Sök och boka resa
Arlanda

Resor till Algarve Portugal

Algarve

Solrika Algarve upplevs bäst när våren spirar

Våra hotell i Algarve

Om Algarve

Södra Portugals milda klimat lockar många soltörstiga till Algarves långa kuststräcka. De charmfulla kuststäderna och pittoreska omgivningarna tillsammans med superba sandstränder gör vistelsen här minnesvärd. Västra Algarve bjuder på sceniskt landskap med dramatiska klippor och grottor i sandsten medan östra Algarves stränder är långsträckta och flackare. Besök storstaden Faro med sin vackra historiska stadsdel eller ta dig genom landsbygden upp till kurorten Monchique med sina berömda korkekar ā la tjuren Ferdinand.

Skiftande natur och makalösa vyer

Algarvekusten sträcker sig från Kap Sankt Vincent i väst, Europas sydvästligaste punkt, till spanska gränsen i öst som ligger tre mil öster om mysiga staden Tavira. I den östra delen ligger fantastiska naturparken Ria Formosa med laguner, stränder, kanaler och ett rikt fågelliv. Du hittar många golfbanor i toppklass och kilometerlånga sandstränder. Den västra sidan är vildare, här ligger Sagres även kallad världens ände, ett riktigt surfparadis. Här kan du också vandra, cykla eller paddla kajak och paddleboard, perfekt för den aktiva semesterfiraren.

Reser du med Airtours har du många valmöjligheter längs Algarvekusten

Soliga Algarve har något för alla. Lagos och Albufeira är städer med historiska lämningar, romantiska kullerstensgator och magnifika sandstränder. Olhao och Tavira är lite mindre med avslappnad atmosfär där du når stränderna med båt. Vilamoura och Vale de Lobo bjuder på lyxigare resortkänsla och ett paradis för golfare. I Portimao njuter du av det lokala portugisiska vardagslivet med närhet till stränder av absolut toppklass. Gemensam nämnare för dem alla är de gastronomiska upplevelserna där fisk och skaldjur är huvudingrediensen.

Klimatkompenserad resa
fr. 5 127:-

Pris per person. Pris per person. Flyg + hotell 7 nätter

Avresa från Arlanda lördag 11 mars. Del i tvårumslägenhet. Pinhal Da Marina, Algarve.

Sök pris och boka

Var ligger Algarve?

Karta Algarve

Karta över Algarve

Restid från Stockholm: 4 timmar 25min

Öppna karta
Airtours service

Vistelsen är på egen hand.

Andra resmål i Portugal

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!