Moln

Resa med speciella behov

  1. Home
  2. Bra att veta
  3. Innan avresa
  4. Resa med speciella behov

Information om att resa med speciella behov

Det är viktigt för oss att du ska få en så bra resa som möjligt oavsett dina behov. Eftersom att vi vet att ett en funktionsnedsättning kan ställa extra höga krav på hela resans arrangemang har vi tagit fram viktig information som du med en funktionsnedsättning eller speciella behov kan ta del av innan du bokar. Om du eller en medresenär har en funktionsnedsättning eller är rullstolsburen är det viktigt att du kontaktar oss vid bokning för att vi ska kunna garantera att du får en så bra semester som möjligt. Det är många delar i en resa och allt måste fungera för att det ska bli en bra upplevelse.

Flyg

Om du behöver assistans på flyget ska du kontakta oss efter genomförd bokning så att vi kan meddela flygbolaget detta och garantera dig den assistans du behöver.

Behöver du ta med dig specialutrustning på flyget ska detta bokas i god tid innan avresa. Exempel på specialutrustning som kräver ett intyg från flygbolaget är eldrivna rullstolar, syrgas eller andningsapparater och narkotikaklassade läkemedel.

Behöver du ta med dig läkemedel på din resa ska dessa transporteras i originalförpackning. Handlar det om receptbelagda läkemedel ska läkarintyg och receptlista på engelska tas med under hela resan.

Rullstol eller rullator

Hjälpmedel som en rullstol eller rullator ingår alltid och kostar inget extra att ta med sig. Kontakta Airtours i tid innan avresa om du behöver ta med dig ett hjälpmedel, så att vi kan boka in rätt assistans. Låt oss också veta om du behöver assistans med ledsagning eller rullstol på flygplatsen.

Transfer

För att åka med Airtours transfer på de resmål vi har transfer måste du veta att du själv, eller med hjälp av en medresenär, kan ta dig ombord på transferbussen. Transferfordonet kan variera och vi garanterar inte att det är anpassat för personer med funktionsnedsättning. Av säkerhetsskäl får heller inte våra reseledare hjälpa till att exempelvis lyfta. Om du är osäker på om du kan åka med vår transferbuss rekommenderar vi dig att boka egen transport till hotellet.

Hotell

Hotellet är den kanske allra största delen av en resa, därför ber vi dig att noga kontrollera att hotellet, dess faciliteter och hotellrummet du avser boka lever upp till dina krav.

Långt ifrån alla hotell är anpassade för personer med funktionsnedsättning men Airtours har tagit fram ett antal hotell med högre tillgänglighet för rullstolsburna. Dessa hotell lever upp till lokala krav men observera att de nödvändigtvis inte uppfyller skandinavisk standard. Om du bokar ett annat hotell än de vi rekommenderar kan vi inte garantera att hotellets faciliteter och rum kommer vara anpassade för personer med funktionsnedsättning.

Observera att dessa hotell inte erbjuder ytterligare service så som assistans för personer med funktionsnedsättning. Har du behov av assistent eller annan person som hjälper dig är det ditt eget ansvar att denna person följer med på resan. Airtours garanterar heller inte att omgivningen runt hotellet, utanför hotellområdet, är anpassad för resenärens behov. Viss information om omgivningen finner du i informationen om respektive hotell. Airtours kan heller inte garantera tillgång till hotellets alla faciliteter för rullstolsburna.