Sök och boka resa
Arlanda

Fakta om Sesimbra Portugal

Ta sig till Sesimbra

Flyget landar på Lissabons flygplats ca 7 km norr om centrum av Lissabon. Från flygplatsen till centrala Lissabon avgår buss var 20:e minut och tunnelbana flera gånger i timmen. Restid med buss är ca 30 minuter och kostar ca 20 sek. Tunnelbanan tar ca 20 minuter och kostar ca 20 sek. Det går även flygbussar, shuttle, från bestämda platser i stan var tjugonde minut och de kostar ca 30 sek. Taxi ca 180 sek, gör upp om priset i förväg. Från centrala Lissabon, Praca de Espanha till Sesimbra åker du buss 207 eller 260 som tar ca en timme beroende på antal stopp och trafik. En enkelbiljett kostar ca 50 sek och vardagar går bussarna ungefär en gång i timmen, lite mer sällan under helgen. Taxi tar ca 40 minuter och kostar mellan 350-400 sek. Du kan också förboka privat transfer innan avresa.

Att ta sig runt

I Sesimbra tar du dig enklast runt till fots då gatorna är smala och byn är inte så stor. För att lättast upptäcka omgivningarna hyr du en bil och tar dig runt på egen hand.

Nöjen

Sesimbra är känt för sin fantastiska mat på de fisk- och skaldjursrestauranger som byn har så gott om. Vill du lära dig mer om fisket besöker du den populära fiskauktionen i hamnen. Nöjeslivet är lugnt och avslappnat och du umgås på små barer och caféer som ligger längs gränderna och på strandpromenaden. Golfbanor finns många i området och att upptäcka kusten är det största nöjet för många besökare. Du kan paddla kajak, surfa eller åka med på båtturer för att se vilda delfiner, valar eller till och med späckhuggare. Cykla och vandra gör du i nationalparken Serra da Arrabida. Dagsutflykter till storstäder som Setubal och Lissabon är också uppskattat.

Var ska man bo?

Sesimbra är en gammal fiskeby med mysiga gränder och vacker strandpromenad. Här finns restauranger, barer och små butiker längs gatorna som sträcker sig uppåt från havet mot bergssluttningen.

Sevärdheter

Castelo de Sesimbra är ett moriskt slott från 1100-talet som ligger otroligt vackert högt över fiskebyn. Här finns en av de många vackra kyrkorna du hittar runt om Sesimbra. Cabo Espichel hittar du längst ut på den sydvästra spetsen. Dramatiska klippor med panoramavyer och kyrkan Santuario de Nossa Senhora, fyren och de enorma spåren från dinosaurier. Den vackra naturparken Serra da Arrabida med trolsk natur och vinodlingar.

Pass & visum - Portugal

För svenska medborgare krävs inget visum. Passet måste vara giltigt under hela vistelsen i Portugal. För vidare information hänvisar vi till Portugals ambassad: https://www.estocolmo.embaixadaportugal.mne.pt/sv/

Hälsa & vaccinationer - Portugal

Vi rekommenderar alla resenärer att vaccinera sig mot hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig i god tid före avresa. För resor inom Europa krävs vanligen inga ytterligare vaccinationer men det kan finnas undantag. För vidare information hänvisar vi till din vaccinationsmottagning.

Snabbfakta – Sesimbra

  • Valuta: Euro (EUR)
  • Språk: Portugisiska
  • Elektricitet: 230 V. Adapter behövs inte.
  • Tidsskillnad: - 1 timme

Följ Airtours i sociala medier

I väntan på nästa resa hittar du oss på Facebook och Instagram.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Få erbjudanden via e-post – först av alla!