1. Home
  2. Spanien
  3. Costa Blanca
Costa Blanca

Resor till Costa Blanca

Costa Blanca - ett solig kustparadis i Spanien

Costa Blanca i Spanien bjuder på en makalös kuststräcka som lockar med en rad fantastiska semesterorter. Här finner du badorter med varierande karaktär, från de livliga städerna med höga hotellkomplex till de mer avslappnade destinationerna som strålar av lugn. Kustens natur är enastående och bjuder på grusvägar som tar dig förbi förlorade bergsbyar, djupa raviner, hisnande källor och vattenfall som tar andan ur dig.

Besök Benidorm, kustens ikon för nattliv och nöjen

Benidorm, pärlan på Costa Blanca, utgör en levande symfoni av sol, hav  och nöjen. Den vackra stranden, pulserande gågator som badar i neonljusets sken, pittoreska butiker, och ett överflöd av underhållning gör Benidorm till ett resmål som aldrig sover. För dem som söker en lugnare tillvaro, erbjuder Albir en subtil skönhet och en fridfull strandpromenad.

Kulturella skatter och familjenöjen

För en djupare kulturell dykning, planera en dagsutflykt till Guadalest, en by som slingrar sig runt slottet El Castell de Guadalest på en majestätisk klippa. Här upptäcker du charmiga torg, storslagna kyrkor och panoramavyer över sjöar och dalar. Utforska också Elche, en stad med imponerande basilikor och en unik palmträdsskog som rymmer tusentals palmer. För familjer finns en mängd nöjesparker längs kusten, inklusive spännande vattenparker och karusellrika äventyr som garanterat skapar minnen för livet.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
14ºC
15ºC
19ºC
20ºC
24ºC
29ºC
31ºC
31ºC
28ºC
24ºC
19ºC
15ºC
Min
6ºC
9ºC
10ºC
11ºC
14ºC
19ºC
22ºC
23ºC
19ºC
15ºC
10ºC
8ºC

Populära boenden

Flyginformation

Flygresan

Flyget till Alicante tar ca 4 timmar. Vid ankomsten till flygplatsen möts du av en lokal representant.

Transfer

Det är möjligt att boka en transfer i bokningsstegen.

Transfertider från Alicante är som följer:

Benidorm - ca 90-180 minuter

Albir - ca 120-210 minuter

Calpe - ca 150-240 minuter

TRANSFER - VÄNLIGEN NOTERA!

Bussen kan behöva passera alla platser, i vilket fall dessa tider varierar mycket och kan adderas upp. Transfertiderna kan också öka avsevärt på grund av trafikförseningar eller förseningar i skytteltrafiken. Och transferbussen kör inte alltid ner till platserna i en fast ordning.

Det är möjligt att en skytteltrafik kommer att användas för Sunweb för små ankomster. I det här fallet försöker vi sträva efter en maximal väntetid på 60 minuter på flygplatsen efter första kontakten med reseguiden, innan skyttelbussen tar dig till ditt boende.

Det är inte alltid som du kan släppas av framför boendet. Om du körs till boendet med en skytteltrafik kan upphämtnings- och avlämningsplatsen skilja sig åt.

Privat transfer

Det är möjligt att boka en privat transfer mot en extra avgift. Du kan ange detta under bokningsprocessen i steg 2. På flygplatsen möts du, efter de skjutbara glasdörrarna, av föraren med en skylt med namnet på huvudbokaren (detta kan vara en minibuss, stor buss eller taxi). För transfer tillbaka till flygplatsen kommer vår reseledare att informera dig i god tid om upphämtningstiden vid ditt boende.