1. Home
  2. Portugal
  3. Madeira
Madeira

Resor till Madeira

Sagolika Madeira spirar och blomstrar som aldrig förr

Madeiras behagliga klimat och dramatiska natur lockar året runt, här semestrar du prisvärt med bra boende nära den ljuvliga huvudstaden Funchal. Större delen av Madeira är naturreservat. Här hittar du Laurisilva, ett trolskt urgammalt skogsområde och naturliga bassänger vid klippkanterna längs kusten där bränningarna nästan sköljer över dig. De gamla bevattningskanalerna är idag vandringsleder i trånga passager och bjuder på magnifika vyer och utmaningar.

Funchals charmiga gamla stadsdel bjuder på en stor portion nymodighet

I Funchal föddes fotbollsspelaren Cristiano Ronaldo, besök hans museum eller strosa runt i saluhallen bland blomsterprakt och spännande dofter. I gamla stans kullerstensgränder blandas den gamla arkitekturen med mer moderna byggnader, du äter god mat i vackra restaurangträdgårdar och dricker drinkar på hippa barer medan hamnstaden reser sig som en amfiteater bakom dig. Det berömda Madeiravinet måste provsmakas och passar till både mat och sötsaker.

Mäktig natur och äventyrliga aktiviteter

Madeira är blomstrande vackert, särskilt om våren då du kan besöka blomsterfestivalen som har en lång tradition. Det är inte för inte som Madeira kallas för den flytande trädgården. Höga berg och djupa dalar, öppna landskap och magiskt lummiga skogar, här finns allt. Njut av ön på hästryggen, spela golf, vandra eller åk på valsafari. Madeira bjuder på äventyr, sevärdheter och kulinariska smakupplevelser.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
19ºC
18ºC
19ºC
21ºC
22ºC
24ºC
25ºC
26ºC
25ºC
25ºC
22ºC
19ºC
Min
15ºC
14ºC
15ºC
16ºC
18ºC
20ºC
20ºC
21ºC
21ºC
21ºC
19ºC
16ºC

Populära boenden

Flyginformation

Airtours flyger från Skandinavien till Maderia.

Flyg och biljetter

Flygresan tar ca 4 timmar till Maderia. Flygtiderna är preliminära, slutgiltiga tider meddelas på biljetten. Dina resehandlingar erhålles ca en vecka före avgång. Vi rekommenderar att man är på flygplatsen två timmar före avgång, en timme före avgång stänger incheckningen.

Du kan lägga till bagage i bokningssteg ett, priset styrs av flygbolaget som trafikerar sträckan.

Medtag giltigt ej skadat pass. Eventuellt visum är resenärens ansvar. Kontrollera att namnen överensstämmer med pass/nationellt ID-kort. Hör av dig omgående om namnen är felstavade.

På biljetten anges avgångs och ankomsttider i lokaltid. Du får ditt boarding-pass på flygplatsen. Var extra uppmärksam på avresetiderna vid sena avgångar – kom ihåg att datumet ändras vid midnatt.

Ankomst och transfer

När du anländer på destinationen och har gått igenom tull och bagageutlämningen möts du upp av våra guider eller en lokal representant. Här får du vårt välkomstbrev samt utflyktsprogram. Här kommer du också få information om vart din transferbuss går ifrån.

Transfer till och från hotellet är inte inkluderat i priset utan finns som tillval i bokningsprocessen. Transfern genomförs med antingen vanlig buss, minibuss eller taxi och körs av lokalt anställda. I vissa fall kommer det också finnas en skandinavisk guide med på bussen.

Transfertider:

Funchal: ca 30 minuter

Caniço: ca 15 minuter

Santa Cruz: ca 15 minuter

Calheta: ca 50 minuter

Machico: ca 15 minuter

Observera att angivna tiderna för transfer är exklusive stopp för gäster som ska av på hotell längs med vägen.