1. Home
  2. Portugal
  3. Costa de Lisboa
Costa de Lisboa

Resor till Costa de Lisboa

Pittoreska Lissabon är varm och hjärtlig med blandning av gammalt och nytt

Lissabon är en mysig hamnstad som lockar med sin gammaldags storstadsatmosfär och fina stränder en kort tågresa bort. Hit reser du för sol och värme när vädret är grått och kallt hemma. Medeltida kvarter, smala gränder och storslagna torg blandas med bra nattliv och moderna shoppingcenter. Staden på de sju kullarna bjuder på sagolika vyer över floden Tejo, spårvagn nr 28 och gastronomiska smaksensationer framförallt av fisk och skaldjur.

Mat, vin och Fadomusik

Atlanten bjuder på fantastiska fiskar och skaldjur så passa på att njuta av de färska råvarorna som serveras. Grillad fisk, bläckfisk och krabba i olika varianter med spännande kryddor. Matkulturen har inslag från Afrika och Brasilien och du äter och dricker ganska billigt. A Brasileira är ett legendariskt café i Chiado strax norr om det livliga restaurang- och barområdet i Cais do Sodre. På många restauranger spelas den traditionella Fadomusiken, missa inte det.

Moderna shoppingcenter och många härliga marknader

I Lissabon shoppar du mest i stora shoppingcenter, men gillar du att strosa i solen finns kända modeaffärer längs paradgatan Avenida Liberdade. I Chiado och Bairro Alto finns småbutiker, second hand och inredning. LX Factorys i utkanten av Lissabon är ett hippt fabriksområde med designbutiker, mat och ett boktempel med en enorm tryckpress. Marknader finns det gott om, besök färggranna Ribeira Nova eller tjuvarnas marknad, Feira da Ladra.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
15ºC
16ºC
18ºC
22ºC
24ºC
27ºC
27ºC
28ºC
26ºC
26ºC
19ºC
16ºC
Min
9ºC
10ºC
12ºC
14ºC
16ºC
18ºC
18ºC
18ºC
17ºC
16ºC
12ºC
9ºC

Populära boenden

Flyginformation

Airtours flyger från Skandinavien till Lissabon.

Flyg och biljetter

Flygresan tar ca 3 timmar till Lissabon. Flygtiderna är preliminära, slutgiltiga tider meddelas på biljetten. Dina resehandlingar erhålles ca en vecka före avgång. Vi rekommenderar att man är på flygplatsen två timmar före avgång, en timme före avgång stänger incheckningen.

Du kan lägga till bagage i bokningssteg ett, priset styrs av flygbolaget som trafikerar sträckan.

Medtag giltigt ej skadat pass. Eventuellt visum är resenärens ansvar. Kontrollera att namnen överensstämmer med pass/nationellt ID-kort. Hör av dig omgående om namnen är felstavade.

På biljetten anges avgångs och ankomsttider i lokaltid.  Du får ditt boarding-pass på flygplatsen. Var extra uppmärksam på avresetiderna vid sena avgångar – kom ihåg att datumet ändras vid midnatt.

Ankomst och transfer

När du anländer på destinationen och har gått igenom tull och bagageutlämningen möts du upp av våra guider eller en lokal representant. Här får du vårt välkomstbrev samt utflyktsprogram. Här kommer du också få information om vart din transferbuss går ifrån.

Transfer till och från hotellet är inte inkluderat i priset utan finns som tillval i bokningsprocessen. Transfern genomförs med antingen vanlig buss, minibuss eller taxi och körs av lokalt anställda. I vissa fall kommer det också finnas en skandinavisk guide med på bussen.

Transfertider:

Costa de Caparica och Lissabon centrum - ca 20 minuter

Estoril och Cascais - ca 30 minuter

Paco de Arcos - ca 40 minuter

Ericeira och Obidos - ca 60 minuter

Sesimbra - ca 80 minuter

Observera att angivna tiderna för transfer är exklusive stopp för gäster som ska av på hotell längs vägen.