1. Home
  2. Portugal
  3. Madeira
  4. Santa Cruz
Santa Cruz

Resor till Santa Cruz

På Madeiras östra kust ligger den trevliga staden Santa Cruz. Staden har blivit populär särskilt för sin strand och hamnpromenad, där det finns en mängd mysiga restauranger med vacker utsikt. På resor till Santa Cruz får du uppleva en charmig stad som bjuder på både avkoppling i trevlig miljö och spännande historia. Dessutom har staden också en liten vattenpark där både stora och små barn kommer att stortrivas.

Santa Cruz - "Det heliga korset"

Om du är historieintresserad har staden ett väldigt spännande förflutet. Som stadens namn antyder, "det heliga korset", är Santa Cruz en stad med massor av kristna monument och kapell. Du kan besöka det gamla Sáo Pedro-kapellet från 1500-talet eller Dos Remédios kapell.

En avkopplande dag på Praia das Palmeiras

Om du söker en avkopplande dag vid havet där du kan njuta av solens värme är Praia das Palmeiras ett strålande alternativ. Här kan du ligga på stranden som går längs strandpromenaden och njuta av solen med utsikt över det blå havet och palmerna. Här kan du välja att simma i havet eller ta ett dopp i en pool med utsikt över havet. Längs strandpromenaden finns ett bra utbud av mysiga restauranger med portugisiska specialiteter, där du serveras goda måltider med bland annat färsk fisk och skaldjur.

En promenad till Funchal

Med bara ca 20 km till Madeiras huvudstad Funchal kan du smidigt ta en tur till öns sydkust där staden ligger. Strosa runt och ta del av den fridfulla atmosfären eller besök den stämningsfulla domkyrkan och mysiga torget med butiker och kaféer. I området Rua Santa Maria kan du se den vackra och charmiga gatukonst som pryder väggarna och dörrarna på många hus. För fotbollsfans är stadens Cristiano Ronaldo museum ett måste på resan. Om du söker gastronomiska upplevelser har staden allt från små mysiga trottoarkaféer till restauranger med Michelin-stjärnor.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
19ºC
18ºC
19ºC
21ºC
22ºC
24ºC
25ºC
26ºC
25ºC
25ºC
22ºC
20ºC
Min
15ºC
14ºC
15ºC
16ºC
17ºC
20ºC
20ºC
21ºC
21ºC
21ºC
19ºC
16ºC

Populära boenden

Praktisk information

Huvudstad:

Portugals huvudstad är Lissabon.

Språk:

Det officiella språket är portugisiska, men du kan också använda engelska eller franska.

Tid:

I Portugal är det en timme tidigare än i sverige.

Valuta:

Den officiella valutan är euro. Du kan med ditt bankkort ta ut pengar i en av det många bankomaterna. Betalning i (större) butiker är också möjligt med bankkort. Dessutom kan du betala med ditt kreditkort på flera platser. Detta är inte möjligt på små restauranger och butiker.

Volt:

Du behöver inte en adapter då det är 220 volt i uttagen.

Resedokument:

- Svenskt ID eller pass.

- ID är obligatoriskt för barn under 12 år.

- För personer under 18 år som reser utan vuxna krävs ett undertecknat uttalande från föräldrarna och / eller vårdgivaren. Detta kan begäras.

- Resedokumenten måste vara giltiga under hela vistelsen i Portugal.

- Om du inte har en svensk nationalitet rekommenderar vi att du kontaktar ambassaden eller konsulatet.

- Att ha rätt och giltiga resedokument är alltid ditt eget ansvar.

Observera!

För Portugal:

Om du reser med en grupp där ingen är äldre än 18 år, kan bokningen komma att inte godkänns. Det kan också begäras på hotellet/lägenheten. Detta fastställs i lag i Portugal. Airtours kan inte hållas ansvarig för detta.

Vaccination:

För aktuell information om vaccinationer och annan hälso- och resedata är det bäst att besöka webbplatsen för Institute of Tropical Medicine: https://www.itg.be/

Telefoni:

Du kan ringa med din mobiltelefon i Portugal. Vi rekommenderar att du begränsar detta så mycket som möjligt på grund av de höga kostnaderna. Fråga din leverantör om detta innan du åker på avresa. Om du vill använda internet via din telefon rekommenderar vi att du gör det via ett trådlöst nätverk. Stäng alltid av din dataroaming utomlands.

Nödnummer:

Nödnumret i Portugal för polis, ambulans och brandkår är 112.

Mat och dryck:

Under din semester i Portugal kommer du att njuta av det utsökta portugisiska köket. Vad sägs om Cataplana (en gryta av skaldjur med kokt skinka) eller kyckling Piri-Piri, fin och kryddig! Detta i kombination med ett gott glas vin eller en uppfriskande öl.

Dricks:

Det är vanligt i Portugal att lämna dricks mellan 5% och 10% i barer och restauranger.

Öppettider:

Butikerna i Portugal är öppna från måndag till fredag från 9 till 13 och från 15 till 19. På lördag är butikerna öppna från 9 till 13. Butiker är ofta öppna längre på turist- (bad) platser.