Moln

Boende

  1. Home
  2. Bra att veta
  3. Boende

Boende

 

Avstånd

Airtours avstånd till närmsta bad från hotellet är beräknade från platsen där hotellområdet slutar till strandens början. Avstånd till centrum avser närmsta lokala centrum, vilket inte nödvändigtvis behöver vara ortens största centrum.

Balkonger och havsutsikt

De rum och lägenheter som beskrivs ha balkong kan även vara belägna på nedersta våningen. Med balkong menas en balkong/uteplats som är inhägnad med ett räcke. Markterrasser är inte inhägnade men kan i undantagsfall ha ett mindre staket, ofta med en grind. Läs mer om varje hotell för specifik beskrivning beträffande just det hotellet.

Med havsutsikt menas att du tydligt ska se havet från balkongen/terrassen. Havsutsikt betyder dock inte att havet måste utgöra hela utsikten. Ibland är rummet vinklat direkt mot havet och ibland snett mot havet. Utsikten kan också variera från rum till rum på samma hotell. I de fall utsikten är delvis skymd av exempelvis växtlighet kan den även definieras som delvis havsutsikt eller begränsad havsutsikt. Tänk också på att havsutsikten per automatik blir bättre desto närmre havet hotellet är beläget. Även ett hotell som ligger längre från havet kan ha havsutsikt, men då består en stor del av utsikten av marken mellan hotellet och havet.

Djur och insekter

Under en utlandsvistelse måste man ta smådjur med i beräkningen. Flugor och mygg är vanliga i värmen (ta gärna med myggstift eller myggspray hemifrån). Till insektsfaunan hör också kackerlackor och myror. Hotellpersonalen hjälper till med besprutning vid behov. Man får även räkna med att lösdrivande hundar och katter är vanligt förekommande. Sjöborrar och maneter finns periodvis vid många stränder.

Faciliteter och service
I hotellinformationen om varje hotell på Airtours hemsida framgår vilka faciliteter som finns på hotellet samt vilken service de erbjuder. Alla faciliteter som finns listade behöver inte ingå i priset, biljard, tennis och andra aktiviteter är ofta mot en extra kostnad. Spabehandlingar och turkiskt bad/hamam är alltid mot en avgift om inget annat framgår. Ibland tas en deposition för exempelvis pool- och strandhanddukar om hotellet har detta. Solstolar och parasoller ingår generellt vid hotellens poolområde men inte på stranden.

 

In- och utcheckning

Vid ankomsten till ditt boende, vänligen checka in i receptionen. Här får du nyckel samt veta vilket rum/vilken lägenhet du tilldelats. Vanligtvis är incheckning möjligt efter 16:00. Om du anländer före detta är det ofta möjligt att förvara ditt bagage i bagageutrymmet och eventuellt använda faciliteterna eller upptäcka området.

På dagen för hemresa måste du checka från ditt boende runt 10:00. På plats kommer du informeras om den exakta tiden för utcheckning. Självklart kan du fortfarande använda faciliteter på boendet under hemresedagen.

 

Klassificering

Airtours har sin egen hotellklassificering. Vi har inte enbart tagit hänsyn till inredningen av rum och lägenheter utan också till var de ligger, faciliteter, atmosfären samt den värdering som våra gäster har gett dem. Det kan därför hända att Sunweb klassificerar ett hotell annorlunda än den lokala officiella klassificeringen. I utlandet är det t.ex. vanligt att ge hotellet en extra stjärna om det finns ett konferensrum, vilket är helt ointressant för de flesta semestergäster.

Sunwebs hotell klassificeras på följande sätt:

** Dessa hotell är ofta mycket enkelt inredda och har få gemensamma faciliteter.
*** Enkla mellanklasshotell med bra faciliteter och en avslappnad atmosfär.
**** Bekväma hotell med bra standard över genomsnittet och med ett bra utbud av faciliteter.
***** Mycket komfortabla hotell med hög standard, många olika faciliteter och en hög servicenivå.

En halv stjärna ges när vi tycker att hotellet ligger lite över den angivna standarden.

 

Måltider
Vår hotellbeskrivning anger alltid vilka måltider som ingår i resans grundpris.
Specialkost går inte alltid att garantera, speciellt på mellan- och turistklasshotell som har ett mindre utbud.

Ingen pension: endast boende

Frukost: Endast frukost

Halvpension: Frukost och middag.

Helpension: frukost, lunch och middag.

All Inclusive: Inkluderar alla måltider, lokala alkoholhaltiga-, alkoholfria- och läsk drycker samt ofta snacks. Läs mer under ”All Inclusive” och på de enskilda hotellen.

Ultra All Inclusive: Inkluderar alla måltider, lokala alkoholhaltiga-, alkoholfria-, och läsk drycker samt olika snacks. I vissa fall inkluderar Ultra All Inclusive även importerade drycker. Observera att (färsk) fruktjuice normalt inte ingår.

 

Önskemål

Vi vidarebefordrar dina önskemål till flygbolaget/hotellet, men kan ej garantera att de uppfylls. Kontakta Airtours efter genomförd bokning så lägger vi in era önskemål i er bokning.

 

Pooler
Pooler i Medelhavsområdet är sällan uppvärmda. De kan ibland vara avstängda under för- och eftersäsong, speciellt vid dåligt väder. Uppvärmda pooler håller en temperatur på runt 20 grader eller mer men kan förlora några grader på kvällar, nätter, morgnar och vid dåligt väder. I det fall poolen/poolerna är uppvärmda framgår detta i hotellbeskrivningen för varje enskilt hotell. Inomhuspooler är ibland inte öppna under sommaren.

Vattenrutschbana och vattenland
Hotell som benämns ha vattenrutschbana har minst en vattenrutschbana för små eller stora barn, åldersgränserna kan variera. Hotell som benämns ha vattenland har minst tre vattenrutschbanor, dessa har ofta en åldersgräns från 5 år beroende på storlek och poolens djup. 

 

Rumstyper

Hotell
De hotell Airtours samarbetar med erbjuder många olika rumstyper från ekonomirum till sviter. Den vanligaste rumstypen är standardrum eller dubbelrum, dessa har oftast en dubbelsäng eller två separata sängar. Rum som är lite större kallas ofta superiorrum eller deluxerum. Sviter avser ofta hotellets finaste rum och är rymligare. Ekonomirum är enklare rum som ofta är billigare, de kan vara mindre och ha mindre fördelaktigt läge. Specifik beskrivning av rummen finns i varje hotells beskrivning.

Lägenhetshotell
Airtours lägenhetshotell erbjuder främst enrums- och tvårumslägenheter, vissa erbjuder även trerumslägenheter. Lägenheternas storlek och utformning kan variera, mer specifika beskrivningar finns i varje hotells beskrivning.

- Enrumslägenheter är ofta ganska små till ytan och består av ett kombinerat sov- och vardagsrum (ibland endast ett normalt hotellrum) med pentrydel. Matplatsen finns ibland på balkongen eller terrassen.
- Tvårumslägenheterna består oftast av antingen ett sovrum och ett kök eller ett sovrum och ett kombinerat vardagsrum/kök. Matplatsen är ibland på balkongen eller terrassen. Vissa lägenheter har två separata sovrum och kombinerat kök och hall med matplats på balkongen eller terrassen.
- Trerumslägenheterna har oftast två separata sovrum och ett kombinerat vardagsrum/kök. Matplatsen finns ibland på balkongen eller terrassen.

Sängar

Med dubbelrum avses ett rum för två personer med två separata sängar, dubbelsäng eller grandlit. Bäddmadrass saknas oftast i såväl ordinarie sängar som i extrasängar. Extrasängen består ofta av en bäddbar soffa/fåtölj alternativt en hopfällbar säng. Detta ger en lägre komfort än en ordinarie säng. Då rum och lägenheter är planerade för två personer bör du räkna med minskad bekvämlighet för samtliga boende om ni bor fler än två i rum.

Spjälsäng betalas direkt till hotellet på resmålet, vilket ligger utanför vår regi. Standardkraven är lägre än i Sverige. Observera att vi ej kan garantera spjälsäng på plats. Säg till vid bokningen om du har önskemål om spjälsäng, så vidarebefordrar vi det till hotellet. De hjälper dig sedan i mån av tillgång.

Städning
Städning kan ske antingen på för- eller eftermiddagen. Antalet städdagar för våra lägenhetsanläggningar hittar du i hotellbeskrivningen. Städning före ankomst ingår i det angivna antalet städdagar som omnämns i hotellbeskrivningen. I den normala städningen av ett hotellrum eller en lägenhet ingår en allmän rengöring. Det innebär att golvet sopas eller torkas, bordsytor dammas av, badrummet rengörs helt eller delvis, skräp tas bort och sängarna bäddas. Byte av lakan och handdukar sker i regel en eller två gånger i veckan på mellanklasshotell. Om du bor i lägenhet ansvarar du själv för diskning och rengöring av köksutrymmet, ibland också för soptömning.

Wi-fi
Om hotellet har Wi-fi finns angivet i hotelltexten för respektive hotell på Airtours hemsida. Tänk på att uppkopplingen ofta är mer begränsad än vad vi är vana vid hemma. Att surfa och ta emot e-post gå oftast bra men uppkopplingen är sällan nog stark för att exempelvis se på film online eller tanka ner stora filer.

 

 

I väntan på nästa resa

 

Följ oss på Facebook

Hitta din reseinpiration

 

Följ oss på Instagram

Erbjudanden via e-post

 

Prenumerera på nyhetsbrevet