänns. Det kan också begäras på hotellet/lägenheten. Detta fastställs i lag i Portugal. Airtours kan inte hållas ansvarig för detta.

Vaccination:

För aktuell information om vaccinationer och annan hälso- och resedata är det bäst att besöka webbplatsen för Institute of Tropical Medicine: https://www.itg.be/

Telefoni:

Du kan ringa med din mobiltelefon i Portugal. Vi rekommenderar att du begränsar detta så mycket som möjligt på grund av de höga kostnaderna. Fråga din leverantör om detta innan du åker på avresa. Om du vill använda internet via din telefon rekommenderar vi att du gör det via ett trådlöst nätverk. Stäng alltid av din dataroaming utomlands.

Nödnummer:

Nödnumret i Portugal för polis, ambulans och brandkår är 112.

Mat och dryck:

Under din semester i Portugal kommer du att njuta av det utsökta portugisiska köket. Vad sägs om Cataplana (en gryta av skaldjur med kokt skinka) eller kyckling Piri-Piri, fin och kryddig! Detta i kombination med ett gott glas vin eller en uppfriskande öl.

Dricks:

Det är vanligt i Portugal att lämna dricks mellan 5% och 10% i barer och restauranger.

Öppettider:

Butikerna i Portugal är öppna från måndag till fredag från 9 till 13 och från 15 till 19. På lördag är butikerna öppna från 9 till 13. Butiker är ofta öppna längre på turist- (bad) platser.