1. Home
  2. Portugal
  3. Costa de Lisboa
Costa de Lisboa

Resor till Costa de Lisboa

Pittoreska Lissabon är varm och hjärtlig med blandning av gammalt och nytt

Lissabon är en mysig hamnstad som lockar med sin gammaldags storstadsatmosfär och fina stränder en kort tågresa bort. Hit reser du för sol och värme när vädret är grått och kallt hemma. Medeltida kvarter, smala gränder och storslagna torg blandas med bra nattliv och moderna shoppingcenter. Staden på de sju kullarna bjuder på sagolika vyer över floden Tejo, spårvagn nr 28 och gastronomiska smaksensationer framförallt av fisk och skaldjur.

Mat, vin och Fadomusik

Atlanten bjuder på fantastiska fiskar och skaldjur så passa på att njuta av de färska råvarorna som serveras. Grillad fisk, bläckfisk och krabba i olika varianter med spännande kryddor. Matkulturen har inslag från Afrika och Brasilien och du äter och dricker ganska billigt. A Brasileira är ett legendariskt café i Chiado strax norr om det livliga restaurang- och barområdet i Cais do Sodre. På många restauranger spelas den traditionella Fadomusiken, missa inte det.

Moderna shoppingcenter och många härliga marknader

I Lissabon shoppar du mest i stora shoppingcenter, men gillar du att strosa i solen finns kända modeaffärer längs paradgatan Avenida Liberdade. I Chiado och Bairro Alto finns småbutiker, second hand och inredning. LX Factorys i utkanten av Lissabon är ett hippt fabriksområde med designbutiker, mat och ett boktempel med en enorm tryckpress. Marknader finns det gott om, besök färggranna Ribeira Nova eller tjuvarnas marknad, Feira da Ladra.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
16ºC
16ºC
19ºC
22ºC
23ºC
26ºC
26ºC
28ºC
26ºC
26ºC
20ºC
17ºC
Min
10ºC
11ºC
13ºC
14ºC
16ºC
18ºC
18ºC
19ºC
18ºC
17ºC
13ºC
11ºC

Populära boenden

Flyginformation

Flygresan

Du flyger till Lissabon. Flygresan tar ca 4 timmar. Vid ankomsten till flygplatsen möts du av Airtours reseledare eller lokal representant.

Transfer

Det är möjligt att boka transfer i bokningsstegen.

Transfertider från Lissabon är som följer:

Costa de Caparica och Lissabons centrum - ca 20 minuter

Estoril och Cascais - ca 30 minuter

Paco de Arcos - cirka 40 minuter

Ericeira och Obidos - ca 60 minuter

Sesimbra - ca 80 minuter

*Det är möjligt att för små sällskap (mindre än 10 personer) kommer att få åka med en shuttelbus till sitt boende. Man strävar efter en maximal väntetid på 45 minuter.