1. Home
  2. Spanien
  3. Costa Blanca
  4. Alicante
Alicante

Resor till Alicante

Storstadsliv blandat med stränder för alla smaker

Här får du allt av två världar, storstadsliv och fantastiskt badliv.

Stränder

I och omkring Alicante sträcker sig kilometer långa finkorniga sandstränder. Här finns något för alla; långgrunda stränder, blåsiga och surfvänliga stränder, klippiga och svårtillgängliga stränder.

Shopping och fiesta

Det finns ett bra utbud i Alicante, allt ifrån lokala marknader till kända märken. Strosa runt i El Corte Inglés eller besök paradgatan Avenida de Maisonnave.

Nöjeslivet har också en bra variation, allt ifrån stora diskotek till små mysiga barer eller caféer. Varje år hålls ett flertal olika fiestas i Alicante och en av de största är Las Hogueras de San Juan som hålls runt midsommar med inledning den 20 juni. Då är det en stor folkfest med mycket aktiviteter, glädje, liv och rörelse. Hela staden fylls av människor. Det är parader, medeltidsmarknad, tjurfäktning och fyrverkeritävlingar.

Aktivitet och sevärdheter

Tycker du om att aktivera dig på din semester? Många reser till Alicante för att spela golf. El Plantio Golf Club ligger ca 5 km utanför Alicantes centrum, tar du dig lite lägre bort finns det fler golfbanor att välja mellan. Det finns även en hel del sevärdheter att upptäcka, besök borgen Santa Bárbara på den 166 meter höga klippan Benacanti, en makalös utsikt erbjuds. På museet MACA finns bland andra Picasso, Dalí, Miró och Juan Gris representerade.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
15ºC
15ºC
23ºC
21ºC
23ºC
28ºC
31ºC
30ºC
28ºC
26ºC
22ºC
17ºC
Min
7ºC
10ºC
12ºC
13ºC
16ºC
20ºC
22ºC
24ºC
21ºC
18ºC
13ºC
11ºC

Populära boenden

Praktisk information

Huvudstad:

Spaniens huvudstad är Madrid.

Språk:

Det officiella språket är spanska. Men du kan ofta klara dig med engelska eller tyska.

Tid:

Spanien har ingen tidsskillnad med Sverige. Förutom på Kanarieöarna, där det är 1 timme tidigare än i Sverige. Detta gäller både sommar- och vintertid.

Valuta:

Spaniens officiella valuta är euro. Att ta ut kontanter i Spanien och på Kanarieöarna är inga problem. Det finns uttagsautomater nästan överallt där du kan ta ut kontanter. Det går också bra att betala med kreditkort på många ställen.

Spänning:

Spänningen är 230 volt.

Resehandlingar:

Du måste ha ett giltigt pass eller identitetskort.

Om du inte har svenskt medborgarskap är det viktigt att kontrollera om andra regler gäller. Kontrollera med ambassaden för det land du vill resa till och de länder du reser igenom.

Observera!

För Spanien gäller följande:

I varje bokning måste minst en person vara 18 år eller äldre.

Att resa med korrekta handlingar är ditt eget ansvar. Airtours kan inte hållas ansvariga för detta.

Vaccination:

För aktuell information om vaccinationer och annan hälso- och reseinformation, besök din lokala vårdcentral.

Nödnummer:

Det spanska nödnumret för polis, ambulans och brandkår är 112.

Mat och dryck:

Spanien är känt för tapas (små rätter) och paella (ris med skaldjur). Spanien är också känt för sangria: ett fruktigt vin som serveras i en karaff med färsk frukt.

Vattnet i Spanien är inte som det du är van vid i Sverige. Det rekommenderas att inte dricka kranvatten. Det är bäst att köpa vatten på flaska i snabbköpet eller på hotellet/lägenheten.

Dricks:

I Spanien är det vanligt att ge mellan 5 och 10 % i dricks.

Öppettider:

Butiker i Spanien är öppna måndag till lördag från 09:00-14:00 och stänger sen för siesta. Butikerna öppnar igen 16:30-20:00. I turiststäder (vid kusten) är butikerna ofta öppna längre.

Viktigt att veta:

Det är obligatoriskt att betala turistskatt i Katalonien och på Balearerna. Kostnaden är per person och natt, för personer som är 17 år eller äldre. Du betalar kostnaden på plats vid incheckningen och beror på antalet stjärnor under din vistelse.