1. Home
  2. Spanien
  3. Costa Blanca
  4. Calpe
Calpe

Resor till Calpe

Upptäck Calpe, den livliga badorten med långa stränder

Calpe, som ursprungligen var en charmig fiskeby, har utvecklats till en livlig badort med en vacker strandpromenad, långa och breda stränder samt en modern marina. Denna fantastiska semesterdestination i Spanien kännetecknas av den höga och imponerande klippan som majestätiskt reser sig upp ur havet och syns från flera kilometers avstånd.

Det gamla centrumet i Calpe är enastående med sina pittoreska gator, färggranna och smala gränder med varierande trappor och traditionella fiskehus. Under din semester i Calpe kommer du också att stöta på många trevliga butiker och mysiga terrasser. Den karakteristiska klippan som är så känd för Calpe är en unik naturpark med en fantastisk flora och fauna, nämligen Parque Natural Peñon de Ifach. Om du vill kan du bestiga klippan, som är ungefär 332 meter hög. Du följer en vandringsled genom den vackra naturparken, och gradvis blir stigen smalare innan du når toppen av berget. Härifrån har du en enastående utsikt över stranden och hamnen i Calpe.

Las Salinas, beläget bakom hotellen och lägenheterna, är en saltvattenlagun som bildades av saltgruvorna i Calpe. Dessa gruvor användes tidigare för att konservera fisken som fångades i Calpe. Numera säljs fisken direkt på marknaden på eftermiddagen, och lagunen är nu ett skyddat naturområde med sällsynta fågelarter som flamingos. Fiskauktionen är även öppen för allmänheten, så om du är på semester i Calpe bör du definitivt ta en titt!

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
14ºC
17ºC
19ºC
20ºC
25ºC
30ºC
31ºC
30ºC
28ºC
25ºC
19ºC
16ºC
Min
6ºC
9ºC
9ºC
11ºC
15ºC
20ºC
22ºC
22ºC
19ºC
15ºC
9ºC
6ºC

Populära boenden

Praktisk information

Huvudstad:

Spaniens huvudstad är Madrid.

Språk:

Det officiella språket är spanska. Men du kan ofta klara dig med engelska eller tyska.

Tid:

Spanien har ingen tidsskillnad med Sverige. Förutom på Kanarieöarna, där det är 1 timme tidigare än i Sverige. Detta gäller både sommar- och vintertid.

Valuta:

Spaniens officiella valuta är euro. Att ta ut kontanter i Spanien och på Kanarieöarna är inga problem. Det finns uttagsautomater nästan överallt där du kan ta ut kontanter. Det går också bra att betala med kreditkort på många ställen.

Spänning:

Spänningen är 230 volt.

Resehandlingar:

Du måste ha ett giltigt pass eller identitetskort.

Om du inte har svenskt medborgarskap är det viktigt att kontrollera om andra regler gäller. Kontrollera med ambassaden för det land du vill resa till och de länder du reser igenom.

Observera!

För Spanien gäller följande:

I varje bokning måste minst en person vara 18 år eller äldre.

Att resa med korrekta handlingar är ditt eget ansvar. Airtours kan inte hållas ansvariga för detta.

Vaccination:

För aktuell information om vaccinationer och annan hälso- och reseinformation, besök din lokala vårdcentral.

Nödnummer:

Det spanska nödnumret för polis, ambulans och brandkår är 112.

Mat och dryck:

Spanien är känt för tapas (små rätter) och paella (ris med skaldjur). Spanien är också känt för sangria: ett fruktigt vin som serveras i en karaff med färsk frukt.

Vattnet i Spanien är inte som det du är van vid i Sverige. Det rekommenderas att inte dricka kranvatten. Det är bäst att köpa vatten på flaska i snabbköpet eller på hotellet/lägenheten.

Dricks:

I Spanien är det vanligt att ge mellan 5 och 10 % i dricks.

Öppettider:

Butiker i Spanien är öppna måndag till lördag från 09:00-14:00 och stänger sen för siesta. Butikerna öppnar igen 16:30-20:00. I turiststäder (vid kusten) är butikerna ofta öppna längre.

Viktigt att veta:

Det är obligatoriskt att betala turistskatt i Katalonien och på Balearerna. Kostnaden är per person och natt, för personer som är 17 år eller äldre. Du betalar kostnaden på plats vid incheckningen och beror på antalet stjärnor under din vistelse.