1. Home
  2. Portugal
  3. Madeira
Madeira

Resor till Madeira

Sagolika Madeira spirar och blomstrar som aldrig förr

Madeiras behagliga klimat och dramatiska natur lockar året runt, här semestrar du prisvärt med bra boende nära den ljuvliga huvudstaden Funchal. Större delen av Madeira är naturreservat. Här hittar du Laurisilva, ett trolskt urgammalt skogsområde och naturliga bassänger vid klippkanterna längs kusten där bränningarna nästan sköljer över dig. De gamla bevattningskanalerna är idag vandringsleder i trånga passager och bjuder på magnifika vyer och utmaningar.

Funchals charmiga gamla stadsdel bjuder på en stor portion nymodighet

I Funchal föddes fotbollsspelaren Cristiano Ronaldo, besök hans museum eller strosa runt i saluhallen bland blomsterprakt och spännande dofter. I gamla stans kullerstensgränder blandas den gamla arkitekturen med mer moderna byggnader, du äter god mat i vackra restaurangträdgårdar och dricker drinkar på hippa barer medan hamnstaden reser sig som en amfiteater bakom dig. Det berömda Madeiravinet måste provsmakas och passar till både mat och sötsaker.

Mäktig natur och äventyrliga aktiviteter

Madeira är blomstrande vackert, särskilt om våren då du kan besöka blomsterfestivalen som har en lång tradition. Det är inte för inte som Madeira kallas för den flytande trädgården. Höga berg och djupa dalar, öppna landskap och magiskt lummiga skogar, här finns allt. Njut av ön på hästryggen, spela golf, vandra eller åk på valsafari. Madeira bjuder på äventyr, sevärdheter och kulinariska smakupplevelser.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
17ºC
18ºC
19ºC
20ºC
22ºC
25ºC
27ºC
28ºC
26ºC
25ºC
22ºC
18ºC
Min
13ºC
13ºC
14ºC
15ºC
17ºC
19ºC
21ºC
21ºC
21ºC
19ºC
17ºC
15ºC

Populära boenden

Flyginformation

Flygresan

Du flyger till Madeira (Funchal). Flygresan tar ca 4 timmar. Vid ankomsten till flygplatsen möts du av Airtours guide eller lokala representant.

Transfer

Det är möjligt att boka transfer i bokningsstegen.

Transfertiderna från Funchal är följande:

Funchal - ca 30 minuter

Caniço - ca 15 minuter

Santa Cruz - ca 15 minuter

Calheta - ca 50 minuter

Machico - ca 15 minuter

Privat transfer

Det är möjligt att boka en privat transfer mot en extra kostnad. Du kan ange detta under bokningsprocessen, i steg 2. På flygplatsen kan du anmäla dig till vår reseledare med din voucher och de kommer att hänvisa dig till din taxi. För transfer tillbaka till flygplatsen kommer vår reseguide att informera dig i god tid om upphämtningstiden på ditt boende.