1. Home
  2. Grekland
  3. Thassos
  4. Limenaria
Limenaria

Resor till Limenaria

Limenaria bjuder på ljuvlig strand mitt i stan

Limenaria är en mix av grekiskt vardagsliv och populär badort sommartid. Det är förvisso Thassos näst största stad men stämningen är lugn och familjevänlig. Belägen på öns sydvästra kust och med öns mildaste klimat bjuder Limenaria på fina badmöjligheter, från Trypiti i väst till Metalia i öst och en strand mitt i stan. I kvarteren bakom stranden hittar du affärer, post och bank och längs strandpromenaden ligger restauranger och barer tätt. Limenaria är promenadvänligt och vill du ta dig längre bort fungerar lokaltrafiken utmärkt på grekiskt vis.

Restauranger i Limenaria

Nere vid stranden i Limenaria finns många tavernor, restauranger och barer. Kvällslivet är lugnt och avspänt. Mataffär och bageri finns i stan, ovanför stranden.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
13ºC
15ºC
18ºC
21ºC
27ºC
31ºC
36ºC
34ºC
30ºC
26ºC
20ºC
11ºC
Min
4ºC
9ºC
10ºC
10ºC
15ºC
19ºC
25ºC
25ºC
21ºC
15ºC
12ºC
3ºC

Populära boenden

Utflykter

Jeepsafari

Upptäck ön via små terrängvägar. Jeepen tar dig till fantastiska platser som du aldrig skulle ha upptäckt annars. Guiden kommer att berätta mer om området och ge dig gott om möjligheter att ta bilder längs vägen. Dagen börjar med ett stopp i byn Kastro och en trevlig utsiktspunkt. Turen fortsätter sedan mot en av öns många källor. Efter en kort promenad kommer du fram till vattenfallet Apostolos. Efter stoppet vid detta vattenfall åker ni vidare till den högsta punkten i bergskedjan Ypsaro med fantastisk utsikt över ön Thassos. En här kan du njuta av en picknick eller BBQ. Det sista stoppet sker vid Lake Marries.

Båttur

Simma, sola och framför allt njut! Båten avgår från Limenaria/Potos hamn för att segla längs den thassiska kusten. Du kommer att se Thassos dolda vikar, vackra klippformationer och om du har tur kanske du till och med får besök av delfinerna! Runt middagstid stannar vi för att förbereda grillen och du har tid att simma, snorkla, sola, koppla av. Allt som allt, en underbar dag till havs!

Kanotpaddling på Nestosfloden

Nestosfloden börjar i Rilabergen i Bulgarien och rinner ut i Egeiska havet mittemot Thassos. Det är ett vackert naturreservat med en rik flora, varav en del bara växer här. Du har även chansen att se vildhästar. På morgonen åker ni med färja till Keramotie, och sen vidare till Stavroulopolis, där kanotturen börjar. Under den cirka 1,5 timmar långa turen får du även veta mer om regionen. Under erfaren ledning paddlar ni en 20 km lång sträcka med både ström och lugnt vatten.

Segling längs kusten

Segla längs Thassos vackra stränder, ta ett dopp i det kristallklara vattnet och njut av den magiska upplevelsen av att stå vid rodret på en segelbåt. Resan leds av en kapten som gärna svarar på alla dina frågor och stopp görs efter överenskommelse. Snorklingsutrustning finns att tillgå. Detta är ett unikt sätt att upptäcka platser som bara kan nås med båt.

Ytterligare information om utflykter

Du kan boka olika utflykter lokalt. De angivna priserna är vägledande och det kan hända att utflykter inte ställs in på grund av bristande intresse eller att de avviker från beskrivningen.

Praktisk information

Huvudstad:
Huvudstad är Aten.

Tidsskillnad:
Grekland är 1 timme före Sverige.

Språk:
Det officiella språket är grekiska. Men du klarar dig på engelska (och delvis på tyska).

Valuta:
Den officiella valutan är euro.

Dricks:
Det är normalt att ge 10 % av totalbeloppet i dricks på barer och restauranger i Grekland.

Elektricitet:
220 Volt.

Vatten:
Det rekommenderas att inte dricka vattnet från kranen.

Mat:
Typiska grekiska maträtter är bland annat Souvlaki, Tzatziki och Mousaka.

Mobiltelefon:
En svensk mobil fungerar normalt sett även i Grekland. Kontrollera det för säkerhetsskull med din mobiloperatör och var försiktigt med internetavgifter.

Resedokument:
När du åker till Grekland måste du ha ett giltigt pass.

Hyra scooter:
Att hyra scooter i Grekland är ett bra sätt att komma runt på och det krävs att du har körkort. Att hyra scooter är på eget ansvar, och kom ihåg hjälm.

OBS:

Turistskatt utkrävs i Grekland. Skatten är baserad på hotellets officiella klassificering och vistelsens längd. Observera att Airtours klassificering kan skilja sig från hotellets officiella.

Skatten betalas direkt till boendet vid ankomsten. Följande priser gäller per inkvartering/natt:

Hotell / lägenheter klass 1 - 2: 0,50 €

Hotell / lägenheter klass 3: 1,5 €

Hotell / lägenheter klass 4: 3 €

Hotell / lägenheter klass 5: 4 €