1. Home
  2. Portugal
Portugal

Resor till Portugal

Vi tar dig till pittoreska Lissabon, badorterna Cascais, Estoril och Sesimbra samt till Algarvekusten och Madeira

Lissabon är den gamla hamnstaden där den gammaldags atmosfären numera blandas med trendiga restauranger och ett livligt nattliv. Här strosar du bland labyrintlika gränder i Gamla stan, besöker härliga marknader och äter nyfångad fisk och skaldjur från Atlanten. I badorten Cascais och Estoril en kort tågresa från Lissabon finner du sol och bad för livsnjutare. Hit lockas både kungligheter och vanligt folk för en avkopplande semester. Algarvekusten med flera orter är utmärkt året runt och charmar med sin dramatiska kust. Madeira, den blomstrande och hänförande ön mitt ute i Atlanten bjuder på fantastiska vandringsleder och naturupplevelser. Portugal har någonting för alla, den gemensamma nämnaren är gästfriheten, den höga hotellstandarden och valuta för pengarna.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
16ºC
16ºC
19ºC
21ºC
23ºC
27ºC
27ºC
28ºC
26ºC
26ºC
20ºC
17ºC
Min
9ºC
11ºC
12ºC
14ºC
16ºC
19ºC
19ºC
20ºC
18ºC
18ºC
13ºC
11ºC

Populära boenden

Praktisk information

Huvudstad:

Portugals huvudstad är Lissabon.

Språk:

Det officiella språket är portugisiska, men du kan också använda engelska eller franska.

Tid:

I Portugal är det en timme tidigare än i sverige.

Valuta:

Den officiella valutan är euro. Du kan med ditt bankkort ta ut pengar i en av det många bankomaterna. Betalning i (större) butiker är också möjligt med bankkort. Dessutom kan du betala med ditt kreditkort på flera platser. Detta är inte möjligt på små restauranger och butiker.

Volt:

Du behöver inte en adapter då det är 220 volt i uttagen.

Resedokument:

- Svenskt ID eller pass.

- ID är obligatoriskt för barn under 12 år.

- För personer under 18 år som reser utan vuxna krävs ett undertecknat uttalande från föräldrarna och / eller vårdgivaren. Detta kan begäras.

- Resedokumenten måste vara giltiga under hela vistelsen i Portugal.

- Om du inte har en svensk nationalitet rekommenderar vi att du kontaktar ambassaden eller konsulatet.

- Att ha rätt och giltiga resedokument är alltid ditt eget ansvar.

Observera!

För Portugal:

Om du reser med en grupp där ingen är äldre än 18 år, kan bokningen komma att inte godkänns. Det kan också begäras på hotellet/lägenheten. Detta fastställs i lag i Portugal. Airtours kan inte hållas ansvarig för detta.

Vaccination:

För aktuell information om vaccinationer och annan hälso- och resedata är det bäst att besöka webbplatsen för Institute of Tropical Medicine: https://www.itg.be/

Telefoni:

Du kan ringa med din mobiltelefon i Portugal. Vi rekommenderar att du begränsar detta så mycket som möjligt på grund av de höga kostnaderna. Fråga din leverantör om detta innan du åker på avresa. Om du vill använda internet via din telefon rekommenderar vi att du gör det via ett trådlöst nätverk. Stäng alltid av din dataroaming utomlands.

Nödnummer:

Nödnumret i Portugal för polis, ambulans och brandkår är 112.

Mat och dryck:

Under din semester i Portugal kommer du att njuta av det utsökta portugisiska köket. Vad sägs om Cataplana (en gryta av skaldjur med kokt skinka) eller kyckling Piri-Piri, fin och kryddig! Detta i kombination med ett gott glas vin eller en uppfriskande öl.

Dricks:

Det är vanligt i Portugal att lämna dricks mellan 5% och 10% i barer och restauranger.

Öppettider:

Butikerna i Portugal är öppna från måndag till fredag från 9 till 13 och från 15 till 19. På lördag är butikerna öppna från 9 till 13. Butiker är ofta öppna längre på turist- (bad) platser.