1. Home
  2. Portugal
  3. Madeira
  4. Fly & Drive Madeira
Fly & Drive Madeira

Resor till Fly & Drive Madeira

Vill du njuta av fullständig frihet på din semester, men samtidigt ha sinnesro i vetskapen om att ditt hotell redan är bokat och klart? Detta är möjligt med de olika fly & drive-semestrarna till Madeira. På så sätt kan du upptäcka de vackraste platserna på blomsterön. Vare sig du väljer en planerad, efterlängtad semester eller bokar ett flyg till Madeira i sista minuten kan du njuta av den "eviga våren" året runt.

Dolda naturskatter

Madeira är verkligen en skattkammare; det finns så mycket skönhet att upptäcka med bil att det kanske är det vackraste resmålet i hela Portugal! Naturligtvis kan du tillbringa dagar med att njuta av Funchals gator, men det som gör Madeira speciellt är att du lätt kan uppleva alla sidor av ön under en Madeira-resa. Och eftersom varje område har sin egen karaktär finns det gott om variation mellan gröna dalar (som Curral das Freiras-dalen) och spektakulära vyer (som från det högsta berget, Pico Ruiv).

De vackraste platserna

Du kan lätt besöka Madeiras vackraste byar på den här resan. Besök den sagolika miljön i Santo António da Serra och Vale Paraizo Camacha, sandstränderna i Calheta eller känn den mysiga atmosfären i Caniço. Se till att göra ett stopp i Santa Cruz, där du har möjlighet att se några fantastiska flygplan. Madeira har något för alla!

Observera att parkeringsavgifter kan tillkomma i vissa områden.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
11ºC
15ºC
18ºC
19ºC
23ºC
29ºC
34ºC
35ºC
29ºC
24ºC
19ºC
16ºC
Min
4ºC
9ºC
10ºC
10ºC
14ºC
17ºC
22ºC
23ºC
20ºC
14ºC
12ºC
10ºC

Populära boenden

Praktisk information

Huvudstad:

Portugals huvudstad är Lissabon.

Språk:

Det officiella språket är portugisiska, men du kan också använda engelska eller franska.

Tid:

I Portugal är det en timme tidigare än i sverige.

Valuta:

Den officiella valutan är euro. Du kan med ditt bankkort ta ut pengar i en av det många bankomaterna. Betalning i (större) butiker är också möjligt med bankkort. Dessutom kan du betala med ditt kreditkort på flera platser. Detta är inte möjligt på små restauranger och butiker.

Volt:

Du behöver inte en adapter då det är 220 volt i uttagen.

Resedokument:

- Svenskt ID eller pass.

- ID är obligatoriskt för barn under 12 år.

- För personer under 18 år som reser utan vuxna krävs ett undertecknat uttalande från föräldrarna och / eller vårdgivaren. Detta kan begäras.

- Resedokumenten måste vara giltiga under hela vistelsen i Portugal.

- Om du inte har en svensk nationalitet rekommenderar vi att du kontaktar ambassaden eller konsulatet.

- Att ha rätt och giltiga resedokument är alltid ditt eget ansvar.

Observera!

För Portugal:

Om du reser med en grupp där ingen är äldre än 18 år, kan bokningen komma att inte godkänns. Det kan också begäras på hotellet/lägenheten. Detta fastställs i lag i Portugal. Airtours kan inte hållas ansvarig för detta.

Vaccination:

För aktuell information om vaccinationer och annan hälso- och resedata är det bäst att besöka webbplatsen för Institute of Tropical Medicine: https://www.itg.be/

Telefoni:

Du kan ringa med din mobiltelefon i Portugal. Vi rekommenderar att du begränsar detta så mycket som möjligt på grund av de höga kostnaderna. Fråga din leverantör om detta innan du åker på avresa. Om du vill använda internet via din telefon rekommenderar vi att du gör det via ett trådlöst nätverk. Stäng alltid av din dataroaming utomlands.

Nödnummer:

Nödnumret i Portugal för polis, ambulans och brandkår är 112.

Mat och dryck:

Under din semester i Portugal kommer du att njuta av det utsökta portugisiska köket. Vad sägs om Cataplana (en gryta av skaldjur med kokt skinka) eller kyckling Piri-Piri, fin och kryddig! Detta i kombination med ett gott glas vin eller en uppfriskande öl.

Dricks:

Det är vanligt i Portugal att lämna dricks mellan 5% och 10% i barer och restauranger.

Öppettider:

Butikerna i Portugal är öppna från måndag till fredag från 9 till 13 och från 15 till 19. På lördag är butikerna öppna från 9 till 13. Butiker är ofta öppna längre på turist- (bad) platser.