Arlanda

Resor till AlgarvePortugal

Solrika Algarve upplevs bäst när våren spirar

Hur vill du bo i Algarve?

Om Algarve

Södra Portugals milda klimat lockar många soltörstiga till Algarves långa kuststräcka. De charmfulla kuststäderna och pittoreska omgivningarna tillsammans med superba sandstränder gör vistelsen här minnesvärd. Västra Algarve bjuder på sceniskt landskap med dramatiska klippor och grottor i sandsten medan östra Algarves stränder är långsträckta och flackare. Besök storstaden Faro med sin vackra historiska stadsdel eller ta dig genom landsbygden upp till kurorten Monchique med sina berömda korkekar à la tjuren Ferdinand.

-

Skiftande natur och makalösa vyer

Algarvekusten sträcker sig från Kap Sankt Vincent i väst, Europas sydvästligaste punkt, till spanska gränsen i öst som ligger tre mil öster om mysiga staden Tavira. I den östra delen ligger fantastiska naturparken Ria Formosa med laguner, stränder, kanaler och ett rikt fågelliv. Du hittar många golfbanor i toppklass och kilometerlånga sandstränder. Den västra sidan är vildare, här ligger Sagres även kallad världens ände, ett riktigt surfparadis. Här kan du också vandra, cykla eller paddla kajak och paddleboard, perfekt för den aktiva semesterfiraren.

Reser du med Airtours har du många valmöjligheter längs Algarvekusten

Soliga Algarve har något för alla. Lagos och Albufeira är städer med historiska lämningar, romantiska kullerstensgator och magnifika sandstränder. Olhao och Tavira är lite mindre med avslappnad atmosfär där du når stränderna med båt. Vilamoura och Vale de Lobo bjuder på lyxigare resortkänsla och ett paradis för golfare. I Portimao njuter du av det lokala portugisiska vardagslivet med närhet till stränder av absolut toppklass. Gemensam nämnare för dem alla är de gastronomiska upplevelserna där fisk och skaldjur är huvudingrediensen.

Var vill du bo i Algarve?

Avresor från Stockholm och Göteborg

Var ligger Algarve?

Karta Algarve

Väder och badtemperaturer

Klimatet i Algarve är detsamma som för övriga Sydeuropa med torra, soliga somrar och lite mer moln och regn under vinterhalvåret. Redan i mars börjar temperaturen att stiga och når runt 18 grader dagtid med kallare nätter. I maj är den sköna sommaren igång med temperaturer på drygt 20 grader. Under högsommaren juli- augusti är det varmt med temperaturer runt 30-35 grader och knappt ett moln på himlen. Vattentemperaturen ligger på drygt 20 grader under sommaren, Algarvekustens vatten är lite varmare än vad Portugals västkust bjuder på och är heller inte lika känsligt för temperatursvängningar. I november börjar det bli svalare med temperaturer runt 20 grader igen och det kan komma regnskurar men oftast inget långvarigt.

Temp (℃) Nederbörd (mm)

Airtours service

Vistelsen är på egen hand.

Andra resmål i Portugal