1. Home
  2. Portugal
  3. Costa de Lisboa
  4. Cascais
Cascais

Resor till Cascais

Cascais - Badortslyx vid Portugals Riviera

Cascais är en känd badort på Portugals Riviera. Beläget endast en halvtimmes tågresa från storstaden Lissabon, erbjuder Cascais en pittoresk miljö och en perfekt kombination av badortsliv och närhet till golfbanor. Den charmiga staden Cascais ligger i en underbart trevlig strandpromenad från det mer fashionabla Estoril, och de båda orterna är i stort sett sammanvuxna.Vidsträckta stränder och natursköna vyer längs Atlantkusten norr om Cascais gör området ännu mer lockande. Här hittar du nationalparken Sintra med sin gamla stad och imponerande palats. Golfbanor och naturskönhet samsas med Cabo da Roca, den västligaste punkten i Europa. För surfentusiaster är de vindskyddade stränderna i Cascais och Estoril ett populärt resmål. Strandpromenaden inbjuder till avkopplande promenader och joggingturer, medan Boca do Infernos fascinerande klippformationer erbjuder en spektakulär syn.För matälskare är Cascais ett sant paradis. Njut av färska skaldjur och fiskrätter på soliga restauranger med ljudet av havet som bakgrundsmusik. Här kan du smaka på grillade sardiner, den portugisiska nationalrätten Bacalhau (torsk tillagad på olika sätt), musslor och andra färskfångade delikatesser. Fiskemarknaden i Cascais är en populär destination för de som vill uppleva det bästa av havets skatter.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
15ºC
14ºC
15ºC
23ºC
24ºC
27ºC
27ºC
28ºC
26ºC
26ºC
18ºC
15ºC
Min
8ºC
7ºC
10ºC
13ºC
15ºC
18ºC
18ºC
18ºC
16ºC
16ºC
11ºC
8ºC

Populära boenden

Praktisk information

Huvudstad:

Portugals huvudstad är Lissabon.

Språk:

Det officiella språket är portugisiska, men du kan också använda engelska eller franska.

Tid:

I Portugal är det en timme tidigare än i sverige.

Valuta:

Den officiella valutan är euro. Du kan med ditt bankkort ta ut pengar i en av det många bankomaterna. Betalning i (större) butiker är också möjligt med bankkort. Dessutom kan du betala med ditt kreditkort på flera platser. Detta är inte möjligt på små restauranger och butiker.

Volt:

Du behöver inte en adapter då det är 220 volt i uttagen.

Resedokument:

- Svenskt ID eller pass.

- ID är obligatoriskt för barn under 12 år.

- För personer under 18 år som reser utan vuxna krävs ett undertecknat uttalande från föräldrarna och / eller vårdgivaren. Detta kan begäras.

- Resedokumenten måste vara giltiga under hela vistelsen i Portugal.

- Om du inte har en svensk nationalitet rekommenderar vi att du kontaktar ambassaden eller konsulatet.

- Att ha rätt och giltiga resedokument är alltid ditt eget ansvar.

Observera!

För Portugal:

Om du reser med en grupp där ingen är äldre än 18 år, kan bokningen komma att inte godkänns. Det kan också begäras på hotellet/lägenheten. Detta fastställs i lag i Portugal. Airtours kan inte hållas ansvarig för detta.

Vaccination:

För aktuell information om vaccinationer och annan hälso- och resedata är det bäst att besöka webbplatsen för Institute of Tropical Medicine: https://www.itg.be/

Telefoni:

Du kan ringa med din mobiltelefon i Portugal. Vi rekommenderar att du begränsar detta så mycket som möjligt på grund av de höga kostnaderna. Fråga din leverantör om detta innan du åker på avresa. Om du vill använda internet via din telefon rekommenderar vi att du gör det via ett trådlöst nätverk. Stäng alltid av din dataroaming utomlands.

Nödnummer:

Nödnumret i Portugal för polis, ambulans och brandkår är 112.

Mat och dryck:

Under din semester i Portugal kommer du att njuta av det utsökta portugisiska köket. Vad sägs om Cataplana (en gryta av skaldjur med kokt skinka) eller kyckling Piri-Piri, fin och kryddig! Detta i kombination med ett gott glas vin eller en uppfriskande öl.

Dricks:

Det är vanligt i Portugal att lämna dricks mellan 5% och 10% i barer och restauranger.

Öppettider:

Butikerna i Portugal är öppna från måndag till fredag från 9 till 13 och från 15 till 19. På lördag är butikerna öppna från 9 till 13. Butiker är ofta öppna längre på turist- (bad) platser.