1. Home
  2. Spanien
  3. Costa Blanca
Costa Blanca

Resor till Costa Blanca

Costa Blanca - ett solig kustparadis i spanien

Costa Blanca i Spanien bjuder på en makalös kuststräcka som lockar med en rad fantastiska semesterorter. Här finner du badorter med varierande karaktär, från de livliga städerna med höga hotellkomplex till de mer avslappnade destinationerna som strålar av lugn. Kustens natur är enastående och bjuder på grusvägar som tar dig förbi förlorade bergsbyar, djupa raviner, hisnande källor och vattenfall som tar andan ur dig.

Besök Benidorm, kustens ikon för nattliv och nöjen

Benidorm, pärlan på Costa Blanca, utgör en levande symfoni av sol, hav, och nöjen. Den vackra stranden, pulserande gågator som badar i neonljusets sken, pittoreska butiker, och ett överflöd av underhållning gör Benidorm till ett resmål som aldrig sover. För dem som söker en lugnare tillvaro, erbjuder Albir en subtil skönhet och en fridfull strandpromenad.

Kulturella skatter och familjenöjen

För en djupare kulturell dykning, planera en dagsutflykt till Guadalest, en by som slingrar sig runt slottet El Castell de Guadalest på en majestätisk klippa. Här upptäcker du charmiga torg, storslagna kyrkor och panoramavyer över sjöar och dalar. Utforska också Elche, en stad med imponerande basilikor och en unik palmträdsskog som rymmer tusentals palmer från hela världen. För familjer finns en mängd nöjesparker längs kusten, inklusive spännande vattenparker och karusellrika äventyr som garanterat skapar minnen för livet.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
14ºC
15ºC
19ºC
20ºC
24ºC
29ºC
31ºC
31ºC
28ºC
24ºC
19ºC
15ºC
Min
6ºC
9ºC
10ºC
11ºC
14ºC
19ºC
22ºC
23ºC
19ºC
15ºC
10ºC
8ºC

Populära boenden

Populärt resmål för:

Äldre par Unga par Familjer - äldre barn Andra

Flyginformation

Airtours flyger från Skandinavien till Alicante.

Flyg och biljetter

Flygresan tar ca 3 timmar och 40 minuter till Alicante. Flygtiderna är preliminära, slutgiltiga tider meddelas på biljetten. Dina resehandlingar erhålles ca en vecka före avgång. Vi rekommenderar att man är på flygplatsen två timmar före avgång, en timme före avgång stänger incheckningen.

Du kan lägga till bagage i bokningssteg ett,  priset styrs av flygbolaget som trafikerar sträckan.

Medtag giltigt ej skadat pass. Eventuellt visum är resenärens ansvar. Kontrollera att namnen överensstämmer med pass/nationellt ID-kort. Hör av dig omgående om namnen är felstavade.

På biljetten anges avgångs och ankomsttider i lokaltid.  Du får ditt boarding-pass på flygplatsen. Var extra uppmärksam på avresetiderna vid sena avgångar – kom ihåg att datumet ändras vid midnatt.

Ankomst och transfer

När du anländer på destinationen och har gått igenom tull och bagageutlämningen möts du upp av våra guider eller en lokal representant. Här får du vårt välkomstbrev samt utflyktsprogram. Här kommer du också få information om vart din transferbuss går ifrån.

Transfer till och från hotellet är inte inkluderat i priset utan finns som tillval i bokningsprocessen. Transfern genomförs med antingen vanlig buss, minibuss eller taxi och körs av lokalt anställda. I vissa fall kommer det också finnas en skandinavisk guide med på bussen.

Transfertider:

Benidorm - ca 90-180 minuter

Albir - ca 120-210 minuter

Calpe - ca 150-240 minuter

Observera att angivna tider för transfer är exklusive stopp för gäster som ska av/på hotell längst med vägen.